TikTok wordt verboden op de meeste apparaten van de Amerikaanse federale overheid

0
60


TikTok wordt verboden op bijna alle apparaten die door de federale overheid zijn uitgegeven nadat wetgevers een rekening van $ 1,7 biljoen hebben goedgekeurd. Ambtenaren propten de No TikTok on Government Devices Act, die de Senaat vorige week unaniem goedkeurde, in de gigantische omnibuswet van 4.155 pagina’s. Het uitgavenpakket werd versneld uitgevoerd om een ​​gedeeltelijke sluiting van de overheid te voorkomen. Het financiert de regering tot en met september.

De Senaat stemde op 22 december met 68 tegen 29 stemmen om het wetsvoorstel goed te keuren. Het Huis keurde het vrijdag goed met 225 tegen 201 stemmen. Op dezelfde dag ondertekende president Joe Biden een noodwet die de regering nog een week financierde om een ​​sluiting te voorkomen totdat de omnibuswet op zijn bureau belandde. Vandaag heeft president Biden het wetsontwerp ondertekend.

De wetgeving vereist dat de Biden-administratie regels vaststelt om TikTok half februari van overheidsapparaten te verwijderen. Het wetsvoorstel bevatte uitzonderingen voor gekozen functionarissen, congrespersoneel, wetshandhavers en andere functionarissen. Het Huis van Afgevaardigden heeft TikTok echter afzonderlijk verboden op apparaten die het bezit en beheert.

Eerder deze maand waarschuwde FBI-directeur Chris Wray dat China de app (die eigendom is van het in Peking gevestigde bedrijf ByteDance) zou kunnen gebruiken om gegevens over gebruikers te verzamelen. Er zijn enkele pogingen gedaan, ook de afgelopen weken, om TikTok in de VS volledig te verbieden. Verschillende staten hebben TikTok verbannen van overheidsapparaten, waaronder Georgia, South Dakota, Maryland en Texas. Indiana heeft TikTok aangeklaagd wegens vermeende beveiligings- en kinderveiligheidsproblemen.

TikTok heeft geprobeerd de bezorgdheid van Amerikaanse wetgevers weg te nemen dat de app voor spionagedoeleinden zou kunnen worden gebruikt. Sinds juni leidt het al het verkeer van het land naar Oracle-servers in het binnenland. TikTok en ByteDance zeiden dat ze Amerikaanse gebruikersgegevens van hun eigen servers in de VS en Singapore zouden verwijderen. In augustus begon Oracle met een herziening van TikTok’s algoritmen en contentmoderatiesystemen.

Terwijl het Congres over het wetsvoorstel stemde, brak het nieuws dat ByteDance vier werknemers ontsloeg (twee in de VS en twee in China) die toegang hadden tot de TikTok-gegevens van Amerikaanse journalisten. De arbeiders probeerden naar verluidt de bronnen van lekken naar de verslaggevers te vinden.

De omnibusrekening bevat andere technologiegerelateerde bepalingen, waaronder meer financiering voor federale antitrustfunctionarissen. Daarnaast is in het pakket de Wet Computers voor Veteranen en Studenten opgenomen. Dit vereist dat de overheid bepaalde overtollige computers aan non-profitorganisaties overhandigt. De systemen worden gerepareerd en/of opgeknapt en vervolgens gedistribueerd naar scholen, homeschooled studenten, veteranen, senioren en anderen in nood.

Er is ook nog eens $ 1,8 miljard aan nieuwe financiering om de CHIPS and Science Act te implementeren, die tot doel heeft de binnenlandse productie van halfgeleiders te stimuleren. De omnibusrekening reserveert $ 25,4 miljard voor NASA – 5,6 procent meer dan het bureau in het fiscale jaar 2022 ontving, maar minder dan de $ 26 miljard waar het Witte Huis om vroeg. De National Science Foundation krijgt 9,9 miljard dollar, een stijging van 12 procent. Het National Institute of Standards and Technology en de National Oceanic and Atmospheric Administration krijgen verhogingen van respectievelijk 32 procent (tot 1,6 miljard dollar) en 17,5 procent (761 miljoen dollar).

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Alle prijzen zijn correct op het moment van publicatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in