TikTok’s Ohio-trend is de nieuwste meme op het platform geworden

0
12


TikTok-gebruikers zijn gek op de Ohio-trend die aanleiding heeft gegeven tot verschillende memes en grappen op het platform, maar waar gaat het allemaal over?

In de loop der jaren zijn er verschillende grappen en memes op het platform viraal gegaan en dit heeft geleid tot trends die zijn overgenomen naar andere sociale-mediaplatforms zoals Twitter, Instagram en meer.

De laatste tijd zijn mensen de memes en grappen van Ohio tegengekomen, maar sommigen zijn in de war over de betekenis erachter.

Wat is TikTok’s Ohio-trend?

De TikTok Ohio-trend komt voort uit de beroemde Ohio VS the world-meme die in feite aangeeft dat niets goed kan gaan in deze staat.

Volgens Know Your Meme ontstond de Ohio vs the world-meme in 2016 op Tumblr toen een gebruiker met de naam screenshotofdespair een foto plaatste met de tekst “Ohio zal worden geëlimineerd”. De screenshot werd verder verspreid naar andere sociale-mediaplatforms en het werd al snel een meme.

Hier zouden mensen dingen posten met bijschriften die “alleen in Ohio” lezen en doorgaan met het presenteren van verschillende dingen die normaal niet door mensen worden gezien.

De meme en grappen zijn teruggekeerd

De laatste tijd hebben mensen de trend teruggebracht en velen hebben erover gepost op TikTok. Een gebruiker plaatste onlangs bijvoorbeeld een reeks fragmenten die dingen lieten zien zoals een beer die op de grond valt, een man die vecht terwijl er geen tegenstander voor hem is, en meer.

Met het commentaargedeelte dat gevuld is met “alleen in Ohio”, is het bijna alsof mensen de grappen en memes hebben ingehaald.

Hoewel sommige van de video’s die je tegenkomt echt kunnen zijn, is het belangrijk om in gedachten te houden dat er ook verschillende bewerkte clips online circuleren.

Daarom raden we u aan om ze op feiten te controleren voordat u ermee in aanraking komt.

Foto-illustratie door Drew Angerer/Getty Images

Memes zijn de nieuwste trend op het platform

Dit is niet de eerste keer dat memes aanleiding geven tot trends die viraal zijn gegaan op het platform. Daarvoor waren mensen dol op de NyQuil-kippenmeme, wat ertoe had geleid dat mensen de trend uitprobeerden.

Volgens Know Your Meme werd de grap populair in 2017 toen mensen een bericht op Chan tegenkwamen waarin een gebruiker sprak over het maken van “slaperige kip” of “kip voor het slapengaan” door NyQuil te gebruiken om het te marineren.

Mensen waren er snel bij om hetzelfde te proberen en de FDA moest een waarschuwing uitbrengen waarin mensen werd gevraagd het niet te kopiëren.

Over de gevaren ervan gesproken, merkte de FDA op: “Het koken van een medicijn kan het veel geconcentreerder maken en de eigenschappen ervan op andere manieren veranderen. Zelfs als u de kip niet eet, kan het inademen van de dampen van de medicatie tijdens het koken ervoor zorgen dat er hoge niveaus van de medicijnen in uw lichaam terechtkomen. Het kan ook je longen beschadigen. Simpel gezegd: iemand zou een gevaarlijk hoge hoeveelheid van de hoest- en verkoudheidsmedicatie kunnen innemen zonder het zelfs maar te beseffen.

Ander nieuws: Wat zijn Sanpaku Eyes? De dood van Takeoff sleept zich mee in al lang bestaand bijgeloof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in