TikTok’s Clean Girl Aesthetic vond nieuw leven op NYFW S/S ’23

0
69


Je straalt, meisje. Dat lijkt het motto te zijn op de catwalks tijdens de lente/zomer 2023-shows van New York Fashion Week, waar, als het om schoonheid gaat, de bedauwde huid centraal staat. Schijnbaar een pagina uit het TikTok-speelboek voor schoonheid gescheurd, was de Clean Girl-esthetiek en zijn kenmerkende lichtgevende huid het basispunt voor een hele reeks schoonheidslooks dit seizoen. En dit is niet zomaar een lichte gloed – we hebben het over glanzende, bedauwde, van binnenuit verlichte gezichten. Met andere woorden? Zet je gezichtspoeder op vervroegd pensioen.

Een stralende huid is altijd een steunpilaar op de lente/zomer catwalks, vooral tijdens NYFW, waar “model off-duty” schoonheid de boventoon voert. Maar dit seizoen is er iets anders aan de hand. De glans is opzettelijk en allesbehalve subtiel. Weet je hoe je huid eruitziet na een fietstocht op een vochtige dag? Ja, het is Dat dauwniveau op de NYFW S/S ’23 shows.

Shows als Alice + Olivia, Eckhaus Latta, PatBo en Altuzzara hebben allemaal modellen met een glimmend gezicht naar de catwalk gestuurd, waardoor die Clean Girl-esthetiek naar high fashion is gebracht. Het is ook niet alleen met make-up. Sponsors voor huidverzorging duiken backstage op en bieden modellen mini-hydratatiebehandelingen voor het aanbrengen van make-up. Dat zorgt voor een prachtige basis voor de make-up, waardoor de huid zelf doorschijnt.

Concentreer je dus op je huidverzorgingsroutine en sla je matterende producten over – ultra glowy skin is in. Scroll verder om te zien hoe je de look kunt nagelen, rechtstreeks vanaf de S/S ’23 catwalks.

Altuzzara

Met dank aan MERIT Beauty.

Diane Kendal is de koningin van de glanzende, gloeiende, van binnenuit verlichte huid, dus het is logisch dat ze dit seizoen de hoofdmake-upartiest was bij Altuzzara. Door te werken met MERIT-make-up, creëerde Kendal deze frisse look met minimale producten. Ze begon met een basis van de The Minimalist Perfecting Complexion Stick van het merk om de huid een natuurlijk ogende foundation te geven.

Maar de heldenproducten waren MERIT’s Day Glow Balmy Highlighter en Bronze Balm Sheer Bronzer. Die twee producten werkten samen om die prachtige, zomerse glans op de huid te krijgen. Een scheutje Merit Shade Slick Lip Oil gaf ook glans aan de lippen.

Hoekhuis Latta

Foto door Adam Katz Sinding, met dank aan Eckhaus Latta.

De glans was op steroïden bij Eckhaus Latta, waar modellen een uitstrijkje van vaseline op hun gezicht leken te hebben – en niet veel anders. Volgens Modeveegde visagist Fara Homidi meerdere lagen Freeman Beauty Infusion Revitalizing Peel-Off Mask over de gezichten van bepaalde modellen, wat een NYFW-meets-Amerikaanse psychopaat kijk naar de schoonheid van dit seizoen. Dus… toestemming om mondkapjes te dragen naar de bar?

Voor de modellen die deze masking look niet hadden, koos Homidi toch voor wat glow. Ze gebruikte Saie Beauty’s Hydrabeam concealer en Sun Melt bronzer om glans toe te voegen, zij het niet de aangekoekte soort.

Alice + Olivia

Astrid Stawiarz/Getty Images Entertainment/Getty Images

Huidverzorging was de basis van de look bij Alice + Olivia, waar modellen werden getrakteerd op wat verwennerij van Arbonne voorafgaand aan het aanbrengen van hun make-up. Schoonheidsspecialiste Krystal Vigo gaf de meisjes de Arbonne Express Glow-gezichtsbehandeling, met behulp van de nieuwe DermResults Glow Cream van het merk om een ​​hoop hydratatie toe te voegen.

Voor de make-up gaf hoofdartiest Elyse Reneau elk meisje een andere oog- of liplook. De enige consistentie was echter de huid. “Wij wilden [the skin] om er echt bedauwd en jeugdig uit te zien”, vertelde ze aan TZR. De beste manier om dat te doen is om bij de basis te beginnen. In dit geval betekende dat het aanbrengen van Too Faced’s Hangover Replenishing Face Primer, die ze ook mengde met Born This Way Super Coverage Concealer van het merk voor een frisse gloed.

Pat Bo

Albert Urso/Getty Images Entertainment/Getty Images

Huidverzorging en make-up kwamen ook samen bij PatBo, waar de huid van modellen werd voorbereid met Mario Badescu’s Hyaluronic Dew Drops voor extra hydratatie. Dit zorgde voor een glasachtige basis voor de make-up, die zwaar was op de markeerstift.

Hoofdmake-upkunstenaar Charlie Riddle wilde een eenvoudige, stralende, jeugdige uitstraling van de huid (merk je hier een thema op?) Dus vertrouwde hij op de Stila’s Heaven’s Hue Highlighter in Kitten en Bronze, evenals de Heaven’s Dew All Over Glimmer voor extra glans. De rest van de look had ook een gloed, van het uitgeveegde kattenoog tot de vloeibare lippenstift.

Dus hier is het om volgend seizoen markeerstiften in te slaan … en gezichtsmaskers te dragen voor de functie.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in