TikTok’s gaming-inspanningen kunnen in de problemen komen

0
49


De gaming-inspanningen van TikTok lijken te worden teruggeschroefd omdat het platform een ​​wegversperring heeft bereikt met de Chinese overheid. TikTok is misschien wel het grootste sociale-mediaplatform van dit moment dankzij hoe eenvoudig en effectief het is. Het heeft de verslavende aard van scrollen onder de knie en heeft ervoor gezorgd dat de inhoud kort en krachtig is, zodat je altijd doorgaat naar het volgende stuk inhoud. Hoewel je zou kunnen zeggen dat het misschien niet het gezondste ding ter wereld is, werkt het en mensen zijn er dol op. Het domineert de tech- en sociale media-industrie op een enorme manier en het lijkt erop dat TikTok-eigenaar ByteDance niet tevreden was met die sectoren. Het bedrijf heeft plannen om de game-industrie in te gaan, maar die plannen zijn misschien niet meer mogelijk.

ByteDance testte TikTok-spellen die gebruikers een paar minuten konden spelen, in plaats van uren in een traditioneel spel te stoppen. Het was een vergelijkbare benadering van hoe de service video’s gebruikt, waardoor alles kort en krachtig is, maar dan voor games. Volgens SCMP heeft ByteDance, na het verwerven van gamestudio’s en het maken van grote plannen voor deze inspanning, zijn gamingteams “agressief inkrimpt”. Wushuang Studio verloor naar verluidt het grootste deel van zijn personeel en andere studio’s hebben opmerkelijke banenverlies gezien. Er wordt aangenomen dat dit het gevolg is van Chinese ontwikkelaars die moeite hebben om games goedgekeurd te krijgen door de Chinese overheid. Vanaf juli 2022 heeft China slechts 172 games goedgekeurd voor release, dat is bijna 600 minder dan de games die in dezelfde periode in 2021 zijn goedgekeurd.

Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat ByteDance zich ervan bewust is dat dit een zware strijd is en ervoor kiest om de reeds uitgebrachte games te ondersteunen in plaats van nieuwe te maken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ByteDance de handdoek in de ring gooit, maar het is een groot obstakel om te slagen met zijn inspanningen. Als dit probleem wordt opgelost, zullen de dingen misschien weer normaal worden, maar ByteDance lijkt liever te vermijden tonnen geld te verliezen aan iets dat het op dit moment niet echt kan beheersen.

Wat vind je van de gaming-inspanningen van TikTok? Laat het me weten in de comments of bel me op Twitter @Cade_Onder.

[H/T PC Gamer]LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in