TikTok ziet grote uitbreiding als Meta, YouTube en Amazon kijken om videosucces na te bootsen

0
71


Als imitatie de meest oprechte vorm van vleierij is, heeft geen enkel bedrijf het afgelopen jaar zo veel bewondering verdiend als de Chinese moedermaatschappij van TikTok, ByteDance.

Meta heeft Facebook en Instagram gereviseerd om ze meer op TikTok te laten lijken. YouTube heeft een nieuwe functie (Shorts) gemaakt die volledig is ontworpen om op TikTok te lijken. Amazon, volgens een Wall Street Journal rapport woensdag, test een foto- en videofeed voor online shoppers die lijkt op TikTok.

Maar te midden van al deze mimiek, is er snel een trend in opkomst: TikTok wil eigenlijk meer lijken op zijn concurrenten.

TikTok is niet zo stil begonnen met het ontwikkelen of uitrollen van verschillende nieuwe functies die zijn ontworpen om marktaandeel te stelen van veel van de machtige spelers in de technologie-industrie, waaronder Apple, Google en Meta. Hoewel veel van deze updates zich nog in de testfase bevinden, signaleren de reikwijdte en ambitie van TikTok’s uitbreiding de ambities van ByteDance om een ​​super-app-achtig product te creëren dat het digitale landschap kan hervormen.

Alleen al in de afgelopen paar maanden hebben verschillende media (voornamelijk geleid door TechCrunch) de ontluikende inspanningen van TikTok gedocumenteerd om dieper in te gaan op onder meer de zoek-, streaming- en reclamewereld. Ze bevatten…

  • Een speciaal winkeltabblad toevoegen en de reeks functies voor winkeladvertenties uitbreiden, waardoor bedrijven meer tools krijgen om potentiële klanten rechtstreeks te targeten. De inspanning is bedoeld om te profiteren van de voorkeur van TikTok-gebruikers voor het vinden van nieuwe producten en merken in de app, waarbij sites zoals Amazon en Google worden omzeild.
  • Het gemakkelijker maken voor gebruikers om snel zoekopdrachten uit te voeren binnen videocommentaarsecties door automatisch veelvoorkomende trefwoorden te markeren en te koppelen. De update komt op het moment dat Google-managers waarschuwen dat jongere gebruikers TikTok steeds vaker als zoekmachine gebruiken, waardoor de lucratieve zoekadvertentieactiviteiten van de Alphabet-eenheid worden aangetast.
  • Het testen van verschillende “minigames” die kunnen worden gespeeld op de mobiele TikTok-app. De verhuizing zou kunnen leiden tot inkomsten van andere bedrijven die mobiele games hosten in hun apps, waaronder Apple, Google en Meta.
  • Het indienen van een handelsmerkaanvraag voor “TikTok Music”, die zou kunnen voorafgaan aan de lancering van een audiostreamingplatform dat is ontworpen om te concurreren met Spotify, Apple en andere muziekservices. Hoewel TikTok geen aanvullende plannen voor audiostreaming heeft aangekondigd, exploiteert het al één platform, Resso genaamd, in Brazilië, India en Indonesië. Een voormalige medewerker van ByteDance vertelde TechCrunch ook dat het bedrijf heeft overwogen om Resso onder het merk “TikTok Music” in andere landen te lanceren.

In alle eerlijkheid tegenover de Big Tech-reuzen die het doelwit zijn van TikTok, moet de ByteDance-eenheid nog steeds bewijzen dat het niet meer bijt dan het kan kauwen.

TikTok heeft de technische sector zeker op zijn kop gezet door te profiteren van de verschuiving in smaak naar door algoritmen aanbevolen inhoud en korte video, waardoor het platform een ​​gebruikersbestand van meer dan 1 miljard mensen kon vergaren. Het zal echter een gigantische inspanning vergen om tegelijkertijd een belangrijke speler te worden op het gebied van sociale media, e-commerce, audiostreaming, mobiel gamen, adverteren en meer.

Tegelijkertijd komt TikTok steeds meer onder dezelfde microscoop te liggen die de afgelopen jaren de reputatie van Facebook deed ontrafelen. De rol van het bedrijf bij het verspreiden van verkeerde informatie, het bijdragen aan de geestelijke gezondheidsproblemen van gebruikers en het uitputten van werknemers is de afgelopen maanden een vast onderdeel geworden van de technische krantenkoppen.

Als klap op de vuurpijl ergeren Amerikaanse wetgevers zich al aan de invloed van TikTok in het licht van de wortels van ByteDance, en waarschuwen dat de Chinese overheid de gegevens van het bedrijf zou kunnen ontginnen en zijn app zou kunnen gebruiken om pro-communistische propaganda te verspreiden.

Maar als de afgelopen vijf jaar ons iets hebben laten zien over TikTok, dan is het wel dat het platform zich kan aanpassen en groeien met ongekende snelheden. ByteDance zou zijn enorme gebruikersbestand, superieure AI-technologie en duidelijke zakelijke sluwheid kunnen omzetten in een nieuw soort digitale kolos – een die ervoor zorgt dat zijn concurrenten nog meer op TikTok willen lijken.

Wil je gedachten of suggesties sturen voor Data papier? Geef me hier een seintje.

Jacob Timmerman

NIEUWSWAARDIG

Markeer uw agenda’s. Appel voorlopig van plan om begin met de verkoop van zijn nieuwste iPhone-lijn medio september, de eerste van verschillende productreleases die zijn gepland voor de tweede helft van 2022, meldde Bloomberg donderdag. Bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple vertelden Bloomberg dat het bedrijf zich op 7 september richt op een lanceringsevenement voor de iPhone 14, waarbij de smartphone op 16 september in de uitverkoop gaat. Apple stelt iPhones doorgaans ongeveer een week na de lancering beschikbaar voor het publiek. Het bedrijf heeft voor beide gelegenheden geen specifieke data aangekondigd.

All-in op Tolkien. Embracer-groep heeft de intellectuele eigendomsrechten verworven tot In de ban van de Ring en de hobbit, onderdeel van een bestedingspatroon dat donderdag werd aangekondigd door het Zweedse media- en videogamebedrijf, meldde The Verge. De deal geeft Embracer controle over meerdere rechten, waaronder films, televisie, videogames en merchandising, die verband houden met de JRR Tolkien-fantasieserie. Embracer onthulde vijf acquisities voor een totaalbedrag van $ 577 miljoen aan initiële kosten, samen met een zesde aankoop die niet werd bekendgemaakt.

Het koor groeit. Chinese functionarissen een onlangs ondertekende Amerikaanse wet verworpen die $ 52 miljard aan federale subsidies verstrekt aan halfgeleiderfabrikanten, en zich aansluit bij een groep buitenlandse functionarissen die zich verzetten tegen belangrijke onderdelen van het pakket, meldde Bloomberg donderdag. De vice-voorzitter van de China Semiconductor Industry Association zei dat de wetgeving de republiek discrimineert en in strijd is met de regels van de Wereldhandelsorganisatie, in navolging van opmerkingen van de Europese Unie en Zuid-Koreaanse functionarissen. De wet, algemeen bekend als de CHIPS-Plus Act, verspert ontvangers van federale fondsen van het uitbreiden van hun geavanceerde productieactiviteiten voor halfgeleiders in China voor 10 jaar.

Aan de zonnige kant. Cisco voorbij analisten fiscale vierde kwartaal winst en omzetramingen, terwijl ze ook beter dan verwachte vooruitzichten voor de komende 12 maanden afgeven, meldde CNBC woensdag. De softwaregigant zag zijn omzet, inkomsten en marges in het vierde kwartaal jaar na jaar teruglopen, maar de leidinggevenden van het bedrijf voorspelden een opleving in het fiscale jaar 2023 die de verwachtingen van analisten overtrof. Cisco-aandelen stegen donderdag met 6% in de middaghandel.

VOEDSEL VOOR GEDACHTE

Maak er een voorbeeld van. Terwijl het Congres langzaam debatteert over een ingrijpende, nationale wet op de privacy van gegevens, is de Federal Trade Commission begonnen met het nemen van actie in een hot-button-kwestie. De Washington Post meldde donderdag dat FTC-functionarissen dreigen een in Idaho gevestigd ad-tech bedrijf aan te klagen, bewerend dat zijn mobiele trackinggegevens klanten in staat stellen mensen te identificeren die gevoelige locaties bezoeken. Die interessegebieden zijn onder meer klinieken die abortusgerelateerde diensten verlenen, centra voor verslavingszorg en andere zorginstellingen. Hoewel de dreiging van rechtszaken symbolisch gewicht heeft, lanceert de FTC doorgaans niet veel privacygerelateerde rechtszaken vanwege de beperkte middelen.

Van de artikel:

De actie is een vroege indicatie van hoe het bureau zichzelf zou kunnen laten gelden als een verdediger van gezondheidsgerelateerde gegevens, in de nasleep van het besluit van het Hooggerechtshof om Roe v. Wade in juni ten val te brengen. De FTC-actie komt op het moment dat prominente democraten, privacyvoorvechters en technologen waarschuwen dat de digitale sporen van mensen bewijs kunnen worden bij vervolging van abortus, en na gevallen waarin details zoals zoekgeschiedenis en Facebook-berichten over de procedure zijn gebruikt als bewijs tegen vrouwen.

Bij gebrek aan een uitgebreide federale privacywet, zijn er beperkte stappen die democraten in Washington kunnen nemen om reproductieve gezondheidsgegevens te beschermen.

VOOR HET GEVAL JE HET GEMIST HEBT

Apple wilde geen uurloon betalen voor de tijd die ze besteedden aan het doorzoeken van hun koffers. Het heeft nu een rechtszaak van $ 30,5 miljoen geregelddoor Alice Hearing

TikTok pakt desinformatie en betaalde politieke inhoud aan in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de VSdoor Alena Botros

Adam Neumann’s comeback van $ 350 miljoen is een ‘klap in het gezicht’ voor vrouwelijke oprichters en oprichters van kleurdoor Emma Hinchliffe en Paige McGlauflin

Roept op tot SEC-sondemontage na de potentiële pump-and-dump van Bed Bath & Beyond-aandelen van meme stock kingdoor Christiaan Hetzner

Waarom startups in onroerend goed op dit moment hot zijn, volgens een top-VCdoor Anne Sraders

VOORDAT JE GAAT

Stoppen met stelen? Wees niet verbaasd als je het royaltyvrije deuntje “Happy Birthday” hoort op meer merkgebonden TikTok-video’s. Insider meldde woensdag dat de titanen van de audio-industrie Universal Music Group en Sony-muziek worden steeds meer proberen inbreuken op het auteursrecht van nummers uit te roeien door influencers en bedrijven die TikTok gebruiken. Terwijl gewone gebruikers een licentie hebben om sommige deuntjes op hun video’s te plaatsen, beweren UMG en Sony dat grote merken zoals Bang Energy-moederbedrijf Vitale geneesmiddelen hebben auteursrechten geschonden door fragmenten van hitnummers in TikTok-marketingvideo’s te gebruiken. Beide bedrijven klagen Vital Pharmaceuticals aan, dat miljarden views heeft gekregen op zijn Bang Energy TikTok-video’s.

Correctie: de woensdageditie van Data papier verkeerd vermeld hoeveel geld het Congressional Budget Office schat dat tegen eind 2025 zal worden uitgegeven aan halfgeleidersubsidies via de CHIPS-Plus Act. Het is $ 16 miljard.

Dit is de webversie van Data papier, een dagelijkse nieuwsbrief over technologie. Meld je aan om het gratis in je inbox te ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in