TikTok’s moederbedrijf ByteDance lanceert stilletjes zijn eigen zoek-app zonder advertenties in China / Digital Information World

0
168


ByteDance heeft stilletjes een eigen zoek-app gelanceerd in China, waar Google naar verluidt is verbannen.

De eigenaar van de beroemde korte video-app TikTok heeft zijn gebruikers beloofd dat het geen advertenties zal lanceren op de nieuwe zoekmachine waar we Google al bijna 10 jaar niet hebben zien verschijnen.

Maar de reden waarom het nieuws zo interessant is, heeft te maken met een simpel feit. En dat heeft te maken met hoe stil alles werd gedaan. We bedoelen te zeggen dat er een grote app wordt gelanceerd in China’s cyberspace en we hebben nog geen enkele vorm van een melding wereldwijd ontvangen.

De beslissing voor de release van de app werd genomen door de dochteronderneming van Bytedance in Peking. Het bedrijf genaamd Infinite Dimension Technology maakte de stap strategisch.

Dus, hoe heet de nieuwe zoek-app? Nou, het heet Wukong en het nieuws over de release is erg vers, aangezien de lancering pas onlangs heeft plaatsgevonden. Dit is slechts een paar dagen nadat de beroemde Tencent Holdings deze maand haar sluiting aankondigde.

iOS-gebruikers kunnen de Wukong-app vinden in de Chinese App Store en enkele andere Android-winkels in het land. En het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat het ByteDance echt in de concurrentiestrijd plaatst met Baidu, een andere beroemde zoekmachine in het land.

Wat weten we tot nu toe nog meer? Welnu, de nieuwe zoekapplicatie brengt zichzelf graag op de markt als een die kwaliteitsinformatie en zoekdetails geeft zonder de hinder van advertenties. En als gebruiker denken we niet dat er iets beters zou zijn.

We zien wel hoe dat een klap in het gezicht is van Baidu, die routinematig wordt bekritiseerd vanwege zijn advertentiegedrag en targetingpraktijken.

H/T: SCMP

Lees volgende: Meta publiceert zijn handhavingsrapport voor gemeenschapsnormen voor het tweede kwartaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in