Treffers en missers van ondernemingen – cloudkosten worden onder de loep genomen, B2B-merken voldoen aan TikTok en leren op de werkplek moet opnieuw worden bekeken

0
57


Hoofdartikel – Moeten we dringend nadenken over werkplekleren?

Stinken leermanagementsystemen? Dat is de botte conclusie van Valoir Research’s Rebecca Wetteman, na de publicatie van een opzienbarend onderzoek. Zoals Stuart meldt:

Het is tijd om de benadering van leren op de werkplek te heroverwegen.

Wat is het probleem? In een notendop, leermanagementsystemen doen het prima als het gaat om training voor een bepaalde rol, maar schieten jammerlijk tekort in professionele ontwikkeling. COVID en werken op afstand voegden nog een obstakel toe. Stuart citeert Wetteman:

Als alles digitaal gebeurt en we niet de informele netwerken en connecties hebben om te leren die we wel hebben als we allemaal samen op kantoor zijn, gebeuren er twee dingen. Degenen buiten informele netwerken (zoals nieuwe medewerkers) krijgen niet de coaching en mentoring die ze nodig hebben, en werknemers gaan elders voor training en loopbaanontwikkeling – wat hun vaardigheden en capaciteiten kan vergroten, maar ook hun mobiliteit vergroot en hun betrokkenheid bij hun werkgever.

“Vergroot hun mobiliteit en vermindert hun betrokkenheid”? Tot zover de ‘werknemerservaring’. Hoe te repareren? Valoir adviseert tactieken zoals micro-learning, in-applicatie training en andere nieuwe benaderingen die de werkstroom niet verstoren. Overeengekomen. Toch is er een onopgelost probleem met de ongelijke verdeling van coaching en mentoring, met name van jongere/externe werknemers. Creatieve ideeën nodig.

Diginomica kiest – mijn topverhalen op diginomica deze week

Leveranciersanalyse, diginomica-stijl. Dit zijn mijn drie beste keuzes uit onze leveranciersdekking:

Oracle CloudWorld 2022 is een wrap. Hier zijn een paar keuzes uit onze diginomica-analyse en use-cases – er is meer als je daar zin in hebt.

Nog een paar leverancierskeuzes, zonder de aanhalingstekens:

Jon’s grabbelton – Chris vond gemengde beoordelingen (per regio) in een nieuw AI-rapport (AI-voortgangsrapport legt regionale lacunes bloot – goed voor India, niet zo hot voor het VK). Ondertussen drukte Phil op mijn hits/missers-knoppen met Meta brengt VR naar zakelijke bijeenkomsten – is dit de zakelijke toegangspoort tot de metaverse?

Err, nee. De belachelijk gegeselde “metaverse” term is op het randje van irrelevant voor de onderneming. Zoals Phil terecht stelt, is het een totaal onnodige term. Wat is relevant? De volwassenheid van AR- en VR-gebruiksscenario’s in verschillende sectoren. Dit gebeurde voordat Meta zijn weddenschappen plaatste en probeerde de magische metaverse te rechtvaardigen met innovaties die goed op weg waren.

Ik denk dat vergaderingen een zogenaamde “metaverse” toegangspoort zouden kunnen zijn, maar alleen omdat werkgevers werknemers zouden kunnen dwingen headsets op te zetten. Ik heb een Quest-headset – de setup en voortdurende bandbreedte/hardware die nodig zijn om ze te bedienen is geen kleinigheid, om nog maar te zwijgen van dat achtbaangevoel achteraf. Ik zie geen enkele “metaverse” -app die de onderneming verovert of poorten opent. Ik zie AR- en VR-gebruiksscenario’s blijven evolueren – niet in de laatste plaats digitale tweelingen. Om te parafraseren wat ik een paar weken geleden schreef:

Metaverse als term is specifiek gepromoot om een ​​technologische revolutie te impliceren, die enorme economische groei stimuleert. Sommige mensen trainen met headsets rechtvaardigt die uitspraken gewoon niet…

Hetzelfde geldt voor vergaderingen. Maar goed, als iedereen Quest-headsets gaat gebruiken voor vergaderingen, heb ik tenminste meer vrije tijd…

Het beste van het zakelijke web

Ober stelt een fles wijn voor aan een klant

Mijn top zeven

Whiffs

Dus ik had een ongewone netwerkontmoeting:

Ik kan niet liegen: ik heb een journalistieke bijl om te malen over “Hoe AI kan helpen / hoe AI kan pijn doen”-schakelaar die raakt:

Wist je dat AI-podcasts die beroemdheden simuleren (levend of dood) iets zijn?

Ik ben zo benieuwd hoe afschuwelijk dit zou kunnen zijn, dat ik het misschien eens ga luisteren als er vliegtuigen landen. Over nostalgie gesproken, wist je dat Windows-nostalgie iets is?

Als we het nu over Windows 95 hebben, zit ik er misschien in. Tot de volgende keer… Als je een… #ensw stuk dat in aanmerking komt voor hits en missers – op een goede of slechte manier – laat het me weten in de reacties als Clive (bijna) altijd. De meeste Enterprise hits en missers artikelen zijn geselecteerd uit mijn samengestelde @jonerpnewsfeed.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in