TikTok’s Book Club wordt nu (niet verwonderlijk) door Amazon gesponsord

0
12


In april schreven we over #BookTok, beschreven als “de “laatste gezonde plek” op internet. We vroegen toen: kan dat zo blijven?

Afhankelijk van hoe je het platform ziet – en hoe je Amazon bekijkt – kan het antwoord hier zijn. Amazon heeft nu besloten om de TikTok Book Club te sponsoren, in een poging “meer lezers te verbinden met boeken en de ervaring en het plezier van lezen te delen”.

Volgens een verklaring van het paar bedrijven is de samenwerking een uitloper van Amazon’s campagne genaamd “That Reading Feeling Awaits”. De wereldwijde campagne is bedoeld om een ​​diepere liefde voor lezen te inspireren, net zoals de boekengemeenschap van TikTok al heeft.

Het partnerschap mag dan natuurlijk zijn, maar het komt op een interessant moment. Amazon wordt momenteel geboycot door een hele reeks prominente TikTokkers. In een campagne met de titel #PeopleOverPrime hebben 70 makers gezworen “om te voorkomen dat Amazon inkomsten genereert met een van de grootste sociale-mediaplatforms ter wereld”.

ZIE OOK:

#PeopleOverPrime: Gen-Z TikTokkers organiseren tegen Amazon

Amazon lijkt ondertussen de intentie te hebben om een ​​aanwezigheid op TikTok te versterken, en deze samenwerking is nog een ander voorbeeld van hun (ahum) doorzettingsvermogen.

Er is niet veel informatie over hoe tastbaar deze sponsoring zal zijn. Tot nu toe lijkt het erop dat Amazon betrokken is in de vorm van gratis emoji’s met leesthema op TikTok, door te zoeken naar @amazonbooks in Stickers. Deze stickers kunnen op video’s met een #BookTok-thema worden geplaatst. Het TikTok Book Club-logo en de in-app-hubs zijn nu ook gestempeld met “Gepresenteerd door Amazon Books” eronder geschreven.

De TikTok Book Club lees voor de maand, Bolu Babalola’s Honing en kruiden(opent in een nieuw tabblad), werd eerder deze zomer ook geselecteerd voor Amazon’s Editors’ Pick, als onderdeel van hun Feel-good fictie-overzicht. Babalola deelde gisteren ook haar eigen leestips voor de zomer op het Amazon Editor’s Choice-blog, een ander facet van de cross-over tussen Amazon en TikTok.

Lisa De Meyer, UK Country Manager bij Amazon Books, zei: “Bij Amazon is het de missie van ons team om het lezen te inspireren, boeken van alle genres en alle manieren van lezen te vieren. We zijn verheugd om de liefde van de #BookTok-gemeenschap voor lezen en bieden nieuwe visuele manieren om dat leesgevoel uit te drukken.”

De focus van het bedrijf op TikTok Book Club is een sterke zet, vooral in het licht van hun huidige positie bij een aantal TikTokkers. De boekenclub kwam deze zomer tot wasdom en heeft al veel grip gekregen op het platform en de bredere uitgeversgemeenschap.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in