TMH breidt bereik uit met TikTok – The Famuan

0
60


Sociale strategie van Tallahassee Memorial Hospital. Afbeelding met dank aan tmh.org

Sociale media zijn een uitstekend hulpmiddel waar veel bedrijven gebruik van maken, en Tallahassee Memorial HealthCare is een goed voorbeeld. TMH heeft een opmerkelijke aanhang op zowel TikTok als Instagram.

Het plaatselijke ziekenhuis is meerdere keren viraal gegaan met verschillende rollen van schattige dierentherapeuten naar hun speelse TikToks met personeel.

Dit was echter geen toeval; er zit een solide strategie achter hun succes.

“Als communicators is ons doel om mensen te ontmoeten waar ze zijn. Dus als mensen TikTok gebruiken, moeten wij ook op TikTok zijn”, zegt Rebeccah Lutz, directeur marketing en communicatie van het ziekenhuis.

Lutz zei dat deze unieke strategie tijdens de pandemie is begonnen. Er was een grote behoefte aan nauwkeurige en waardevolle informatie om onder het publiek te worden verspreid. Deze behoefte duwde hun sociale media-aanpak; onderwijs het publiek en heb plezier.

“Het is een van die dingen waar je het beste van leert door erin te springen en het te doen,” zei Lutz.

Hun eerste TikTok, gepost in mei, toont Jazz, de dierentherapie-pup, met een viraal geluid dat kijkers vraagt ​​of ze denken dat ze schattig is. Het was een geweldige en leuke manier om het uitgebreide dierentherapieprogramma van TMH te laten zien. De TikTok-post deed het goed, met iets meer dan 5.000 views en minder dan 100 likes. Lutz moedigde haar team aan om door te gaan.

Tori Lynn Schneider, communicatiestrateeg bij TMH, zette zich echt in voor dit project. Het voortouw nemen bij het leren van de trends, virale geluiden en montage, en vervolgens de rest van het team trainen.

“Dit is voor ons een manier om content te creëren waar eigenlijk geen andere mediamethode voor is. Het is een manier voor ons om een ​​andere kant van het ziekenhuis te laten zien die we anders niet zouden laten zien,” zei Schneider.

Schneider en het team werken voortdurend aan het identificeren van mogelijkheden om de verschillende diensten, teams en wervingsmogelijkheden die TMH kan bieden te tonen.

Na een paar pogingen en een beetje geluk had het team een ​​treffer. Een TikTok met de chirurgen van TMH en de schoenen die ze tijdens operaties dragen, explodeerde. De chirurgen pronken met hun schoenen terwijl ze een dansje doen op “These Boots Are Made for Walking” van Nancy Sinatra. Van cowboylaarzen tot klompen, de dokters pronken met hun kicks.

Het publiek vond het geweldig. De TikTok is meer dan 6 miljoen keer bekeken met bijna 500.000 likes. Een gebruiker merkte op: “Ik neem de 32 jaar oude klompen. Als hij die in leven kan houden, kan hij mij in leven houden.” Die ene reactie heeft meer dan 43.000 likes.

De sociale inhoud van TMH is niet alleen vermakelijk en informatief. Kijkers herkennen de gedeelde verhalen van patiënten.

Een van de meest recente berichten vertelt het verhaal van Mason, een jongetje dat 126 dagen op de neonatale intensive care heeft doorgebracht. Het documenteert een beetje van zijn verhaal en laat zien dat hij en zijn familie zich klaarmaken om eindelijk naar huis te gaan. Een eerdere Instagram-reel van Mason kreeg duizenden reacties van mensen over de hele wereld die hem het beste wensten. Die reel is meer dan 11 miljoen keer bekeken.

“Zelfs mijn eigen grootmoeder zag iets dat we hadden gepost en zei: ‘O, die vrouw heeft haar man meegenomen om een ​​drievoudige bypass te krijgen, dat heb ik ook gedaan'”, zei Schneider.

Er wordt veel informatie gedeeld over onderwerpen, teams en behandelingen waar mensen elke dag niet aan zouden worden blootgesteld, zoals robotchirurgie, hyperbare zuurstoftherapie en het steriele verwerkingsteam.

Intern betrekt deze mogelijkheid het personeel op een nieuwe manier om de gemeenschap te bereiken op een manier die ze in hun dagelijkse omgeving niet hebben. Het biedt ook de mogelijkheid om een ​​pauze te nemen en plezier te hebben met hun collega’s voor een geweldig doel.

Dit methodische gebruik van sociale media voor gezondheidscommunicatie demystificeert, neemt een beetje angst weg en maakt het personeel menselijker. Het communicatieteam heeft gezondheidscommunicatie een stap verder gebracht door het gebruik van sociale media en heeft een unieke en plezierige methode ontwikkeld voor interactie met de externe en interne gemeenschappen van TMH.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in