TIM HENSON van POLYPHIA over TikTok en door AI gegenereerde muziek: “Hoe kun je je aanpassen?”

0
75


polyfieën gitarist Tim Henson onlangs bij gezeten –Rick Beato voor een lang gesprek over muziek, gitaarspel en de industrie in het algemeen. Halverwege de chat Gezegend en Henson begon te praten over promotie via sociale media. Henson uitte enige twijfels over hoeveel TikTok zich daadwerkelijk vertaalt in kaartverkoop en streams, eraan toevoegend dat labels het platform nog steeds erg hard pushen.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Net als in elk tijdperk zullen er altijd veranderingen zijn”, zei hij Henson. “En er zullen de mensen zijn die die veranderingen kunnen uitzoeken terwijl ze plaatsvinden. En ik denk dat we momenteel in het TikTok-tijdperk zitten. En ik vraag me af hoe … Omdat elk label is … ze proberen je gewoon te pushen om TikToks te maken zodat je nummer mogelijk opduikt en dan krijg je radiostreams en wat dan ook. En ik vraag me af hoeveel daarvan zich gaat vertalen in de verkoop van harde kaarten en dat soort dingen. ”

Gezegend bracht toen naar voren dat TikTok onlangs zijn algoritme had gewijzigd om de voorkeur te geven aan niet-muzikale berichten, wat maakte Henson vraag hoe mensen constant kunnen veranderen om op de hoogte te blijven van het platform. Het gesprek ging ook over hoe AI het potentieel heeft om mensen werkloos te maken, wat op dit moment eerlijk gezegd iedereen angst aanjaagt.

“Ik niet. Maar dat verbaast me niet. Het gaat sneller dan ooit. En het is alsof, hoe kun je je aanpassen? Hoe kun je veranderen? Zal de kunst die je maakt de tand des tijds doorstaan? elk platform? Er zijn mensen die Vines hebben gemaakt. En hoe lang bestond Vine al?

“Het is echt raar, want je ziet ongelooflijke artiesten zoals Steve Lacy ga zijn concerten spelen, en iedereen kent eigenlijk alleen maar de 15 seconden van het ding en doe hem dan gewoon heel vies op de rest van het nummer. En het is net als, ‘hoh.’ Het is heel vreemd. En het wordt nog vreemder. Ik denk dat over dingen die heel snel veranderen, ik en Schot [LePage, the band’s other guitarist] spraken hier gisteren mee, maar zoals AI. Ik ben er vrij zeker van dat we hier in de komende paar maanden of het volgende jaar riffgeneratoren zullen hebben die kunnen genereren polyfieën-type riffs.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Iedereen is benieuwd of ze al dan niet werkloos zijn. Ik zie dat copywriters geen baan meer hebben omdat de AI gewoon tekst kan genereren.”

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om een ​​dagelijkse update te krijgen met al onze koppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in