TikTok wordt nog groter, volgens een nieuwe studie. Hier leest u hoe u de video-app kunt winnen

0
97


Naarmate meer mensen een bladwijzer maken voor TikTok, wordt verwacht dat de korte video-app tegen het einde van het jaar YouTube zal overtreffen, voor de eerste keer in termen van tijd doorgebracht door hun respectieve volwassen gebruikers in de VS, volgens een rapport dat vorige week op eMarketer werd uitgebracht .

Het verslag duidt op dat TikTok-gebruikers gemiddeld 45,8 minuten per dag op het videodeelplatform doorbrengen, in tegenstelling tot de 45,6 minuten die ze op YouTube afstemmen. Ondanks het emuleren van TikTok met korte videofuncties zoals Instagram Reels, is Instagram goed voor gemiddeld 30,1 minuten per dag.

Het verschil tussen die statistieken op YouTube en TikTok is misschien verwaarloosbaar, maar het is een voorbode van een ommekeer. En voor bedrijfseigenaren heeft de ByteDance-app een enorm potentieel om nieuwe consumenten aan te trekken.

Hier zijn drie manieren om te profiteren van de nieuwe betrokkenheidsstatistieken van de app:

1. Wees authentiek.

Je zult dit veel horen met betrekking tot TikTok: in veel opzichten zijn TikTok en Instagram elkaars tegenpolen. Terwijl perfect beeld de neiging heeft om de dag te regeren op Instagram, snakken TikTok-gebruikers eerder naar authenticiteit. Dus op TikTok, sugercoat niet, en blijf bij video’s die een emotie bij de kijker kunnen opwekken.

“Als merken authentiek zijn op TikTok, worden ze niet alleen gezien als adverteerders, maar ook als leden van de gemeenschap die begrijpen wat er om hen heen gebeurt”, zegt Lyle Underkoffler, chief marketing officer bij het in New York City gevestigde sociale advertentieautomatiseringsplatform Smartly. .io.

Evan Horowitz, CEO van creatief bureau Movers+Shakers in Santa Monica, Californië, is het eens met deze strategie. Hij zegt dat TikTok-gebruikers de voorkeur geven aan inhoud die “low stakes voelt”. Horowitz legt uit dat video’s met een sterke advertorialwaarde meestal niet goed presteren op het platform.

2. Spring niet op elke grote trend.

Hoewel u moet proberen regelmatig over uw producten te posten – en dit op een consistente manier – vermijd het springen op elk hot topic, dat enorm kan variëren van schattige hondenvideo’s van één minuut tot de “Ik ben niet bedoeld om te werken”-trend, de De volgende. Overweeg of een trend bij uw bedrijf past. Een trend in feestkleding is bijvoorbeeld niet geschikt voor de marketingcampagne van een energiebesparend bedrijf.

Verder moeten “ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven de meest relevante hashtags voor hun merken vinden, wat niet noodzakelijk de meest populaire hoeft te zijn”, Jason Galloway, marketingadviespraktijkleider bij multinationale boekhouding en adviesbureau KPMG, vertelt Inc. Hij voegt eraan toe dat merken ook moeten overwegen om samen te werken met kleinere influencers voor partnerschappen en productplaatsing. “Snelheid en natuurlijke pasvorm zijn veel belangrijker dan glans, dus focussen op trending content die bij het merk past, is de belangrijkste strategie”, adviseert Galloway.

3. Omarm “live” interacties.

Vorige week kondigde TikTok aan dat het een nieuwe functie, genaamd TikTok Live, gaat testen waarmee makers terugkerende inkomsten kunnen genereren via betalingen via livestreaming. TikTok zegt in een verklaring dat de functie bedoeld is om merken en kijkers dichterbij te brengen.

U kunt nu ook uw beste klanten uitnodigen voor een “VIP Room” door middel van Live-abonnement. TikTok’s maandelijkse abonnement voor mensen om hun waardering voor hun favoriete Live-makers te tonen, geeft merken de mogelijkheid om hun community te laten groeien en exclusieve aanbiedingen voor VIP-klanten te krijgen. Wanneer de alleen-abonnee-chat is ingeschakeld, hebben adverteerders en hun abonnees exclusieve toegang tot elkaar. Via livestreaming kunnen merken wereldwijd een persoonlijk netwerk opbouwen.

“Het wordt steeds belangrijker voor merken om herkenbaar te zijn voor hun nieuwe en bestaande consumenten”, adviseert Underkoffler. Ongeacht hoe u zich bezighoudt, het gaat erom gewoon te beginnen – en authentiek te zijn. “Bij het adverteren op TikTok zijn het creëren van een echte verbinding en interactie met het publiek van cruciaal belang”, voegt hij eraan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in