TikTok’s BeReal-kloon is nu beschikbaar als zelfstandige app buiten de VS • TechCrunch

0
115


TikTok lanceerde dit weekend zijn BeReal-kloon, TikTok Now, als een zelfstandige mobiele app op wereldwijde markten buiten de VS, grotendeels op iOS. De app biedt een vergelijkbare functieset als de TikTok Now-ervaring die werd geïntroduceerd in de Amerikaanse TikTok-app, die vorige week werd aangekondigd. Maar als een onafhankelijke mobiele app kunnen gebruikers ervoor kiezen om de pushmeldingen alleen voor deze sociale check-ins te ontvangen, zelfs als hun TikTok-meldingen zijn uitgeschakeld.

Hoewel het bedrijf had opgemerkt dat de TikTok Now-ervaring in sommige markten als zijn eigen mobiele app zou worden aangeboden, had het die app nog niet gelanceerd op het moment van de aankondiging op donderdag 15 september 2022. Het was ook niet duidelijk welke markten toegang zouden krijgen tot de functie binnen TikTok zelf of als een op zichzelf staande app, of wanneer de app zou worden uitgerold.

Volgens gegevens van het mobiele inlichtingenbedrijf Sensor Tower, is de TikTok Now-app eind zondag 18 september 2022 wereldwijd gelanceerd. Ondanks dat het een nieuw groot aanbod is van een van ’s werelds populairste apps, moet de TikTok Now-app nog in de Top Overall iPhone-apps in elke markt op het moment van schrijven.

Het is er echter in geslaagd om in vijf markten – Madagascar, Mozambique, Kenia, Malta en Singapore – in de top 100 van iPhone-apps voor sociaal netwerken te komen en staat in 38 landen in de top 500 van apps voor iPhone-sociale netwerken. Deze omvatten Myanmar, Bulgarije, Pakistan, Cambodja, Thailand, Indonesië, Duitsland, Qatar, Polen, België, Nieuw-Zeeland, Guatemala, Oostenrijk, Bahrein, Zuid-Afrika, Finland, Ghana, Tsjechië, Vietnam, Griekenland, Ierland, Azerbeidzjan, Israël , Nigeria, Spanje, Nederland, Zwitserland, Algerije, Maleisië, Zweden, Italië, Marokko, Libanon, Mexico, Denemarken, Egypte, Dominicaanse Republiek en Roemenië.

Er is ook een Android-versie van de app live in Bermuda, maar deze scoort niet in andere markten.

Deze wereldwijde uitrol spreekt de ambities van TikTok aan met deze nieuwe ervaring, die schaamteloos is gekopieerd van top mobiele app BeReal. Net als BeReal stuurt TikTok Now elke dag een willekeurige pushmelding om gebruikers aan te moedigen een foto of video te maken met de camera’s aan de voorkant en de buitenkant van hun telefoon tegelijkertijd. Gebruikers hebben een venster van drie minuten om hun foto’s te maken of video’s van maximaal 10 minuten om deel te nemen. Vrienden kunnen dan elkaars foto’s bekijken in de vriendenfeed van de app of ze kunnen berichten van anderen bekijken in een Explore-feed.

Het lijkt erop dat TikTok gelooft dat het mogelijk grip kan krijgen op dit sociale formaat in markten waar BeReal nog moet domineren. Dat kan echter moeilijk zijn, aangezien BeReal momenteel de nummer 1 is in ten minste negen markten en in de top vijf van algemene iPhone-apps in ongeveer 40 landen. De belangrijkste markten zijn echter de VS, de thuismarkt Frankrijk en het VK, blijkt uit gegevens van Sensor Tower. Dat maakt een groot deel van de wereld rijp voor concurrentie. (Bovendien is het niet moeilijk om zo’n eenvoudig formaat te rippen, moeten we erop wijzen.)

TikTok weigerde zijn strategie rond TikTok Now te verduidelijken, inclusief waarom het heeft besloten om TikTok Now een functie te maken in de VS, maar zijn eigen app bijna overal elders. In plaats daarvan zou het bedrijf alleen zeggen dat het “experimenteert” met de ervaring en ernaar streeft TikTok Now te verbeteren terwijl het leert hoe zijn gemeenschap het formaat omarmt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in