TikTok zet zijn lobby aan

0
104


Weinig zou Thomas hebben geweten dat een nieuwe vuurstorm binnenkort TikTok in Australië en wereldwijd zou overspoelen.

Op 17 juni, BuzzFeed De VS publiceerden een onderzoek op basis van explosieve gelekte audio van 80 interne TikTok-bijeenkomsten waaruit bleek dat er herhaaldelijk toegang werd verkregen tot Amerikaanse gebruikersgegevens vanaf het vasteland van China.

Op 13 juli werd TikTok’s Thomas gedwongen toe te geven in een brief aan Paterson, verkregen door de Financieel overzichtdat TikTok-medewerkers over de hele wereld, ook in China, ook toegang hebben tot bepaalde gegevens van miljoenen Australische gebruikers.

TikTok deed in 2020 zijn best om onze parlementariërs te vertellen dat Australische gebruikersgegevens waren opgeslagen in Singapore en de VS. Het heeft nagelaten te vermelden dat zijn in China gevestigde werknemers toegang tot de gegevens konden krijgen, hoewel het verzekerde dat het strikte protocollen had toen het dit in juli van dit jaar toegaf.

Op 18 juli 2022 heeft de Financieel overzicht onthulde dat de TikTok-app minstens één keer per uur de apparaatlocatie van een gebruiker controleert, alle geïnstalleerde apps van een apparaat in kaart brengt en een gebruiker blijft irriteren om toegang te krijgen tot contacten, zelfs als deze oorspronkelijk zijn afgewezen.

Dus waarom is dit belangrijk? Wat is er anders dan alle andere technologiegiganten zoals Facebook en Google, die veel meer gegevens verzamelen dan zou moeten?

Het komt allemaal neer op het uiteindelijke eigendom van TikTok. TikTok Australia is eigendom van TikTok Ltd, dat is geregistreerd op de Kaaimaneilanden. TikTok Ltd is eigendom van ByteDance Ltd, een Chinese multinational gevestigd in Peking en gevestigd op de Kaaimaneilanden.

In 2017 heeft China zijn nationale inlichtingenwet aangenomen, die organisaties en burgers verplicht om “het inlichtingenwerk van de staat te ondersteunen, te helpen en samen te werken”.

Meerdere experts zijn het erover eens dat deze wetgeving betekent dat geen enkel Chinees bedrijf een verzoek van de Chinese Communistische Partij kan weigeren, tot het punt waarop het leiderschap binnen de organisatie misschien niet eens op de hoogte is van het verzoek.

Geen wonder dat Thomas van TikTok op 21 juli 2022 weer een brief aan de minister had geschreven. Benieuwd waar dat over ging?

Terwijl het debat woedt in de VS, Scott Gallowayeen professor in marketing aan de NYU Stern School of Business, gecrediteerd voor het opblazen van de WeWork IPO in 2019, heeft dit weekend een globaal beeld gekregen van TikTok.

“Als je net als ik gelooft dat er geen scheiding is tussen de CCP en een Chinees bedrijf, dat een CEO vier weken kan ‘verdwijnen’; als u gelooft dat de CCP er belang bij heeft onze positie wereldwijd te verminderen, en u erkent dan ook dat mensen onder de 18 jaar meer tijd op TikTok doorbrengen dan ze besteden aan elk streamingnetwerk samen, voelen we ons dan op ons gemak – zijn we neer met een organisatie die Amerika wil ondermijnen – controle over de media die onze kinderen zien? Het zou verboden moeten worden, punt uit.”

De bezorgdheid over inhoudscensuur op TikTok strekt zich zelfs uit tot Australië. Medio 2020 zal de Financieel overzicht onthulde populaire inheemse Australische en Nieuw-Zeelandse makers die TikTok beschuldigen van het blokkeren van hun accounts en schaduwverboden wanneer ze zich uitten over Black Lives Matters-problemen.

Het lijkt erop dat Thomas’ inspanningen weinig hebben gedaan om O’Neil te ontroeren, die haar afdeling opdracht gaf om de gegevensverzameling van de Chinese sociale-mediagigant te onderzoeken.

Op 5 augustus verzocht de afdeling Binnenlandse Zaken, “als onderdeel van de voortdurende betrokkenheid bij sociale-mediabedrijven”, om een ​​ontmoeting met het moederbedrijf van TikTok, ByteDance.

Uiterlijk op 17 augustus reageerde de afdeling op de twee brieven van Thomas.

Vorige week zei de topman van de Duitse uitgeverijgigant Axel Springer, Mathias Döpfnerbeweerde dat TikTok “een spionagetool” was.

“Ik vind dat we dit soort zelfrespect gewoon moeten hebben, en daarom vind ik concreet dat TikTok in elke democratie verboden moet worden. Ik vind het gewoon krankzinnig om dat niet te doen”, zei hij.

TikTok heeft nu zijn privécampagne in het publieke licht gebracht … met een aantal goed gerichte advertenties voor de leiders van onze natie die Canberra verlaten om naar huis te vliegen naar hun kiezers, en een gigantisch reclamebord op de luchthaven te gooien na een week van kranten- en radioadvertenties die ons beloofden het is tot nul met privacy.

Jammer voor TikTok dat privacy- en beveiligingsexperts het niet kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in