Trump-supporters overspoelen TikTok met dreiging van burgeroorlog

0
110


Trump-aanhangers overspoelen TikTok met video’s over burgeroorlog als reactie op tal van politieke kwesties, waaronder de FBI-inval in Mar-a-Lago.

In een lange thread deze week deelde de linkse blogger en Twitter-gebruiker @LivingBlueTX meer dan 40 recente voorbeelden van gevallen waarin conservatieve TikTok-gebruikers verwezen naar geweld.

Een van die video’s toont een persoon die wapens en munitie op zijn bed legt terwijl hij zijn kijkers vertelt zich voor te bereiden.

“Ik heb gezien wat er met Trump is gebeurd”, zegt de TikToker. ‘Ja, het is tijd om te gaan. Iedereen weet precies waar ik het over heb.”

Het herenhuis van Trump in Florida is maandag overvallen door federale agenten die naar verluidt op zoek waren naar geheime documenten die uit het Witte Huis waren verwijderd. Conservatieven zagen de inval onmiddellijk als onderdeel van een tirannieke poging om Trump ervan te weerhouden zich kandidaat te stellen voor het presidentschap in 2024.

Trump reageerde door het DOJ moedig op te roepen om het huiszoekingsbevel vrij te geven, dat ermee instemde dit te doen met toestemming van de voormalige president. Toch werd kort daarna vernomen dat de advocaten van Trump sinds maandag in het bezit waren van een kopie van het bevelschrift en dit op elk moment hadden kunnen vrijgeven.

De situatie werd nijpender nadat rapporten suggereerden dat de documenten in kwestie mogelijk verband hielden met kernwapens. Als reactie daarop begon Trump de beschuldigingen onmiddellijk een “hoax” te noemen en begon hij ongegrond te beweren dat de FBI mogelijk bewijs bij hem thuis had geplant.

Ondanks het feit dat eerder dit jaar al geheime informatie was gevonden in 15 dozen met records die van het Witte Huis naar Mar-a-Lago waren gebracht, zijn veel Trump-aanhangers blijven reageren met gewelddadige retoriek.

De oproepen tot geweld zijn de echte wereld al binnengestroomd nadat een gewapende Trump-supporter donderdag probeerde in te breken in een FBI-kantoor in Ohio. De man, die voorafgaand aan de aanval talloze bedreigingen had geuit op Trumps Truth Social-website, werd ter plaatse doodgeschoten.

In een andere video is een TikTok-gebruiker te horen die zijn kijkers probeert te rekruteren om zich bij zijn militie aan te sluiten.

“Ik heb geen schapen nodig op mijn pagina, ik heb wolven nodig die bij me zullen staan, zodat we deze corrupte regering, deze corrupte politie, elke verdomde corrupte persoon in dit land kunnen bestrijden en ons land terug kunnen brengen naar de glorie die het ooit was ‘, zegt de gebruiker.

Talloze video’s verwijzen ook naar de recente bewering dat de IRS voorbereidingen treft om 87.000 nieuwe agenten in te huren om gewapende invallen uit te voeren tegen Amerikaanse belastingbetalers.

De claim kwam aan het licht nadat een klimaat-, gezondheidszorg- en belastingpakket zondag door de Senaat werd aangenomen, dat ongeveer $ 78 miljard voor de IRS omvat. De $ 78 miljard zal echter geleidelijk worden ingevoerd over een periode van 10 jaar.

De claim met betrekking tot gewapende agenten vloeit voort uit een schatting van het ministerie van Financiën in mei 2021 dat de toegewezen middelen de IRS in staat zouden kunnen stellen tegen 2031 ongeveer 87.000 nieuwe werknemers aan te nemen, waarvan de meerderheid de huidige posities zou vervangen en geen gewapende agenten zouden zijn.

Desalniettemin heeft de overtuiging dat tienduizenden gewapende IRS-agenten zich voorbereiden om de huizen van Trump-aanhangers af te dalen, oproepen tot geweld op TikTok doen ontbranden.

‘Beste belastingdienst, wij mensen accepteren uw burgeroorlog. Hier hebben we lang op gewacht”, zegt een andere gebruiker. ‘Als je wapens naar onze huizen brengt, raad eens? Wij hebben ook wapens.”

The Daily Dot nam contact op met TikTok om te informeren naar de bovengenoemde video’s, maar kreeg geen antwoord op de tijd van de pers.

Met de Trump-inval en het IRS-verhaal dat nog steeds aan de gang is en de politieke kloof op een historisch hoogtepunt, blijft het onduidelijk wat er kan worden gedaan om de huidige en groeiende oproepen tot geweld te verminderen.


Lees meer over extreemrechts

*Eerste publicatie: 12 augustus 2022, 13:10 CDT

Mikael Thalen

Mikael Thalen is een technologie- en beveiligingsreporter gevestigd in Seattle, die verslag doet van sociale media, datalekken, hackers en meer.

Mikael ThalenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in