TikTok’s Viral Headphone Prank Call Challenge, uitgelegd

0
37


Je weet dat een TikTok-trend echt van de grond is gekomen als je favoriete beroemdheden ermee aan de slag gaan, dus volgens die definitie lijkt de Headphones Challenge het nieuwste virale moment te zijn. Hoewel het algemene concept van deze grap al eerder is gedaan op platforms zoals YouTube, maakt het momenteel zijn ronde op TikTok – en zelfs Kylie Jenner raakte erbij betrokken.

De hashtag #headphonechallenge heeft 219,9 miljoen views op TikTok en heeft FYP’s vereerd met hilarische inhoud. Het enige dat je nodig hebt om aan de uitdaging deel te nemen, is een partner om mee te spelen, een mobiele telefoon om te bellen en een om op te nemen, en een koptelefoon om elk geluid buiten te sluiten. Als je je ondeugend voelt en een vriend onschuldig in de maling wilt nemen zonder *echt* leed te veroorzaken, is hier alles wat je moet weten over de virale uitdaging.

Kortom, de Headphone Challenge is een vorm van prankcalling die een extra laag humor toevoegt. Eén persoon draagt ​​een koptelefoon en blaast muziek zodat ze niet kunnen horen wat er aan de hand is, dan bellen ze iemand en zetten ze op de luidspreker. De tweede betrokken persoon draagt ​​geen koptelefoon en luistert naar het telefoongesprek terwijl hij nabootst hoe de persoon met een koptelefoon moet reageren. Het is in wezen een mix van prank-calling, telefoon en charades.

Op TikTok gaan video’s van vriendengroepen die deelnemen aan de Headphone Challenge viraal, zoals een video van gebruiker @.haileyyoon die een van de verliefden van een van de vrienden belde zonder dat ze wisten dat hij aan de lijn was. De resulterende video’s zijn net zo grappig als ze ineenkrimpen, omdat het moeilijk kan zijn om te zien hoe absurd de gesprekken worden.

Anderen nemen een meer gezonde route en bellen hun ouders terwijl hun vrienden te horen krijgen wat ze moeten zeggen, zoals @jessienorbz die haar vader met haar zus in de maling nam.

Sommige video’s nemen een onverwachte wending, zoals TikTok-gebruiker @chlomunt die een van haar beste vrienden belde en uiteindelijk een volledig verzonnen verhaal vertelde over haar middelbare schoolleraar die in een put viel nadat ze werd gevraagd door haar grappartner in een video met meer dan 155.000 vind-ik-leuks. “Dit klinkt als een Duolingo-gesprek”, schreef een commentator. “De tranen van het lachen rolden de hele tijd over mijn gezicht, terwijl ik zo hard lachte dat ik geen adem kon halen. Petje af dames,’ zei een ander. Tegen het einde van de grap begreep de vriend aan de andere lijn wat ze aan het doen waren.

De koptelefoonuitdaging is zo populair geworden dat Kylie Jenner op de trend sprong met haar visagist Ariel om haar moeder Kris Jenner voor de gek te houden. In de video, die nu 4,5 miljoen likes heeft, vraagt ​​Kris of Kylie heeft gedronken en meespeelt met de onzin die Kylie moet zeggen op ware “je doet het geweldig, lieverd”-mode.

Om zelf deel te nemen aan de trend, heb je alleen een buddy, een koptelefoon, een mobiele telefoon en een ander video-opnameapparaat nodig als je hoopt viral te gaan. Daarna hoef je alleen nog maar je vertrouwen in de handen van je grappartner te leggen en er het beste van te hopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in