TikTok’s black eye club-trend is ondoorgrondelijk dom

0
16


Op sociale media circuleren weer geruchten over de Black Eye Club, maar wat is de betekenis ervan en wie is lid van de vermeende club?

De term black eye club heeft meer dan 3,6 miljoen views verzameld op TikTok, maar de uitdrukking blijft nog steeds een mysterie voor degenen die inactief zijn op het platform.

Mensen als Doja Cat, Kanye West en zelfs paus Franciscus zijn in verband gebracht met het concept, maar wat is het precies? HITC ontvouwt het wilde gerucht.

Blanke senior man met een gekneusd oog kijkend naar de camera. foto: getty afbeeldingen

Black eye club-concept uitgelegd

Door de jaren heen zijn talloze beroemdheden gefotografeerd bij openbare optredens met een blauw oog, of het nu op een persevenement is of op een rode loper.

Er wordt gespeculeerd dat de beroemde figuren in wat het internet de “blauwe ogen-club” heeft genoemd, en ondanks dat sommige beroemdheden de redenen voor hun verwondingen toegeven, is TikTok doorgegaan met het bouwen van hun eigen zaak.

Geslagen worden is de eerste gedachte om een ​​blauw oog te krijgen, maar een TikTok-gebruiker wijst erop dat aangevallen worden onwaarschijnlijk is, aangezien beroemdheden enorm veel geld uitgeven voor veiligheid. Hoewel ze in hun vrije tijd contactsporten kunnen spelen.

Het internet heeft ook opgemerkt dat het vaak het linkeroog is dat wordt aangetast.

Een “Illuminati-initiatieritueel” is het meest populaire ongegronde geloof voor de club en kan ook een teken zijn voor degenen “die hun weg naar de top van de elitepiramide hebben geschaald”, beweert een Facebook-bericht. Het ritueel wordt gespeculeerd om hulde te brengen aan het Oog van Horus of het Alziende Oog, een gemeenschappelijk symbool voor de Illuminati.

Anderen geloven dat zwarte ogen de nasleep kunnen zijn van het ontvangen van een injectie met adrenochroom om beroemdheden gezond en jeugdig te houden. Wired stelt dat de vermeende oogst van de chemische stof uit het bloed van kinderen een “favoriete onderwerp” is onder aanhangers van Pizzagate en QAnon.

De derde bizarre claim komt van het geloof van de “overname van het reptielenras”, waarbij een buitenaards ras van reptielen mogelijk een “wormparasiet heeft gestuurd die bezit neemt van uw schip via het linkeroog”.

HITC benadrukt dat er geen bewijs is om deze geruchten te bewijzen en geen beroemdheden hebben toegegeven.

Foto: Getty Images

Welke celebs zijn gespot met een blauw oog?

Fotocollages van beroemdheden met zwarte ogen circuleren al jaren op het internet, waaronder Brad Pitt, Boy George en zelfs koningin Elizabeth. Het is mogelijk dat velen zijn gephotoshopt, aangezien er geen foto is van de koningin met een blauw oog uit betrouwbare bronnen.

Paus Franciscus werd in september 2017 met een blauw oog gezien, maar de wereld was getuige van hoe de verwonding werd opgelopen. Hij stootte zijn hoofd tegen zijn pausmobiel toen hij abrupt tot stilstand kwam tijdens een optreden in Colombia. De leider, die zich slechts aan een enkele staaf vasthield, verloor zijn evenwicht en stootte met zijn hoofd tegen het kogelvrije glas.

Zijn linkeroog was gekneusd en het bloed van de snee boven zijn wenkbrauw droop op zijn witte soutane. Gelukkig was er personeel aanwezig om de wond snel te behandelen.

Daily Mail meldde vorig jaar dat Perez Hilton zijn blauwe oog toeschreef aan een vermeende woordenwisseling met de manager van de Black Eyed Peas.

Ander nieuws: Waarom de prijzen van Yeezy naar verwachting zullen stijgen als Adidas de banden met Kanye verbreektLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in