Tips om TikTok Fame om te zetten in zakelijke deals

0
103


De afgelopen jaren is TikTok een fundamenteel hulpmiddel geworden voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten en nieuwe klanten willen aantrekken.

Maar het sociale videoplatform is niet alleen een geweldig hulpmiddel voor bestaande bedrijven, het is ook een geweldige springplank voor aspirant-ondernemers zoals Dylan Lemay. In mei 2020 begon Lemay met het maken van korte “storytime” en tutorial TikToks tijdens het werken bij Cold Stone Creamery in Detroit, Michigan. Een van zijn eerste video’s, getiteld ‘Your First Day At Cold Stone’, leerde het publiek hoe te werken bij de ijsketen – en werd meer dan 8 miljoen keer bekeken. Binnen 60 dagen had Lemay zijn account uitgebreid tot meer dan 1 miljoen volgers.

Wat begon als een informeel tijdverdrijf evolueerde snel en in de herfst van 2021 haalde Lemay $ 1,5 miljoen op van investeerder Chris Camillo om in juli 2022 zijn eigen ijssalon in Mew York City te openen, Catch’n Ice Cream. Sinds de lancering heeft Catch ’n Ice Cream heeft de verwachtingen overtroffen en verkoopt duizenden van zijn ijsballen per week – sommige aan klanten die door het hele land zijn gereisd om Lemay te ontmoeten en de winkel te ervaren. Inc. sprak met Lemay en andere ondernemers om hun beste tips te krijgen voor het gebruik van het platform om een ​​bedrijf of product op de markt te brengen en te promoten.

Maak herkenbare en deelbare inhoud

Lemay moedigt iedereen aan om “inhoud te plaatsen rond de dingen waar je van houdt”, omdat je nooit weet wanneer een bepaald onderwerp viraal gaat – of welke kansen je als gevolg daarvan kunnen tegenkomen. Aanvankelijk dacht Lemay dat zijn Cold Stone-video’s stom leuk waren – iets om hem bezig te houden tijdens de lockdown. Maar toen zijn video’s enkele miljoenen views kregen, besloot hij het platform te bestuderen en te leren hoe hij expres een virale video kon maken.

Hij ontdekte dat om viraal te gaan, je een geweldig verhaal nodig hebt om te vertellen – en een doel om het te vertellen. Een van Lemay’s eerste virale video’s liet hem bijvoorbeeld een afstudeertaart maken voor zijn zus nadat haar ceremonie was geannuleerd vanwege de pandemie. Lemay zag dit als een kans om een ​​verhaal te delen waar veel middelbare scholieren en studenten in het hele land zich mee konden identificeren.

Evenzo begon Madelyn Machado, een voormalig recruiter bij Microsoft, Meta en Linkedin, eerder dit jaar TikToks te posten met loopbaanadvies en tips over het opbouwen van cv’s. Toen ze besloot om TikTok te gaan gebruiken en haar bedrijf voor omgekeerde werving te starten – een dienst waarbij ze kandidaten helpt hun cv te vernieuwen en een baan te vinden – ging ze in minder dan 90 dagen van $ 500 per maand naar $ 25.000 per maand. Machado, die op weg is om dit jaar $ 500.000 te verdienen, zegt dat ze de meerderheid van haar klanten via TikTok krijgt en raadt aan om 4-8 keer per dag te posten.

Een van haar eerste virale video’s legde de voordelen uit voor externe werknemers bij haar toenmalige werkgever, Meta. De video ging viraal en bereikte 480.000 views, en onmiddellijk kreeg ze een toestroom van mensen die vroegen om een-op-eengesprekken te voeren. Machado hield het momentum gaande door videoreacties op populaire vragen in het commentaargedeelte te plaatsen. Haar volgende video’s kregen allemaal tienduizenden views. Bovendien is een trend die Machado heeft opgemerkt, video’s die bronnen, interviewvragen of websites bevatten die mensen zouden moeten proberen, evenals video’s die mensen kunnen opslaan en waarnaar ze kunnen verwijzen. Mensen worden meer gestimuleerd om deze video’s te delen en daarom is de kans groter dat ze van de grond komen.

JT Barnett, de oprichter en CEO van LAHet op TikTok gebaseerde marketingbureau StrategyX zegt: “De belangrijkste statistiek om ervoor te zorgen dat je video’s aan een nieuw publiek worden getoond, is de kijktijd. Normaal gesproken zou je het grootste deel van een video hebben bekeken als je ervoor had gekozen om deze op te slaan of te delen met vrienden – beide waarvan zware indicatoren dat uw inhoud waardevol is bevonden.”

Hoe u TikTok-succes omzet in zakelijke deals

Preston Seo werkte in de bedrijfsverkoop en verkocht zakelijke cloud-applicaties voor Workday, een softwarebedrijf voor mensenbeheer in Pleasanton, Californië. Begin 2021 begon hij met het maken van financiële content op TikTok met als doel 100 mensen te helpen financiële vrijheid te bereiken. Na het plaatsen van een video waarin de rage van AMC en GameStop werd uitgelegd, explodeerde zijn aanwezigheid op TikTok: de video werd 2 miljoen keer bekeken en, zegt hij, “van de ene op de andere dag ging ik van 5.000 naar bijna 100.000 volgers.” Seo merkte dat mensen geïnteresseerd waren in het onderwerp en bleef video’s maken over het onderwerp. Binnen tweeënhalve maand was zijn account uitgegroeid tot een miljoen volgers. In een tijdsbestek van een jaar slaagde hij erin zijn baan op te zeggen en consequent $ 100.000 per maand te genereren via merkdeals – met bedrijven zoals Fundrise en Morning Brew, gelieerde links en de verkoop van zijn eigen educatieve producten.

De strategie van Seo was eenvoudig. Hij benadrukt dat veel makers de fout maken om te snel geld te verdienen en uiteindelijk het vertrouwen van hun publiek verliezen. Hij raadt aan om je eerst te concentreren op het bieden van zoveel mogelijk waarde – in de vorm van educatie of entertainment – om vertrouwen op te bouwen bij je publiek. Dit betekent selectief zijn over partnerschappen. Hij benadrukt ook hoe belangrijk het is om tijd te besteden aan het beantwoorden van vragen van mensen binnen je gemeenschap, en legt uit dat “hoe meer tijd je met je publiek investeert, hoe groter de ROI zal zijn.”

Toen Seo zijn eigen product lanceerde, een educatieve cursus over beleggen, had Seo enorm veel succes dankzij het vertrouwen dat hij had opgebouwd bij zijn publiek. Meer dan 2.000 mensen namen deel aan zijn eerste webinar, dat bijna $ 125.000 opleverde.

Seo en Machado raden aan om een ​​plek te hebben om verkeer naar toe te leiden, zodat wanneer je een video hebt die goed presteert, er een trechter is om potentiële klanten vast te leggen. Ze gebruiken ‘link-in-bio’-tools zoals Linktree en Beacons om klikbare URL’s te genereren die verwijzen naar een enkele webpagina die als hub dient voor al uw producten of services. Volgens Machado: “Je moet een e-maillijst hebben. Of het nu gaat om een ​​gratis nieuwsbrief, een blog, een dienst of wat dan ook, je wilt een manier om met je publiek buiten het platform te communiceren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in