TikTok’s advertentiemachine van $ 4 miljard is rommelig achter de schermen – de informatie

0
120


Twee jaar geleden bedacht sociale mediasensatie TikTok een slogan om merken aan te sporen authentieker te zijn in hun advertenties op de app: “Don’t Make Ads. Maak TikToks.” Maar afgelopen juni liep die aanpak uit de hand met een spraakmakende marketingstunt van Starbucks.

De koffieketen lanceerde een advertentiecampagne met Chance the Rapper die gebruikers aanmoedigde om video’s op te nemen waarin ze reageerden op een clip van de muzikant die beats speelde met Starbucks-drankjes op de achtergrond. Veel TikTok-gebruikers hadden echter een hekel aan de ongemakkelijke clip en overspoelden de app in plaats daarvan met reactievideo’s en opmerkingen die er de spot mee dreven. Starbucks was niet blij met de reactie en schakelde uiteindelijk een functie uit genaamd Duet, waarmee gebruikers naast elkaar reactievideo’s kunnen plaatsen, vertelde een voormalige TikTok-medewerker aan The Information.

De pagina is niet meer zichtbaar op Het TikTok-profiel van Starbucks. Een woordvoerder van Starbucks zei dat dat was om verwarring te beperken over de vraag of de wedstrijd nog open was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in