TikTok’s favoriete energiedrank wilde een ‘Purple Rain’-handelsmerk. Prince’s Estate zei absoluut van niet – Rolling Stone

0
117


Lijkt op een De “Purple Rain”-smaak van Bang Energy Drink zit gewoon niet in de kaarten. Een panel van rechters in het US Patent and Trademark Office oordeelde vorige week in het voordeel van de nalatenschap van Prince, waardoor Bang’s 2020-poging om de uitdrukking voor een lijn van energiedrankjes en voedingssupplementen te handelsmerken, werd voorkomen.

Het energiedrankbedrijf, vooral bekend om zijn constante TikTok-collabs en cameo’s met influencers, straatinterviewers en stunt-YouTube-kanalen, was beroemd als sponsor van het Hype House vóór de Netflix-show van de groep en de daaropvolgende implosie in populariteit. Op het hoogtepunt van zijn populariteit maakte Bang Energy naam als de drank van internetsterren. Op TikTok heeft de hashtag #BangEnergy meer dan 18 miljard views en de bedrijfspagina heeft 1,5 miljoen volgers. Gebruikers op TikTok konden vaak hun Bang-collecties rangschikken, met als uiteindelijk doel elke smaak te verzamelen.

Volgens de uitspraak van de Trademark Trial and Appeal Board van 23 augustus werd het handelsmerk van Bang geweigerd omdat “Purple Rain” nog steeds algemeen wordt geassocieerd met Prince en het lied van de overleden artiest, zelfs zonder het gebruik van zijn naam of afbeelding. Als het handelsmerk had mogen plaatsvinden, zeiden de rechters dat de prevalentie van sponsoring door beroemdheden en licentieovereenkomsten, in combinatie met de bekendheid van Prince, een valse connectie tussen zijn landgoed en de energiedrank zou hebben geïmpliceerd.

“We vinden op deze plaat dat Purple Rain op een unieke en onmiskenbare manier naar Prince verwijst”, luidde de uitspraak.

In hun argument merkte de nalatenschap van Prince op dat “Purple Rain” geen uitdrukking is die vaak wordt gebruikt of gedefinieerd in het Engelse woordenboek en alleen schade zou oplopen aan het landgoed en het merk als het door Bang zou worden gebruikt. De nalatenschap, bestaande uit een deal van $ 156 miljoen tussen de erfgenamen van Prince en een talentmanagementbedrijf, werd pas onlangs geregeld na een jarenlange juridische strijd en werd berucht bewaakt met het imago van de overleden muzikale icoon.

“Prince’s muziek, kunst en handelsmerken hebben een speciale plaats in onze samenleving en cultuur”, vertelde advocaat L. Londell McMillan, die een deel van het landgoed vertegenwoordigt. Aanplakbord. “Purple Rain is een merk en merk van Prince dat wereldwijd bekend is. Respecteer alstublieft deze unieke troeven of lijd op eigen risico.”

De rechters citeerden specifiek een dubbelblind onderzoek van het landgoed dat in een test van 1.200 personen vond, meer dan 66,3 procent van de respondenten zei dat ze de uitdrukking “Purple Rain” associeerden met Prince, of een van zijn liedjes, films of albums.

Bang Energy voerde aan dat Prince’s Estate misschien een ander antwoord had gekregen als ze de deelnemers aan het onderzoek hadden gevraagd naar de connecties van “Purple Rain” met energiedrankjes, maar het was niet genoeg om het panel te overtuigen – dat resoluut in het voordeel van Prince’s Estate oordeelde.

In een verklaring aan Aanplakbord, Bang Energy CEO Jack Owoc stelde de beslissing van de rechtbank uit en zei: “we respecteren Prince en zijn landgoed enorm en zullen niet ‘regenen’ op hun parade,” zei hij. “Misschien kunnen we in de toekomst een deal sluiten die voor beide partijen voordelig is.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in