TikTok’s ‘face split’ duikongeval is een trend die je moet vermijden

0
92


Screenshots van beelden van een klifduikongeval in de late jaren 2000 zijn weer opgedoken op TikTok terwijl gebruikers leren over een verontrustend duikongeval waarbij iemand een ‘gespleten gezicht’ had.

In wat een nogal duister stukje internetkennis is geworden, lijkt af en toe een oude video van een klifduik die fout is gegaan terug te komen en online de ronde te doen.

Hoewel er momenteel gelukkig geen echte videobeelden van het incident op TikTok lijken te zijn, worden sommige gebruikers voor het eerst blootgesteld aan verhalen over het incident.

De TikTok face split-duiktrend uitgelegd

TikTok is een brede kerk van online inhoud, met virale trends die variëren van kunstmatige-intelligentiefilters tot liedjes over maïs.

Soms kunnen trending TikTok-onderwerpen echter iets donkerder zijn dan schattige liedjes over suikermaïs. De clip ‘split face diving’ is een goed voorbeeld van zo’n trend.

De overgrote meerderheid van de video’s binnen de face-split-trend volgt dezelfde formule. Ze bestaan ​​meestal uit een wazig screenshot van de originele video, ingesteld op droevige of sfeervolle muziek, samen met een uitleg van wat er in de video gebeurt.

Sommige gebruikers vragen kijkers om links in hun bio te volgen om de originele video te bekijken, terwijl de meest populaire zoekopdracht binnen de trend “face split guy full video” is, wat aantoont dat verschillende kijkers verslaafd zijn geraakt aan de teasers van het incident.

TikTok lijkt de beelden van het incident te beperken

Gelukkig, als iemand die de video een aantal jaren geleden tegenkwam, lijkt het erop dat de richtlijnen van TikTok hebben verhinderd dat de meeste accounts de clip daadwerkelijk bekijken.

Zoals iedereen die TikTok regelmatig gebruikt, weet, is het algoritme van de app vrij snel als het gaat om het verbieden van inhoud die volgens hem ongepast is.

Tyumen, Rusland – 21 januari 2020: TikTok- en Facebook-applicatie op scherm Apple iPhone XR

Als zodanig zullen gebruikers regelmatig woorden expres verkeerd spellen, dwz ‘die’ kan worden geschreven als ‘d!3′, of ze kunnen in de videobeschrijving vermelden dat de beelden worden geüpload door een volwassene om ervoor te zorgen dat hun video’s niet automatisch verwijderd.

Het is onduidelijk of beelden van het duikongeval met gespleten gezicht zijn geüpload naar TikTok en onmiddellijk zijn verwijderd, of dat gebruikers de beelden preventief helemaal niet hebben geüpload om te voorkomen dat ze worden verbannen om naar de app te uploaden.

De beelden zijn oorspronkelijk opgedoken op Reddit

Zoals eerder vermeld, is dit niet de eerste keer dat de face-split-duikclip online wordt besproken, hoewel velen zich misschien niet realiseren hoe oud de clip eigenlijk is.

De clip werd al in oktober 2009 voor het eerst geüpload naar een blog, en men gelooft dat de clip zo’n 12 jaar geleden voor het eerst een soort viraal gespreksonderwerp werd op Reddit.

Ondanks dat hij nu 13 jaar oud is, is er nog steeds heel weinig bekend over de clip met gespleten gezicht, afgezien van het feit dat de duiker zogenaamd uit Beiroet, Libanon komt. Sommigen hebben gespeculeerd dat de beelden kunnen worden gewijzigd of volledig nep zijn, maar dat is ook niet bevestigd.

Waarom de discussie rond de clip zo lang na het incident op TikTok opnieuw lijkt te zijn aangewakkerd, blijft echter een beetje een raadsel.

TikTok-video’s rapporteren

Om video’s op TikTok te melden, moeten gebruikers het volgende doen:

  • Klik op de witte pijl (de deelknop) rechts van de video
  • Tik op het pictogram met de tekst ‘rapporteren’ met een vlagsymbool
  • Rapporteer de inhoud

Als u berichten ontvangt die verband houden met de trend, reageer dan niet. Rapporteer de rekeningen in plaats daarvan onmiddellijk.

Ander nieuws: is Lowe’s open of gesloten op Labor Day 2022?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in