TikTok wordt ’s werelds meest winstgevende sociale app door in-app-aankopen met meer dan $ 2,5 miljoen aan dagelijkse inkomsten

0
12


TikTok wordt 's werelds meest winstgevende sociale app met meer dan $ 2,5 miljoen aan dagelijkse inkomsten

Na de afgelopen twee jaar enorm populair te zijn geworden, heeft het korte videoplatform TikTok zijn succes veranderd in een geldmachine. De omzetgroei heeft ervoor gezorgd dat TikTok andere gevestigde socialemediagiganten omver heeft geworpen.

Met name uit gegevens die op 27 oktober door Finbold zijn verzameld, blijkt dat TikTok in september 2022 dagelijks $ 2,5 miljoen genereerde via in-app-aankopen en abonnementen (exclusief advertenties) op Android- en iPhone-apparaten wereldwijd, met uitzondering van de iPad. De waarde vertaalt zich in een uuromzet van ongeveer $ 104.000. Gedurende de maand boekte het sociale-mediaplatform een ​​cumulatieve omzet van $ 75,8 miljoen.

TikTok boekte met name de hoogste inkomsten van sociale-mediaplatforms, met een waarde voor Google Play Store van $ 35,14 miljoen om als tweede te eindigen achter de dating-app Tinder, die $ 37,58 miljoen had. In de Apple App Store kwam TikTok’s omzet ook op de tweede plaats met $ 40,66 miljoen achter de game-app Coin Master, die $ 47,96 miljoen had.

Hoe TikTok populariteit omzet in inkomsten

De groei van TikTok heeft geleid tot een culturele economie met influencers en marketingbureaus die toegewijd zijn aan het platform, waarbij de initiatieven centraal staan ​​in de indrukwekkende inkomsten van de app in een zeer competitieve sociale-mediascene. TikTok heeft de overhand gekregen dankzij het belangrijkste verkoopargument van ingebouwde opname- en bewerkingsmogelijkheden. De functies maken het gemakkelijk voor makers van inhoud om snel video’s op te nemen, te bewerken en te delen.

Bovendien, na aanvankelijk sceptisch te zijn over TikTok, omarmen adverteerders de app steeds meer om gebruik te maken van de wereldwijde gebruikersbasis van de app, geholpen door een flexibel bedrijfsmodel. In deze lijn kunnen adverteerders via de creator-marktplaats in contact komen met influencers die passen bij hun doelmarkt. Over het algemeen is TikTok geëvolueerd met adverteerders die de app een cruciaal onderdeel maken van hun mediastrategie en budget.

De voordelen van TikTok kunnen ook worden toegeschreven aan het model van het aanbevelen van korte video’s op basis van het algoritme dat het gebruikt. De app suggereert inhoud die relevant is voor de interesses van een gebruiker, waardoor ze voor langere tijd betrokken blijven, terwijl de kortere video’s gebruikers in staat stellen toegang te krijgen tot meer inhoud in minder tijd.

De inkomsten van TikTok kunnen ook worden toegeschreven aan het recente initiatief van het bedrijf om meer inkomsten uit zelfgemaakte video’s te halen. De leidinggevenden van TikTok hebben inderdaad een nieuw geautomatiseerd systeem uitgerold dat dient als een matchmaker die adverteerders en makers van inhoud helpt elkaar in ruil daarvoor te ontmoeten, waardoor TikTok meer kansen krijgt om zijn inkomsten te verbeteren.

Uit een analyse van de apps op inkomsten blijkt dat TikTok ook game-apps verslaat waarvan historisch bekend is dat ze meer inkomsten opleveren voor alle app-categorieën. Daarom is het geen verrassing dat TikTok probeert door te dringen in de gamingsector. Uit een eerder rapport blijkt dat het bedrijf tests heeft uitgevoerd waarbij gebruikers games konden spelen binnen de app. De test werd aanvankelijk uitgerold in Vietnam, waarbij het bedrijf zich concentreerde op het verhogen van zijn inkomsten als de functie wordt goedgekeurd en wereldwijd gaat.

Interessant is dat TikTok aanzienlijke inkomsten heeft opgeleverd, ondanks de aanvankelijke problemen waarmee het moederbedrijf ByteDance in de Verenigde Staten werd geconfronteerd. Met name voormalig president Donald Trump richtte zich op de app als onderdeel van handelsoorlogen met China, waarbij de regering dreigde de app te verbieden, daarbij verwijzend naar veiligheidsrisico’s. Daarom besloot ByteDance om een ​​meerderheidsbelang in TikTok te verkopen aan Oracle (NYSE: ORCL) en Walmart (NYSE: WMT), naast een belofte om 25.000 Amerikaanse banen te creëren.

Het is vermeldenswaard dat de bezorgdheid over het veiligheidsrisico van de Verenigde Staten de reputatie van TikTok gedeeltelijk heeft aangetast, waarbij sommige bedrijven zich nog steeds zorgen maken over het gebruik van de app. Dit wordt benadrukt door een onderzoek waarin TikTok werd gerangschikt als het minst vertrouwde en krachtige platform voor sociale media.

Zonder twijfel is TikTok aanzienlijk binnengedrongen in het gebied van toonaangevende sociale-mediaplatforms die worden beheerd door Meta (NASDAQ: META) en Alphabet (NASDAQ: GOOGL), met Facebook, Instagram en YouTube als de grootste slachtoffers. TikTok host bijvoorbeeld beroemdheden met enorme volgers die het gebruiken om met hun fans te communiceren. Daardoor is de fanbase deels verschoven van Facebook en Instagram naar TikTok.

Tegelijkertijd leert Meta, dat zowel Facebook als Instagram bezit, van het succes van TikTok om de groei nieuw leven in te blazen. In deze lijn heeft Meta zich steeds meer op jongere mensen gericht door gebruikers agressief naar Reels te duwen en video’s zwaar in feeds te promoten. De aanpak vormt een aanvulling op Facebook’s geschiedenis van het klonen van populaire sociale-mediatoepassingen die als competent worden beschouwd. Elders dringt YouTube ook aan op YouTube Shorts om gebruikers aan te trekken die niet geïnteresseerd zijn in lange video’s.

Over het algemeen is het vermogen van TikTok om aanzienlijke inkomsten te genereren ten koste van andere gevestigde sociale-mediaplatforms lovenswaardig. In dit geval strijden socialemediabedrijven tegen de heersende macro-economische factoren die naar verwachting hun tol zullen eisen van de gegenereerde inkomsten te midden van de TikTok-competitie. Analisten voorspellen ook dat de vertraging van de inkomsten en de concurrentie van TikTok de ellende voor de meeste sociale-mediagiganten zal vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in