TikTok’s ‘Overloading’-trend is een waardeloze manier om je toilet schoon te maken

0
111


Afbeelding voor artikel getiteld TikTok's 'Overloading'-trend is een waardeloze manier om je toilet schoon te maken

Foto: VH-studio (Shutterstock)

De nieuwste advertentiecampagne van TikTok gaat helemaal over hoe nuttig de app voor het delen van video’s is voor het leren van nieuwe trucs, hacks en vaardigheden – en het is, voor het grootste deel. Wanneer gebruikers TikTok niet openen om hun kennis te vergroten, zijn ze meestal op zoek naar entertainment of ASMR. Sinds enige tijd is een toilet-schoonmaaktrend die bekend staat als de “overload”-methode heeft beide goede plekken bereikt door een vermeende hack te bieden en enige bevredigende zintuiglijke stimulatie. Het probleem is echter dat het geen goede schoonmaakstrategie is en dat je het niet zou moeten doen, hoe mooi het er ook uitziet.

Wat is de trend van “overbelasting”?

De “Overload” -methode houdt in dat je je toiletpot absoluut vult met zoveel mogelijk schoonmaakmiddelen. Dit leidt tot regenboogeffecten en allerlei soorten bubbels en texturen, die bizar mooi zijn om naar te kijken. Deze video’s gaan sterk sinds ten minste begin 2021 en zijn zo populair dat YouTubers maken compilaties van enkele van de beste overbelastingen.

Zodra de kom helemaal vol zit met producten – letterlijk, vol met vloeistoffen en poeders tot aan de rand – draait de TikTokker achter de camera het rond, schrobt een beetje en spoelt het weg, waardoor er niets anders dan glanzend keramiek achterblijft in één laatste, bevredigende zet.

Wat is hier het probleem?

Je zou kunnen denken dat het gebruik van 10 of 20 producten tegelijk je toilet 10 of 20 keer schoner maakt dan wanneer je het gewoon zou schrobben met je standaard gereedschap, maar het is nutteloos in werkelijkheid. Natuurlijk ruikt het waarschijnlijk lekker en ziet het er cool uit, maar dit is totaal onnodig en mogelijk slecht voor je sanitair.

Eén deskundige vertelde Nadrukkelijk, “Dit kan erosie en schade aan de leidingen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van overstromingen als je je toilet tot de rand vult voordat je het doorspoelt.” Ja, je zou je leidingen kunnen beschadigen met al dat bleekmiddel, zuiveringszout en kleurrijke reinigingsvloeistof. Geen enkel mooi beeld is de moeite waard en-mooi resultaat van een beschadiging sanitair systeem.

Bovendien kan dit gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. In een recensie van overloaden tiktok, Nadrukkelijk merkten op dat ze minstens één maker zagen zeggen dat ze ziek werd na het gebruik van een hele fles Kaboom-spray tijdens het filmen. Goede huishouding wees erop dat het mengen van chemicaliën een enorme no-no is voor de gemiddelde persoon en poison controlcentra krijgen al dagelijks telefoontjes van mensen die bijwerkingen ervaren na het mengen van schoonmaakmiddelen, “vaak onschuldig en met minder schoonmaakmiddelen in kwestie.”

Hoe maak je een toilet schoon zonder groot risico?

Afhankelijk van wat er met je toilet aan de hand is, zijn er tal van manieren om het schoon te maken. Je kunt gewoon een schoonmaker bij je plaatselijke drogist halen als een normaal persoon. Als u grote vlekken in hard water heeft, kunt u azijn en zuiveringszout gebruiken of andere methoden die we hier schetsen.

Als je vastbesloten bent om te genieten van een soort van esthetische genoegens tijdens het schoonmaken van je porseleinen troon, kun je mondwater of Alka-Seltzer gebruiken. Hier is een video over hoe je dat doet. Het is niet net zo visueel verbluffend als een heleboel producten daar beneden dumpen, maar het is veel redelijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in