TikTok’s nieuwste initiatief van een maand is een Latinx-ding

0
99


TikTok heeft een eenvoudige beschrijving voor zijn nieuwe campagne: Het is een Latijns ding.

Die zin, die zich vertaalt naar “het is een Latina-ding”, is een passende titel voor de maandlange lofzang van de populaire app op de Latinx-identiteit en -cultuur. Tijdens Latinx Heritage Month zal TikTok zijn gemeenschap ondersteunen door middel van een reeks initiatieven, waaronder een groepsdiner, een nieuwe reeks ‘Trailblazers’ en een subsidieprogramma dat tien Latinx-makers zal belonen met $ 50.000 per stuk.

Latinx Erfgoedmaand begint op 15 september, en TikTok verspilt geen tijd met het initiëren van zijn viering. EEN Visionaire Stemmen diner op die datum is bedoeld om Latinx-makers in New York City samen te brengen. Dit is de tweede keer dat TikTok een dergelijk evenement organiseert – het eerste Visionary Voices-gala vond plaats in augustus en bracht zwarte makers in het zonnetje. Het hosten van diners met als thema specifieke identiteiten is niet alleen een TikTok-ding; YouTube heeft soortgelijke bijeenkomsten georganiseerd via de serie Recipe for Change.

Buisfilter

Abonneer je op dagelijkse Tubefilter Top Stories

Abonneren

De meeste activaties van TikTok’s Latinx Heritage Month zullen echter plaatsvinden in de app zelf. Verschillende live-evenementen zullen in september en oktober Latinx-artiesten versterken, en TikTok heeft een nieuw account opgericht dat is gewijd aan Latinx-verhalen. Casa TikTok ging live aan het begin van Heritage Month met een belofte om ‘de gemeenschap te vieren’.

@casatiktok Volg mee terwijl we de gemeenschap vieren, deel #CasaTikTok ♬ origineel geluid – CasaTikTok

Dus wie kunnen kijkers verwachten op Casa TikTok? Om die vraag te beantwoorden, stelde de ByteDance-app een nieuwe groep ’trailblazers’ samen, zoals het deed voor LGBTQ + -makers tijdens Pride Month. De 11 Latinx-voorlopers bestrijken een brede dwarsdoorsnede van categorieën en bereiken samen miljoenen volgers. Enkele van de bekendste makers die voor de klas werden geselecteerd, zijn onder meer de Dominicaanse modester Denise MercedesMexicaanse thuiskok Alexandra Tapiaen in Brazilië geboren visagist Gabe Adams.

TikTok biedt ook financiële steun aan een groep kleinere makers. Voor het tweede jaar op rij werkt de app samen met mediabedrijven — MACRO en Ongelofelijk entertainment – om aanstormend Latinx-talent te kweken. In dit geval deelt TikTok $ 50.000 subsidies uit aan tien videomakers die grootschalige projecten willen aannemen. De subsidieontvangers zijn een bont gezelschap; ze variëren van mycologen tot huisreinigers tot tattoo-artiesten.

Hoewel ik hier een aantal initiatieven heb besproken, heb ik slechts het oppervlak bekrast van wat ‘es una cosa Latina’ inhoudt. Voor meer details over het programma van een maand, kun je een blogpost bekijken die is gepubliceerd door TikTok.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in