Toiletreinigingshack: waarschuwing omdat de trend van TikTok ‘overbelasting’ ‘oppervlakken kan beschadigen’

0
82


De toiletreinigingsvideo’s maken deel uit van de “overload”-trend. De video’s, geüpload naar TikTok, tonen makers van inhoud die hun toiletdarmen vullen met tal van verschillende soorten reinigingsmiddelen in alle verschillende kleuren.

Ze stapelen de producten op elkaar en schrobben vervolgens rond de toiletpot. Uiteindelijk zullen ze de schoonmaakmiddelen wegspoelen.

De video’s worden vaak gemaakt als “ASMR”, video’s – wat staat voor autonome sensorische meridiaanrespons. Voor sommigen veroorzaken dergelijke video’s een aangename sensatie vanwege het lawaai.

Sommige makers van inhoud testen met hoeveel ze hun toiletten “overbelasten”. Een gevonden door Express.co.uk had in één keer zes dozen zuiveringszout door haar toilet gegoten.

In een andere gebruikte ze acht blikjes Ajax-bleekmiddel. In weer een andere video maakte dezelfde maker zichzelf ziek door een hele fles Kaboom-spray te gebruiken.

LEES MEER: ‘Dit werkte tot in de perfectie’: 5 stappen om harde, bruine toiletkalkaanslag volledig te verwijderen

Het kan ook uw toilet permanent beschadigen, een kostbare fout om te maken.

Het Unblocktober-team zei: “Dit kan erosie en schade aan de leidingen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van overstromingen als je je toilet tot de rand vult voordat je het doorspoelt.”

Caroline Forté, uitvoerend directeur van Good Housekeeping Institute, zei: “Het doorspoelen van grote hoeveelheden gemengde reinigingsmiddelen door de afvoer of het toilet kan oppervlakken beschadigen en leidingen verstoppen.

“Sommige van deze video’s tonen dikke slibs van gemengde producten die gemakkelijk kunnen bezinken, leidingen kunnen verstoppen en verstoppingen kunnen veroorzaken.”

Schoonmaakfouten die je toilet verpesten

Bleekmiddel reinigingstabletten

Volgens deskundigen kunnen bleekmiddelen de interne werking van het toilet, zoals afdichtingen en pakkingen, aantasten.

Deze kunnen duur zijn om te repareren en het schoonmaken in de toekomst nog moeilijker maken. Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het reinigen met bleekmiddel.

Hard gereedschap

Ovenreinigers en puimsteen worden vaak gebruikt om vlekken te verwijderen, maar in werkelijkheid kunnen ze je toilet verpesten. Ze schrapen porselein of de beschermende binnenlaag van het toilet weg.

Bleekmiddel gebruiken op de stoel

Een schoonmaakbeïnvloeder vertelde Express.co.uk hoe ze per ongeluk het toilet van haar moeder verpestte door het schoon te maken met bleekmiddel.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in