TikTok’s Pink Sauce komt eindelijk naar de winkels En deze zal veganistisch zijn.

0
153


Social media-beïnvloeder Veronica Shaw, ook bekend als Chef Pii – maker van de levendige Pink Sauce die viraal ging op TikTok – werkt samen met sausbedrijf Dave’s Gourmet om het product naar supermarkten en restaurants te brengen. Hoewel de saus momenteel vegetarisch is, heeft Dave’s Gourmet met VegNews bevestigd dat het onderzoeks- en ontwikkelingsteam werkt aan het vinden van alternatieven voor het originele recept van Chef Pii om het veganistisch en glutenvrij te maken. De productie start dit najaar.

Chef Pii probeerde in eerste instantie haar eigen Pink Sauce-creatie te lanceren en was binnen enkele dagen uitverkocht op haar website voor $ 20 per fles. Haar gebrek aan commerciële kennis over voedselproductie leidde echter tot aanzienlijke obstakels, waaronder etiketteringsfouten en zorgen over voedselveiligheid, waaronder mensen die haar beschuldigden dat de saus hen ziek maakte, waarbij een social media-beïnvloeder zijn eigen dood deed alsof en de saus de schuld gaf.

Dave’s Gourmet ontdekte deze controverse kort nadat het viraal ging op verschillende sociale-mediaplatforms en besloot te helpen. Na meerdere ontmoetingen met Dave’s Gourmet-team, ging Chef Pii een exclusieve samenwerking aan waarbij Dave’s Gourmet de verantwoordelijkheid op zich nam voor het produceren van The Pink Sauce op commerciële schaal. Het bedrijf is van plan het product te verkopen aan de foodservice-, retail- en e-commercekanalen in de Verenigde Staten en internationaal – en volgens het bedrijf ontvangen ze al verzoeken van grote retailers en restaurantketens. Chef Pii van haar kant zal de sociale media-aspecten van het bedrijf blijven aansturen en zal deelnemen aan alle belangrijke stappen van de commerciële productie van The Pink Sauce.

VegNews.ChefPiiPinkSauce

Chef Pii/YouTube

Is Roze Saus vegan?

Volgens de ingrediënten op de website van Chef Pii bevatte de originele roze saus water, zonnebloemolie, rauwe honing, gedistilleerde azijn, knoflook, pitaya (of dragonfruit), roze Himalaya zeezout en minder dan twee procent gedroogde kruiden, citroensap , melk en citroenzuur. Dave’s Gourmet heeft sindsdien het recept echter opnieuw geformuleerd om het eenvoudiger, zuivelvrij en houdbaar te maken, met als uiteindelijk doel het veganistisch te maken.

“In minder dan een week hebben we het voor elkaar gekregen”, zei Dave’s Gourmet President David Neuman in een verklaring. “Ons R&D-team was in staat om de saus opnieuw te formuleren om overeen te komen met het exacte kleur- en smaakprofiel van Chef Pii voor het product en tegelijkertijd enkele ingrediënten te veranderen om de saus minder gecompliceerd, zuivelvrij en vrij van conserveringsmiddelen te maken. , kunstmatige kleuren of smaken. Het publiek krijgt uiteindelijk een houdbare versie van de sensationele saus die chef Pii voor ogen had in haar keuken in Miami.”

Sinds ze in juni viraal gingen, zijn The Pink Sauce en Chef Pii te zien geweest in veel prominente mediabronnen en overal op sociale media, waarbij de sociale media-accounts van Chef Pii meer dan 154 miljoen videoweergaven op TikTok, bijna 2 miljoen videoweergaven op Instagram en meer dan een half miljard mensen gebruiken de hashtag #pinksauce op TikTok.

“Dit product is niet alleen een fenomeen op sociale media, maar verbetert ook het voedsel waarmee het als smaakmaker wordt gebruikt”, zegt Jade Steger, marketingdirecteur van Dave’s Gourmet, in een verklaring. “Mensen zijn geïntrigeerd door de felroze kleur en unieke smaak. Het kan worden gecombineerd met vrijwel elk hartig voedsel, waardoor het een speelse visuele aantrekkingskracht krijgt en de smaak van het gerecht verbetert. Dit product resoneert met de Millennials en Gen Xers die allebei dol zijn op de levendige persoonlijkheid van Chef Pii en nieuwsgierig zijn naar de heerlijke en speelse smaakmaker die ze heeft gemaakt.”

VegNews.ThePinkSauce

Pink Sauce gaat in commerciële productie

Dave’s Gourmet – vooral bekend om zijn veganistische Insanity Sauce, vaak te zien in de YouTube-serie Hot Ones-heeft een lange geschiedenis in de pasta- en hetesausmarkten, en dus zal de betrokkenheid van het bedrijf bij Chef Pii helpen om The Pink Sauce geloofwaardig te maken als een levensvatbaar en veilig voedingsproduct voor restaurants en winkels.

Uiteindelijk greep Dave’s Gourmet de kans om zijn ervaring in de voedselproductie te gebruiken om van Pink Sauce een begrip te maken. “Het is ons een genoegen om een ​​getalenteerde fijnproever te bereiken die geen ervaring heeft met de commerciële productie van sauzen, en met onze expertise en middelen helpen haar Pink Sauce op de markt te brengen. We moedigen andere voedingsbedrijven aan om hetzelfde te doen. De jeugd van tegenwoordig heeft de vinger aan de pols van wat hun tijdgenoten willen, maar heeft misschien niet de kennis, het vermogen of het kapitaal om een ​​productidee snel, veilig en op grote schaal op de markt te brengen”, aldus Neuman. “Kijk binnenkort naar de overweldigende Pink Sauce op verschillende e-commerceplatforms, in restaurants en in de schappen van grote voedingsretailers. We zijn enthousiast en streven ernaar om van The Pink Sauce een begrip te maken.”

Lees voor het laatste veganistische nieuws:
Hoe dit voedseltechnologiebedrijf plantaardig voedsel verbetert
De nieuwe veganistische champignon-startup in Zuid-Korea is geboren uit Hyundai
Burger King waagt zich op plantaardige broodjes met kip

NET GELANCEERD!
Stem in de 2022 Best Vegan Ice Cream in America Awards.

STEM HIERLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in