‘Trotse wetenschapsnerd’ schiet naar TikTok-sterrendom

0
120


New York — Maak kennis met Justin Colon, een student aan het John Jay College of Criminal Justice in Manhattan wiens alter ego, “The Justonian”, een TikToker is wiens video’s over onderwerpen van fossielen tot natuurkunde viraal zijn gegaan.

“Iedereen heeft belang bij wetenschap, dus ik vind dat iedereen op zijn minst de mogelijkheid moet hebben om het te leren en er plezier mee te hebben”, zegt hij. “Omdat wetenschap leuk is! En ik heb het gevoel dat niet genoeg mensen dat onthouden.”

Na maandenlang succes op sociale media kreeg de zelfverklaarde ’trotse wetenschapsnerd’ onlangs de e-mail van zijn leven: een uitnodiging van NASA voor een plaats op de eerste rij in de geschiedenis bij de lancering van de Artemis 1-raket.

De missie wordt beschreven als een belangrijke eerste stap in de richting van NASA’s uiteindelijke doel om astronauten, waaronder de eerste vrouwelijke en de eerste Amerikaanse van kleur, terug op de maan te zetten.

“Het zien van de daadwerkelijke lancering, wat volgens mij iets eens in je leven is… het is zo historisch,” zei Colon. “Om te zeggen dat ik daar ben en om het te kunnen filmen met toestemming van NASA om daar te zijn, dat is verbijsterend voor mij.”

Hier op aarde zegt de natuurkundeprofessor van Colon, Daniel Yaverbaum, dat de hemel de limiet is voor deze jonge wetenschapper.

“Zijn raket, om zo te zeggen, werd gelanceerd lang voordat ik hem kende,” zei Yaverbaum.

Colon, een geboren New Yorker, is een senior bij John Jay.

Hij studeert forensische wetenschappen en heeft een talent voor het onderwijzen van onderwerpen die voor de meesten intimiderend lijken.

Hij gebruikt TikTok als een middel om diegenen te bereiken die anders niet aangetrokken zouden worden tot dit studiegebied.

“Of het nu alleen maar natuurkunde-huiswerk is of stripboeken lezen of stripboeken schrijven, hij is zo authentiek innerlijk blij met wat hij studeert”, zegt professor Yaverbaum. “Dan is dat wat er overkomt, en daarom barst hij uitbarsten om met iedereen te delen. En dat is wat ik denk dat je niet kunt leren of nep.”

En lesgeven is precies wat Colon wil doen, zijn talent gebruiken om een ​​sfeer van inclusiviteit te creëren die de volgende generatie grote wetenschappers inspireert.

“Als ik ze die kleine vonk van passie kan geven die een nieuwe liefde voor hen kan doen ontbranden, klinkt dat perfect”, zei hij. “Dat is een droombaan.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in