TikToker verdubbelt de ongegronde bewering dat professor ondanks rechtszaak betrokken was bij moorden in Idaho

0
60


Een TikToker die ongegrond een professor van de Universiteit van Idaho in verband bracht met de viervoudige steekpartijen van vier studenten, heeft haar samenzweringen verdubbeld, ondanks dat ze is aangeklaagd vanwege de claims.

Geschiedenisvoorzitter Rebecca Scofield voerde vorige week in een rechtszaak aan dat amateur-tarotlezer en TikTok-gebruiker Ashley Guillard haar beschuldigde van het orkestreren van de meedogenloze steekpartijen van Madison Mogen, Kaylee Goncalves, Xana Kernodle en Ethan Chapin op 13 november.

Rechercheurs in Moskou hadden de naam van mevrouw Scofield in geen enkel persbericht genoemd voordat de rechtszaak begon. Dinsdag verklaarden de autoriteiten categorisch dat ze niet als verdachte werd beschouwd en op geen enkele manier in verband wordt gebracht met de moorden.

Ondanks de lopende civiele zaak tegen haar en de verklaring van de politie van Moskou, is mevrouw Guillard haar ontkrachte theorieën blijven pushen in meer dan een dozijn TikTok-video’s gericht op haar 100.000 volgers sinds de aanklacht werd ingediend.

Wanneer bereikt door De onafhankelijke, Mevrouw Guillard zei onnauwkeurig dat haar beschuldigingen “niet zijn ontkracht of goed zijn onderzocht”.

“Mijn beschuldigingen zijn niet weerlegd door wetshandhavers of wie dan ook. Ze zijn ook niet goed onderzocht, neem ik aan”, zei mevrouw Guillard donderdag. “De inhoud die ik post is niet illegaal. Ik zal niet toestaan ​​dat Rebecca Scofield, of haar advocaat Wendy Olson, mij het zwijgen oplegt; ergo ontkenning van mijn grondwettelijk recht op vrijheid van meningsuiting.”

In een eerder interview met NewsNation zei mevrouw Guillard dat ze bewijs zou voorleggen aan wetshandhavers, zodat ze konden beslissen “of ze met oogkleppen willen blijven leven of het geloven.”

Dinsdag heeft de politie van Moskou een update uitgebracht waarin de juridische strijd tussen mevrouw Scofield en mevrouw Guillard wordt erkend en wordt bevestigd dat de professor geen verband houdt met de onopgeloste moorden.

“Op dit moment in het onderzoek geloven rechercheurs niet dat de vrouwelijke universitair hoofddocent en voorzitter van de geschiedenisafdeling van de Universiteit van Idaho die een TikTok-gebruiker aanklaagt wegens laster, betrokken is bij deze misdaad”, aldus de politie. “De politie van Moskou zal geen verklaring geven over het lopende civiele proces.”

Mevrouw Guillard is doorgegaan met het delen van lasterlijke video’s sinds de juridische procedure werd aangespannen, opscheppend dat zij “de enige reden is [Prof Scofield] zal worden beschouwd als een verdachte” en stelt dat ze niet bang is voor een “magere rechtszaak van $ 75.000”.

In een andere video schreef mevrouw Guillard: “Weet je zeker dat je Rebecca SCOFIELD wilt doen? Dit gaat niet goed met je aflopen.”

“Ik sta in brand van opwinding! TOT ZIENS IN DE RECHTBANK REBECCA SCOFIELD!!” ze postte.

Mevrouw Guillard plaatste ook een TikTok waarop ze liet zien dat ze schijnbaar een ophoudbrief in een toiletpapierhouder stopte en zei dat ze ‘haar ging afvegen’. [expletive] ermee”.

Mevrouw Guillard, die beweert – zonder bewijs – spraakmakende mysterieuze sterfgevallen te hebben opgelost door tarotlezing op het platform, is niet teruggekomen op haar wilde beschuldigingen en zegt nu dat ze haar “bewijs” tegen mevrouw Scofield voor de rechtbank zal moeten bewaren.

Universiteit van Idaho Geschiedenis voorzitter Rebecca Scofield (foto) heeft tarotlezer en TikTok-gebruiker Ashley Guillard aangeklaagd

(Universiteit van Idaho)

In de rechtszaak zegt professor Scofield dat ze zich niet kan herinneren dat ze ooit een van de slachtoffers heeft ontmoet en dat geen van hen ooit een van haar lessen heeft gevolgd. Op de avond van de moorden reisde ze met haar man naar Portland, Oregon, zegt ze.

De advocaat van professor Scofield, Wendy Olson, vertelde het De onafhankelijke vorige week dat de beweringen van de TikToker de reputatie van de professor hadden aangetast en de families van de vermoorde studenten opnieuw tot slachtoffer hadden gemaakt.

“De uitspraken over professor Scofield zijn vals, duidelijk en eenvoudig. Wat nog erger is, is dat deze onware verklaringen veiligheidsproblemen veroorzaken voor de professor en haar familie”, zei mevrouw Olson in een verklaring..

Ze voegde eraan toe: “Ze verergeren ook het trauma dat de families van de slachtoffers ervaren en ondermijnen de inspanningen van wetshandhavers om de verantwoordelijken te vinden om antwoorden te geven aan de families en het publiek.”

Ethan Chapin, 20, Madison Mogen, 21, Xana Kernodle, 20, en Kaylee Gonçalves, 21

(Instagram)

Gedurende het zes weken durende onderzoek heeft de politie herhaaldelijk samenzweringen en theorieën die online de ronde deden over de spraakmakende zaak, weggevaagd.

Verschillende personen zijn het slachtoffer geworden van ongebreidelde speculatie door internetspeurneuzen, ondanks dat ze al door de politie als verdachten zijn uitgesloten.

Dinsdag heeft de politie van Moskou een nieuwe oproep gedaan waarin staat dat ze geloven dat “iemand” iets weet dat hen naar de moordenaar zou kunnen leiden.

Onderzoekers blijven zoeken naar de bewoner of inzittenden van een witte Hyundai Elantra, model 2011 tot 2013, gezien in de “directe omgeving” van het huis aan King Road ten tijde van de moorden.

De persoon of personen in de auto – van wie het kenteken onbekend is – hebben mogelijk “cruciale informatie over deze zaak om te delen”, aldus de politie.

Tot nu toe heeft de politie ongeveer 22.000 voertuigen geïdentificeerd die voldoen aan de beschrijving van het voertuig en doorzoekt ze de informatie op zoek naar aanwijzingen.

Iedereen die een voertuig bezit dat aan de beschrijving voldoet, of iemand kent die een dergelijk voertuig bezit of erin heeft gereden op de dagen voorafgaand aan of op de dag van de moorden, wordt dringend verzocht zich te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in