Top 9 investeerders en VC’s op TikTok over startups

0
69


  • Vroeger bouwden VC’s hun merken op met tweets of posts op blogs, zoals Above the Crowd van Bill Gurley.
  • Tegenwoordig stappen jongere investeerders over van blogs naar sociale-mediaplatforms, zoals de video-app TikTok.
  • Hier zijn negen investeerders en VC’s die hun volgers bouwen op TikTok.

De productieve blogposts van durfkapitalisten die Silicon Valley in de vroege jaren domineerden, maken plaats voor virale video’s nu Gen Z-investeerders zich aansluiten bij nieuwe sociale-mediaplatforms om hun merken te laten groeien.

Hoewel sommige durfkapitalisten er de voorkeur aan geven zich onopvallend te houden, staan ​​velen bekend als ‘VC-experts’, die hun gedachten en ‘hot takes’ over de startup-wereld delen op sites zoals Twitter die voor iedereen zichtbaar zijn.

In de jaren ’90 en daarna zouden VC’s hun bekendheid vergroten door middel van blogs, waarvan sommige de status van rockster verwierven, zoals Bill Gurley’s blog Above the Crowd. Paul Graham, een van de oprichters van Y Combinator, begon in 2001 zijn eerste blog op paulgraham.com, wat de accelerator – en Graham – hielp om volgers te krijgen.

In recentere jaren hebben durfkapitaalbedrijven die hun eigen contentarmen willen uitbouwen, zich tot sociale media gewend; Andreessen Horowitz en Jason Calacanis hebben podcasts gelanceerd, en Michael Seibel van Y Combinator beheert de YouTube-serie van de accelerator, die meer dan 500.000 abonnees heeft.

Tegenwoordig is TikTok het favoriete platform voor de meeste makers, en durfkapitalisten zijn geen uitzondering. Video’s die zijn gepost onder de hashtag #venturecapital zijn meer dan 90 miljoen keer bekeken op de app.

Sommige bedrijven zijn begonnen met TikTok-accounts – Redpoint en Index Ventures hebben hun aanhang op het platform vergroot – maar tot nu toe leiden individuele investeerders de show. Veel van de TikTok-inhoud met durfkapitaal bestaat uit uitlegvideo’s, marktgebabbel en gesprekken over trends, en kritiek op de eigenaardigheden van de startup-industrie.

Hier zijn negen investeerders om te volgen op TikTok, die samen de aandacht trekken van meer dan 422.000 volgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in