TikTok’s lange december | Washington-examinator

0
64


Pde spanning neemt toe in de populaire app voor het delen van video’s TikTok in de Verenigde Staten vanwege zijn banden met Chinadie volgens sommige experts en wetgevers een risico vormen voor de nationale veiligheid.

Congres onlangs geslaagd wetgeving die het socialemediaplatform op overheidsapparaten verbiedt, net als verschillende statenterwijl sommigen in Washington proberen de app in de VS helemaal te verbieden.

GOVRNORS VERBODEN TIKTOK WEGENS VEILIGHEIDSZORG

De stappen komen voort uit de groeiende bezorgdheid van de Amerikaanse inlichtingengemeenschap over het in Beijing gevestigde moederbedrijf van TikTok, ByteDance, en de mogelijkheid dat de Chinese overheid via hun mobiele apparaten toegang zou kunnen krijgen tot miljoenen Amerikanen.

“Wij, de FBI, maken ons zorgen over de nationale veiligheid over de app”, zei FBI-directeur Christopher Wray begin december. “Het moederbedrijf wordt gecontroleerd door de Chinese overheid. En het geeft hen de mogelijkheid om de app te gebruiken op manieren waarvan ik denk dat ze ons zorgen baren.”

De kritiek komt ook wanneer de regering-Biden onderhandelt over een mogelijke deal met het bedrijf om nationale veiligheidsproblemen aan te pakken – een deal die ByteDance zou kunnen dwingen om zijn Amerikaanse activiteiten aan een Amerikaans bedrijf te verkopen om in de VS te kunnen blijven opereren.

Hoewel TikTok is begonnen met het nemen van stappen om zijn Amerikaanse activiteiten af ​​te schermen van China, suggereert de groeiende aandacht voor de app een onzekere toekomst voor een van ’s werelds populairste sociale mediaplatforms, die in het komende jaar grote veranderingen zouden kunnen ondergaan. Het onderstreept ook de toegenomen tweeledige behoedzaamheid onder Amerikaanse topambtenaren ten aanzien van de Chinese communistische regering.

De zorgen over de nationale veiligheid zijn geworteld in het vermogen van de Chinese regering om binnenlandse bedrijven te dwingen gebruikersgegevens en andere gevoelige informatie vrij te geven dankzij de agressieve aanpak van het land. inlichtingen- en contraspionagewetten.

“Onder de Chinese leider Xi Jinping heeft Peking zijn definitie van nationale veiligheid verbreed en verreikende dataregelgeving ingevoerd, waarmee een basis in de Chinese wet is gelegd voor toegang tot ongelooflijke hoeveelheden gegevens over mensen over de hele wereld”, zegt Aynne Kokas, directeur van het East Asia Center van de Universiteit van Virginia, schreef in de Tijdschrift voor democratie in oktober.

Hoewel cyberbeveiliging deskundigen zeggen veel apps kunnen een risico vormen door gevoelige gegevens te verzamelen of de gebruiker bloot te stellen aan hacking, in het geval van TikTok zou de informatie in handen van de Chinese overheid kunnen komen.

Wray zei dat Chinese functionarissen ByteDance’s eigendom van TikTok op meerdere manieren zouden kunnen uitbuiten. “Ten eerste geeft het hen de mogelijkheid om het aanbevelingsalgoritme te controleren, waarmee ze inhoud kunnen manipuleren en, als ze dat willen, kunnen gebruiken voor beïnvloedingsoperaties, die veel zorgwekkender zijn in de handen van de Chinese Communistische Partij dan of of niet, je stuurt iemand als influencer naar het ene of het andere product,’ Wray zei tijdens een lezing aan de Universiteit van Michigan.

“Ze hebben ook de mogelijkheid om gegevens over gebruikers te verzamelen, die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt voor traditionele spionageoperaties”, vervolgde Wray, eraan toevoegend dat “ze in wezen toegang hebben tot de software voor apparaten.”

“Dus je hebt het over miljoenen apparaten, en dat geeft ze de mogelijkheid om daarmee verschillende soorten kwaadaardige cyberactiviteiten uit te voeren”, zei hij. “Al deze dingen zijn in handen van een regering die onze waarden niet deelt en die een missie heeft die haaks staat op wat in het belang van de Verenigde Staten is.”

De korte video-app is geen onbekende voor pushback in de VS. In de jaren sinds TikTok in populariteit explodeerde, hebben experts en functionarissen in westerse landen het onder een microscoop geplaatst vanwege de banden met China.

In het laatste jaar van zijn ambtstermijn probeerde voormalig president Donald Trump TikTok te verbieden door middel van een uitvoerend bevel, daarbij verwijzend naar het Chinese eigendom van de app, maar was uiteindelijk niet succesvol. Sindsdien heeft president Joe Biden de zijne uitgegeven uitvoerend bevel die TikTok niet specifiek noemt, maar zijn administratie opdracht geeft om apps te onderzoeken die onder de jurisdictie vallen van buitenlandse tegenstanders, waaronder China, en het risico dat ze vormen voor de VS

Ondertussen onderzoekt een krachtig interagency-panel dat buitenlandse investeringen in de VS beoordeelt TikTok al jaren en is naar verluidt stap dichter bij een deal met het bedrijf, maar de zorgen onder de belangrijkste spelers blijven.

Dat panel, in de VS bekend als het Committee on Foreign Investment, of CFIUS, wordt voorgezeten door het ministerie van Financiën en bestaat uit topambtenaren van het ministerie van Justitie, Binnenlandse Veiligheid, Handel en meer.

Tijdens de besprekingen in de commissie hebben vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en het Pentagon een gedwongen verkoop bepleit, met het argument dat dit de enige manier is om China echt af te sluiten van gevoelige gegevens en de zorgen over de nationale veiligheid op te lossen. Wall Street Journal gemeld op 26 december.

“We hebben het over een regering die, volgens de inschatting van onze eigen inlichtingengemeenschap, een doel heeft om wereldwijd technologiegebruik en normen te verplaatsen om haar eigen belangen en waarden te bevoordelen, die niet consistent zijn met de onze”, plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco vertelde de WSJ, weigerde specifiek over TikTok te praten. “Dat is het perspectief dat ik naar deze kwesties breng.”

TikTok heeft geprobeerd critici gerust te stellen dat Amerikaanse gebruikers verboden terrein zijn in China met plannen om Amerikaanse gegevens uit Peking af te schermen. In juni, BuzzFeed-nieuws publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat ByteDance-medewerkers in China herhaaldelijk toegang hadden tot Amerikaanse gebruikersgegevens, ondanks de andersluidende garanties van het bedrijf.

Diezelfde dag publiceerde TikTok een blogpost waarin stond dat het samenwerkte met de Amerikaanse softwaregigant Oracle “om onze app, systemen en de beveiliging van Amerikaanse gebruikersgegevens beter te beschermen” en dat het al het Amerikaanse gebruikersverkeer naar Oracle Cloud Infrastructure leidde.

“Bovendien werken we nauw samen met Oracle om protocollen voor gegevensbeheer te ontwikkelen die Oracle zal controleren en beheren om gebruikers nog meer gemoedsrust te geven”, aldus de verklaring zei.

Meer recent, TikTok aangekondigd dat het een nieuw team oprichtte binnen zijn Amerikaanse afdeling Gegevensbeveiliging “om meer vertrouwen op te bouwen in de bescherming van Amerikaanse gebruikersgegevens en naleving.”

“Het nieuw opgerichte USDS Trust and Safety-team zal werken aan compliance, veiligheidsstrategieën en moderatie voor inhoud met privégegevens van Amerikaanse gebruikers”, aldus het bedrijf. “Ons Global Trust and Safety-team zal doorgaan met het ontwikkelen van wereldwijd veiligheidsbeleid voor het platform en toezicht houden op de moderatie van inhoud die geen privégegevens van Amerikaanse gebruikers wereldwijd bevat. Inhoudsbeleid en strategieën ontwikkeld door ons wereldwijde team zullen worden beoordeeld en goedgekeurd door USDS om te zorgen voor naleving van protocollen die worden ontwikkeld met de Amerikaanse overheid.”

Maar latere persberichten hebben de aandacht van wetgevers hernieuwd. Op 22 december Forbes gemeld dat ByteDance vaststelde dat werknemers journalisten hadden bespioneerd die kritisch over het bedrijf hadden geschreven.

“Deze nieuwe ontwikkeling versterkt de ernstige bezorgdheid dat het sociale-mediaplatform TikTok-ingenieurs en leidinggevenden in de Volksrepubliek China in staat heeft gesteld herhaaldelijk toegang te krijgen tot privégegevens van Amerikaanse gebruikers, ondanks herhaalde beweringen aan wetgevers en gebruikers dat deze gegevens beschermd waren”, aldus senator Mark Warner. (D-VA), voorzitter van de inlichtingencommissie van de Senaat, vertelde Forbes. “De DOJ belooft ook al meer dan een jaar dat ze manieren zoeken om Amerikaanse gebruikersgegevens te beschermen tegen ByteDance en de CCP – het is tijd om met die oplossing naar voren te komen, anders zou het Congres binnenkort gedwongen kunnen worden om tussenbeide te komen.”

Senator Marco Rubio (FL), de Republikeinse tegenhanger van Warner in de commissie, heeft onlangs wetgeving ingevoerd om TikTok helemaal uit de VS te weren. “De federale overheid heeft nog geen enkele zinvolle actie ondernomen om Amerikaanse gebruikers te beschermen tegen de dreiging van TikTok”, zei Rubio in een persbericht op 13 december. “Dit gaat niet over creatieve video’s – dit gaat over een app die elke dag gegevens verzamelt over tientallen miljoenen Amerikaanse kinderen en volwassenen. We weten dat het wordt gebruikt om feeds te manipuleren en verkiezingen te beïnvloeden. We weten dat het beantwoordt aan de Volksrepubliek China. Er is geen tijd meer te verspillen aan zinloze onderhandelingen met een CCP-poppenmaatschappij.”

TikTok reageerde door het wetsvoorstel te bekritiseren en zei dat het “verontrustend is dat sommige leden van het Congres, in plaats van de regering aan te moedigen haar nationale veiligheidsbeoordeling van TikTok af te ronden, hebben besloten aan te dringen op een politiek gemotiveerd verbod dat niets zal doen om de nationale veiligheid te bevorderen. van de Verenigde Staten.”

“We zullen leden van het Congres blijven informeren over de plannen die zijn ontwikkeld onder toezicht van de beste nationale veiligheidsagentschappen van ons land – plannen die we goed op weg zijn om ons platform in de Verenigde Staten verder te beveiligen”, zegt TikTok-woordvoerster Brooke. Oberwetter vertelde mediakanalen op het moment.

Huisrepublikeinen die TikTok onderzoeken, hebben ook hun frustratie over het bedrijf geuit als gevolg van onthullingen in de druk op de afgelopen maanden over de gegevens die het verzamelt over Amerikanen, ook over degenen die de app niet gebruiken. “Als het waar is, zijn deze rapporten zeer zorgwekkend en leveren ze significant bewijs dat TikTok mogelijk misleidende verklaringen heeft afgelegd tijdens de briefing met tweeledige commissiemedewerkers,” GOP-vertegenwoordigers James Comer (KY) en Cathy McMorris Rodgers (WA) schreef naar TikTok in november. Comer en McMorris Rodgers zijn respectievelijk de inkomende voorzitters van de commissies House Oversight en Reform en Energy and Commerce.

De wetgevers vroegen ook om interne documenten over onder meer “de zakelijke relatie tussen TikTok en ByteDance Ltd” en “praktijken voor het delen en opslaan van gegevens”.

Nu de Republikeinen een vastberaden standpunt innemen ten opzichte van China en de controle over het Huis in januari terugkrijgen, is de kans groot dat TikTok hen in het vizier zal krijgen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN DE WASHINGTON EXAMINER

Leden als Comer en McMorris Rodgers zullen binnenkort gewapend zijn met de dagvaarding en andere onderzoeksbevoegdheden die gepaard gaan met het overnemen van commissievoorzitterschappen.

“Republikeinen zullen TikTok verantwoordelijk houden”, zei Comer zei in oktober.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in