TikTok’s moederbedrijf ByteDance kocht een particuliere ziekenhuisketen die een VIP-bevallingspakket van $ 32.000 aanbiedt. Bekijk meer van de merkwaardige investeringen van het Chinese bedrijf.

0
88


Tiktok-stand op de Hangzhou International E-commerce Expo 2021

CFOTO/Future Publishing via Getty Images

  • TikTok-eigenaar ByteDance kocht een ziekenhuisketen die zich richt op vrouwen en kinderen, naar verluidt voor $ 1,5 miljard.

  • ByteDance’s inval in de gezondheidszorg is niet de enige merkwaardige investering buiten de sociale-mediaruimte.

  • Bekijk enkele andere investeringen van ByteDance, van een onderwijsbedrijf tot een keten van coffeeshops.

TikTok is de afgelopen jaren enorm populair geworden en is de snelstgroeiende app voor sociale media en inspirerende copycats geworden. Maar achter de schermen heeft de eigenaar van TikTok, ByteDance, strategische stappen gezet om verder te gaan dan de sociale media-industrie.

Vorige maand meldde Bloomberg dat het Chinese bedrijf $ 1,5 miljard betaalde voor Amcare Healthcare, een van China’s grootste particuliere ziekenhuisketens die zich richt op zorg voor vrouwen en kinderen. Amcare biedt een luxe pakket na de zwangerschap dat $ 32.000 kost voor een verblijf van 28 dagen, volgens een rapport van The Information.

ByteDance heeft niet gereageerd op het verzoek van Insider om commentaar over zijn investeringen.

Het populairste merk van ByteDance, TikTok, is niet immuun voor controverse in de VS. Het bedrijf is beschuldigd van het bespioneren van gebruikers voor de Chinese overheid, wat TikTok consequent ontkent.

Ondanks de onzekerheid rond TikTok is ByteDance volgens de Harvard Business Review snel uitgegroeid tot de meest waardevolle startup ter wereld.

ByteDance’s inval in de gezondheidszorg is niet de enige merkwaardige investering buiten de sociale-mediaruimte. Bekijk enkele van de verrassende investeringen van het moederbedrijf van TikTok.

Manier Koffie

MANNER coffeeshop in Shanghai, China

MANNER coffeeshop in Shanghai, ChinaWang Gang / Costfoto/Future Publishing via Getty Images

Manner is een koffiespecialiteitenketen gevestigd in China. De investering van ByteDance in het bedrijf werd aangekondigd in juni 2021. Bloomberg meldt dat Manner heeft onderzocht om naar de beurs van Hong Kong te gaan.

Moonton

Screenshot van een Mobile Legends-trailer

Mobile Legends-trailerMobile Legends: Bang Bang Official

Moonton, een in Shanghai gevestigde gamingstudio die bekend staat om zijn game Mobile Legends, werd volgens Reuters in 2021 overgenomen door ByteDance. ByteDance’s deal waardeert naar verluidt de maker van videogames op $ 4 miljard, vertelden twee bronnen aan Reuters.

Lanxiong Hot Pot

Traditionele Chinese hotpot

Traditionele Chinese hotpotGetty

ByteDance is een eerdere investeerder in Lanxiong, een franchise van gemakswinkels die gespecialiseerd zijn in hotpot-ingrediënten. Het bedrijf is gevestigd in China en heeft volgens Pitchbook $ 15,5 miljoen opgehaald.

Minerva-project

Website Minerva Project

Website Minerva ProjectMinerva-project

Minerva Project is een onderwijsbedrijf dat “toonaangevende onderwijswetenschap combineert met geavanceerde digitale technologie om volledig opnieuw te ontwerpen wat, hoe en waar onderwijs plaatsvindt”, aldus de website. ByteDance is niet alleen een investeerder in het bedrijf, maar Minerva Project telt Zhang Yiming, de oprichter van ByteDance, als bestuurslid.

Ning Ji

Groene thee

Sunphol Sorakul/Getty Images

ByteDance heeft meer dan één inval gedaan in de drankenindustrie. Ning Ji is een Chinees theemerk dat zich richt op thee met citroensmaak, aldus Crunchbase. Ning Ji haalde in juli 2021 $ 1,6 miljoen op in een Series A-financieringsronde van ByteDance, samen met andere investeerders.

Li Auto

Li Auto-website

Li Auto-websiteLi Auto

Li Auto is een elektrisch voertuigbedrijf gevestigd in China. Het ging twee jaar geleden naar de beurs op de Nasdaq en heeft een marktkapitalisatie van $ 25 miljard, per Yahoo Finance. ByteDance heeft volgens TechCrunch een investering van $ 30 miljoen gedaan in de Series C-financiering van het bedrijf.

Mijl

iMile's website

iMile’s websiteMijl

iMile is een leverings- en logistiek bedrijf gevestigd in Dubai en levert diensten in het Midden-Oosten, China en Latijns-Amerika. ByteDance was de hoofdinvesteerder in de Series A-financiering van iMile in 2021, die $ 40 miljoen ophaalde, meldt Bloomberg.

Shark Fit

De website van Shark Fit

De website van Shark FitShark Fit

Shark Fit is een merk voor gezondheidsvoeding dat in 2017 is opgericht, volgens Crunchbase. Het heeft meer dan $ 17 miljoen opgehaald en telt ByteDance als een van zijn Series B-investeerders.

Nieuws Republiek

Foto van de LinkedIn-pagina van News Republic

Nieuws Republiek

ByteDance verwierf News Republic, een Engelstalige nieuws-app, in 2017 voor $ 85 miljoen, meldde Crunchbase. De app was slechts een van TikTok’s nieuwsgerichte apps – naast TopBuzz en Toutiao. Alle drie werden in 2020 stopgezet. Buzzfeed meldde onlangs dat voormalige medewerkers van ByteDance zeiden dat TopBuzz werd gebruikt om pro-Chinese berichten naar zijn Amerikaanse gebruikers te sturen, iets wat het bedrijf ontkent.

Lees het originele artikel op Business Insider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in