TikTok zegt dat het steeds beter wordt in het detecteren van ‘borderline’-inhoud

0
14


De afgelopen maanden heeft TikTok gewerkt aan nieuwe manieren om bepaalde soorten inhoud een leeftijdsbeperking te geven als onderdeel van een breder streven om de veiligheidsvoorzieningen voor jongere gebruikers op te voeren. De app heeft eerder dit jaar een nieuw classificatiesysteem onthuld, genaamd Content Levels, om meer “volwassen” inhoud te identificeren.

Nu heeft het bedrijf die inspanningen geleverd. In een blogpost zegt het bedrijf dat het een nieuwe versie lanceert van zijn ‘borderline-suggestieve model’, dat het bedrijf gebruikt om automatisch ‘seksueel expliciete, suggestieve of borderline-inhoud’ te identificeren. Volgens een woordvoerder van TikTok is het nieuwe model beter in staat om zogenaamde ‘borderline-content’ te detecteren, video’s die niet expliciet de regels van de app overtreden, maar mogelijk niet geschikt zijn voor jongere gebruikers.

TikTok is niet het enige platform dat dit soort inhoud uit aanbevelingen filtert. Instagram heeft lang geprobeerd om ook uit zijn aanbevelingen te schrappen. Maar inhoud met meer “volwassen” thema’s, maar die geen expliciete naaktheid bevatten, is lange tijd moeilijker geweest voor geautomatiseerde systemen om consequent te detecteren. TikTok gaf geen details over hoeveel nauwkeuriger het nieuwe systeem is, maar het deelde dat het bedrijf de afgelopen 30 dagen “heeft voorkomen dat tieneraccounts meer dan 1 miljoen openlijk seksueel suggestieve video’s bekijken”.

Elders introduceert de app ook de mogelijkheid voor videomakers om hun video’s te beperken tot volwassen kijkers. Deze functie was voorheen alleen beschikbaar voor live video’s, maar wordt nu ook ingeschakeld voor korte clips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in