TikTok zag Dylan Mulvaney dag voor dag een vrouw worden

0
69


Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd in de makers — een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Laat het naar je inbox sturen.

Tijdens de pandemie begon Dylan Mulvaney inhoud te maken op TikTok-video’s met dieren of van haar zang – en haar berichten werden regelmatig een paar honderdduizend keer bekeken. Maar het kwam in maart naar buiten als transgendervrouw voor haar TikTok-publiek en dat bracht haar volgers in de miljoenen.

Mulvaney is een 25-jarige inwoner van San Diego – een professionele actrice en komiek – die in West Hollywood, Californië woont. Na haar initiaal Aankondiging in maart begon ze een serie die ze “Days of Girlhood” noemde en die elke dag catalogiseerde tijdens de vroege stadia van haar overgang. Ze had het over waarom besloot ze tegen het veranderen van haar naam en haar beleven met hormoonvervangende therapie. Ze deelde meestal hoogtepunten, ook op dag 54 toen ze was gekroond de “diamant van het seizoen” bij The Queen’s Ball: een Bridgerton-ervaringeen show met een Regency-tijdperk die bezoekers onderdompelt in de wereld van Netflix Bridgerton.

Ze deelde ook dieptepunten, zoals op dag 71 toen een Uber-chauffeur gaf haar het gevoel ongemakkelijk terwijl ze op zijn achterbank reed. Dagelijkse updates vol optimisme, gevoeligheid en humor leverden Mulvaney 7,3 miljoen volgers op en advertentiedeals met bedrijven als CeraVe, MAC, Neutrogena en Kate Spade.

Vandaag is het de 183e dag dat Mulvaney een meisje is. Sinds haar 100e dag heeft Mulvaney het posten in haar serie “Days of Girlhood” vertraagd en blijft ze regelmatig andere inhoud maken. De viraliteit van Mulvaney – met sommige video’s met meer dan 20 miljoen views – helpt trans-zichtbaarheid en acceptatie te vergroten in een wereld waar haat en geweld tegen de LGBTQ-gemeenschap bestaat nog steeds. Rachyl Jones van The Observer sprak met Mulvaney over haar tirannie en TikTok-faam.

Hoe ben je online begonnen?

Toen de pandemie toesloeg, deed ik de Broadway-musical Book of Mormon. Ik merkte dat ik werkloos was en zonder de creatieve middelen om te doen waar ik van hield. Ik heb TikTok gedownload, ervan uitgaande dat het een app voor kinderen was. Toen ik eenmaal als vrouw uit de kast kwam, maakte ik deze komische video ‘dag één van een meisje zijn’. En het ontplofte. Ik ken echt geen andere online plek zoals TikTok waar een maker zo snel kan groeien als hij doet. Sommige van deze andere apps vieren echt perfectie, over-editing en foutloosheid. Ik denk dat met name met TikTok mensen dol zijn op de rauwheid. Ze houden van mensen die gewoon tegen de camera praten. Ik probeer elke video als een FaceTime met een vriend te benaderen.

Waarom heb je besloten om zo’n openbare transitie te hebben?

Omdat ik nog nooit een transpersoon vanaf dag één had zien starten. Ik zag al deze ongelooflijke transvrouwen en ik was erg geïntimideerd omdat ik zoals zij wilde zijn, maar niet wist hoe. ik heb besloten om [make the series] voor elke toekomstige transpersoon en huidige transpersoon die antwoorden nodig heeft. En ik probeer ook alles met empathie en komedie te benaderen. Ik denk dat dat me echt onderscheidt van sommige andere trans-creators in de app, omdat ik probeer de trans vreugde en niet alleen de ontberingen van de overgang.

Je video’s gingen vrij snel viraal en ze hebben ook een publiek buiten de LGBTQ-gemeenschap bereikt. Waarom denk je dat er zoveel belangstelling was voor deze video’s van ‘Days of Girlhood’?

Omdat zelfs niet-transgenders het gevoel hadden dat ze deel uitmaakten van het gesprek. Ze voelden zich welkom op de reis. Mijn inhoud is voor iedereen. Het is niet alleen voor vrouwen of transgenders of queer mensen. Ik wil de persoon zijn die deze verhalen naar de mainstream brengt, want er is nog zo ver te gaan met mainstream trans-zichtbaarheid. Ik wist dat ik mijn verhaal moest delen. Ik zat emotioneel op een goede plek en ik had de vaardigheden met mijn achtergrond als artiest.

Hoe ben je begonnen met het genereren van inkomsten met je inhoud?

Ik ging online vlak voor de Pride-maand, dus veel van de eerste deals waren afgestemd op mijn queerness en op mijn transness. Voor sommige van deze grote bedrijven was ik eigenlijk hun eerste trans-creator. Het is opwindend om geld te verdienen om mezelf te onderhouden sinds ik mijn baan ben kwijtgeraakt, en om ook mijn overgangsoperaties te laten vergoeden.

Kun je me daar meer over vertellen?

Ik wist dat er een optie voor mij was om te proberen die fondsen publiekelijk in te zamelen via een GoFundMe-campagne, maar ik wilde die ruimte houden voor andere transgenders op het platform die niet over de [advertising] kansen die ik heb. Ik heb een video gemaakt waarin ik zei: ‘Hé, iedereen, ik ga deze maand wat advertenties plaatsen. Houd er rekening mee dat dit gebeurt. En als je zou kunnen, weet je, steun dat dan.” Dat is de manier waarop ik wilde dat mensen me steunden in plaats van me rechtstreeks geld te geven. Ik heb aardig wat geld kunnen inzamelen. Het hielp om mijn verzekering te betalen, die mijn hormonen dekt. En het was gewoon een echt cadeau. Want vlak voordat ik begon met het maken van content met “Days of Girlhood”, dacht ik: “Wat ga ik deze maand doen om mijn huur te betalen?”

Hoe duur is overstappen?

Het zal altijd duur zijn als het gaat om het afstemmen op het binaire bestand. Hoe graag ik mezelf ook een transvrouw noem, ik wil mezelf gewoon een vrouw noemen. Ik wil gezien worden als een vrouw. Ik kan niet echt spreken over de overgang naar een man, maar wat betreft het vrouwelijke, vrouwenkleding is duurder dan die voor mannen. Nu heb ik haarproducten en make-up. En dit zijn allemaal dingen die mijn geslacht niet definiëren, maar ze hebben me echt geholpen in mijn euforie. Als het op die procedures aankomt, kunnen ze erg duur zijn – vooral als u geen jaren wilt wachten om door verzekeringshoepels te springen, betaalt u vaak uit eigen zak.

Hoe zou uw transitie er anders uit hebben gezien als u niet aanwezig was op sociale media en het geld van advertenties niet had gehad?

Nou, dan had het veel langer geduurd. En het zou financieel en emotioneel zwaarder zijn geweest. Ik denk aan alle transgenders die jaren moeten wachten om die betalingen op te sparen. Eigenlijk een van mijn dromen in het leven – weet je hoe er bruidsdouches en babyborrels zijn? Ik wil transdouches doen voor nieuwe transgenders als ze uit de kast komen. Je geeft ze kleding die ze altijd al hebben gewild en starterkits, of misschien een aanbetaling voor een operatie.

Wat volgt er voor jou?

Oh mijn god, we hebben veel in de maak. Ik denk erover om een ​​talkshow te pitchen en boeken te schrijven. Ik ga zeker door met het maken van inhoud, misschien niet helemaal op een dagelijkse basis. Dit voelt nog maar als het begin. Het voelt alsof ik een levenslange relatie met mijn volgers aan het creëren ben.

Dit interview is oorspronkelijk gepubliceerd in The Creators, een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Ontvang het in je inbox voordat het online staat.

TikTok zag Dylan Mulvaney dag voor dag een vrouw wordenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in