TikTok ziet merkloyaliteit toenemen

0
109


De merkentrouw van TikTok is het afgelopen jaar enorm gestegen. Uit de jaarlijkse Loyalty Leaders List van 2022 van merkonderzoeksbureau Brand Keys bleek dat de app voor sociale media dit jaar van de 21e naar de vijfde plaats steeg en daarmee rivalen Instagram, YouTube en Facebook versloeg. De merkentrouw van Instagram daalde dit jaar van zes naar de 15e plaats in vergelijking met 2021, terwijl YouTube met vijf naar de 21e plaats zakte. Ondertussen zakte Facebook 17 plaatsen naar de 46e plaats.

Er is een geschiedenis van concurrentie tussen TikTok en Meta’s Instagram en Facebook. In juli werd Instagram bekritiseerd door netizens en beroemdheden Kim Kardashian en Kylie Jenner omdat ze probeerden op TikTok te lijken sinds het de focus begon te verschuiven van afbeeldingen naar Reels. Dit leidde ertoe dat het platform terugging naar producttests die het eerder had uitgerold, inclusief video’s en foto’s op volledig scherm. Reels werd in 2020 door voormalig TikTok-CEO Kevin Mayer uitgeroepen tot “een ander copycat-product” nadat Meta’s “andere copycat-lasso snel faalde”. Rollen.

Los daarvan strijden TikTok en Instagram ook om de suprematie onder marketeers in Azië. Emplifi ontdekte onlangs dat merken vaker posten op Instagram (68%) dan op TikTok (32%). Terwijl het bereik en de interacties op Instagram hoger waren, had video-inhoud een grotere betrokkenheid op TikTok.

Ondertussen hebben Instagram en Facebook vorige maand ook een reeks nieuwe functies voor Reels uitgerold, waaronder Stars, een nieuw inkomstenkanaal voor makers van inhoud, evenals “Add yours”-stickers die gebruikers aansporen om een ​​reeks reacties op prompts en trends.

De jaarlijkse Loyalty Leaders List van 2022 biedt de loyaliteitsranglijsten voor de 100 beste merken, van de 1.624 Brand Keys van merken die zijn beoordeeld in een cross-category analyse van 142 branchecategorieën die zijn geïdentificeerd in de 2022 Brand Keys Customer Loyalty Engagement Index. Retailmerken vormden ongeveer 22% van de loyaliteitsleiders van Brand Keys, gevolgd door F&B (16%) en technologie (13%). De overige waren CPG (11%) en entertainment (11%), automotive (9%), financiële (8%) en sociale netwerken (7%).

Hoewel Samsung het Aziatische topmerk was in de ranglijst als gevolg van zijn smartphoneactiviteiten, zakte het dit jaar toch drie plaatsen naar de 17e plaats. Hyundai volgde Samsung op de voet in de ranglijst en daalde van de 17e naar de 19e. Aan de andere kant steeg de merkentrouw van Toyota van de 27e naar de 25e, terwijl de computeractiviteiten van Samsung met zes naar de 37e plaats sprongen. Acer (57e), Subaru (76e) en Konica Minolta (84e) maakten ook de ranglijst. De ranglijst bevatte ook zes nieuwe merken: Beyond Meat, Impossible Foods, Moderna, Pfizer, Paramount+ en Tesla.

Robert Passikoff, oprichter en president van Brand Keys, zei dat de ranglijst voor merkloyaliteit in 2022 indicatoren zijn van hoe een markt die terugkeert naar de normale gang van zaken er de komende maanden uit zal zien. Volgens hem zijn merken die voor het eerst in de top 100 komen, vroege indicatoren van migratie van consumentenwaarde.

“Plantaardige vleesvervangers en elektrische voertuigen, hoewel verschillende sectoren vergelijkbare waarden vertegenwoordigen waar andere merkcategorieën aan zouden moeten voldoen. Het is moeilijk om precedenten te missen op het gebied van duurzaamheid, vergroening en nieuwe farmaceutische merken die verband houden met gezondheid en welzijn,” zei hij.

“Loyaliteit gaat over emotionele merkverbinding en de veelal emotionele verwachtingen van consumenten. Verbind en voldoe aan de verwachtingen en je merk zal het altijd beter doen in betrokkenheid, overweging en aankoop, “voegde hij eraan toe.

Brand Keys Loyalty Leaders-analyse werd uitgevoerd in augustus 2022. Het omvat 68.125 beoordelingen (M/V, 16 tot 65 jaar). Respondenten selecteerden zelf categorieën waarin ze consumenten zijn en beoordeelden vervolgens merken waarvoor ze klant waren, waarbij in totaal 1.624 merken in 142 categorieën werden beoordeeld.

In tegenstelling tot modellen voor economisch gebruik die afhankelijk zijn van archiefgegevens en giswerk op het gebied van winstgevendheid, zei Brand Keys dat de ranglijst 100% door de consument wordt aangestuurd, waarbij zowel emotionele als rationele aspecten van het besluitvormingsproces van elke consument op dat moment worden gemeten.

Gerelateerde artikelen:
Waarom Maybelline Maleisië zich in TikTok Shop waagt
De in HK geboren K-popster Jackson Wang stopt TikTok-livestream om te voorkomen dat fans aan hem uitgeven
TikTok versus Instagram: waar posten merken meer?
Interview: Lau Yin May van Malaysia Airlines over wat goede marketing maakt en de overstap naar TikTok
TikTok maakt gebruik van Ninja Van als logistieke partner in 3 SEA-markten in social commerce push
Nog een hele reeks nieuwe functies voor Instagram- en Facebook-rollen
Instagram keert terug op updates: kan het het spel veranderen of zichzelf blijven?
Instagram-CEO zegt verschuiving naar video ‘nog niet goed’ na klacht Kardashian-Jenner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in