TikTok’s nieuwste moderage? Panty als broek

0
68


Celebrity-sterretjes als Kylie Jenner en Hailey Bieber hebben hun broek ingeruild voor een panty.  (Foto: Getty)

Celebrity-sterretjes als Kylie Jenner en Hailey Bieber hebben hun broek ingeruild voor een panty. (Foto: Getty)

Zonder broek naar de boerenmarkt gaan om bloemen te halen of je vrienden ontmoeten in een chique restaurant is waarschijnlijk het uitgangspunt van de ergste nachtmerrie van veel mensen. Maar dankzij de niet-aflatende invloed van de Jenner-zussen en het geluk van de trendcyclus van TikTok, is het afzien van broeken ten gunste van doorzichtige panty’s de nieuwste trend die de naald op het adagium duwt: minder is meer.

Dus waarom laten mode-It-girls als Hailey Bieber en Kendall Jenner hun broek achterwege voor pure panty’s?

De look vond zijn weg naar de mainstream tijdens de confectieshow van Bottega Vennetta in september 2023. Het catwalkmodel sjokte over de catwalk in een gebreide trui, doorzichtige zwarte maillot en een paar slingback-hakken.

Terwijl ze een model de catwalk opstuurden met ogenschijnlijk ondergeklede, gedraaide hoofden, was het de invloed van model en 818-oprichter Kendall Jenner die de look overal op For You Pages (FYP) bracht.

Jenner werd in november gespot met exact dezelfde look tijdens het verlaten van een fotoshoot in Los Angeles.

Om niet achter te blijven, droeg haar zus Kylie Jenner in september een vergelijkbare versie van de look tijdens de Paris Fashion Week tijdens Loewe’s lente/zomer 2023 modeshow.

De combinatie van de neiging tot viraliteit van de Jenner-zussen en de onverzadigbare zoektocht naar het volgende grote ding op TikTok heeft geleid tot een mengelmoes van gebruikers die hun eigen kijk op de broekloze trend gaven.

“Ik zag Kendall’s eerste en ik had zoiets van ‘Whoa’,” vertelt Stephanie Koutsoukos, een 27-jarige contentmaker en fan van de body-baring-trend, aan Yahoo Life. “Ik had zoiets van ‘Oh, dit ziet er best cool uit.’ En dus dacht ik: ik ga het vanavond gewoon uitproberen voor mijn evenementen.”

Koutsoukos, die in New York woont en bijna 25.000 volgers heeft op TikTok, koos ervoor om de look te combineren met een Fendi-badpak, een oversized blazer en stevige zwarte hakken. Haar stylingvideo van januari werd meer dan 4 miljoen keer bekeken en meer dan 500.000 likes binnengehaald.

Riskante looks van dit kaliber zijn niet de typische stijl van Koutsoukos, maar ze hoopte dat het gedurfde ensemble haar creatieve sappen weer zou laten stromen.

“Ik hou absoluut meer van klassieke stukken, maar ik zat gewoon een beetje in een sleur, dus besloot ik om een ​​beetje uit te breiden en dit uit te proberen”, zegt ze.

En aangezien ze in de ruimte voor het maken van inhoud werkt, zijn gedurfde looks normaal.

“Mensen zeiden dat het er geweldig uitzag, maar [I was at] een influencer-evenement. En ik heb het gevoel dat mensen in New York in ieder geval helemaal los gaan met hun outfits tijdens deze evenementen”, legt ze uit.

Zoals te verwachten kreeg ze een paar vreemde blikken van mensen terwijl ze foto’s maakte voordat ze op pad ging voor de nacht.

“Toen we aan het fotograferen waren [photos] in Grand Central Station kregen we een paar blikken. Niemand zei iets, maar we hadden zeker mensen die staarden”, zegt Koutsoukos.

Toch plant Koutsoukos verschillende manieren om de look te stylen.

“Ik zou waarschijnlijk helemaal zwart doen en dan een echt oversized lichtbruine blazer om het evenwicht te bewaren, maar ik zou het opnieuw doen”, zegt ze. “Ik voelde me super zelfverzekerd.”

Nu de trend in een stroomversnelling is geraakt, blijven anderen het uitproberen en ermee pronken op sociale media. Sandra Damian wilde haar eigen draai geven aan het amper opstaan, maar wist niet zeker of het zou werken voor haar lichaamstype.

“Ik had nog niet echt iemand die een ronder lichaam zoals ik zien proberen”, vertelt Damian, een maker van inhoud uit Californië, aan Yahoo Life. “Ik dacht: ‘Oké, iedereen die ik deze trend zie dragen, heeft een heel specifieke look, en ik pas niet echt in die look. Dus laten we eens kijken hoe het zou werken met iemand die een voller, ronder figuur had. “

Damian deelde de look op TikTok en vroeg: “Is het een fit, of is ze gewoon mager?”

Hoewel Damian uiteindelijk dol was op de trend met de juiste styling, zegt ze dat het qua draagbaarheid een moeilijke keuze is.

“Zou ik het nog een keer dragen? Waarschijnlijk niet. Ik begrijp waarom het sommige mensen aanspreekt omdat het anders is dan alle flodderige kleding die mensen tegenwoordig dragen. Maar is het praktisch? Niet voor mij”, zegt ze.

Hoewel het één ding is dat een trend op TikTok een vlucht neemt, is de jury er nog niet over uit of het al dan niet zal aanslaan bij het grote publiek.

Sierra Mayhew, een mode-editor bij Who What Wear, zegt dat het waarschijnlijker is als startpunt voor vergelijkbare maar minder gewaagde looks.

“Trends zijn een geweldige manier om een ​​overzicht te krijgen van wat mensen zullen dragen”, vertelt Mayhew aan Yahoo Life. “Ik denk dat mensen korte rokjes en panty’s gaan dragen en deze trend is een meer dramatische manier om dat te doen.”

Toch ziet ze het niet aanslaan voor degenen buiten de ruimte van beroemdheden en influencers.

“Als het naar de gewone dagelijkse consument gaat, zal het meer iets zijn dat hen inspireert om een ​​panty en een micro-minirokje of Daisy Duke-korte broek te dragen”, zegt Mayhew.

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de wie achter de hoe met de nieuwsbrief van Yahoo Life. Registreer hier.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in