TikTok wordt een belangrijke nieuwsbron onder Amerikanen

0
17


Als het gaat om waar mensen hun nieuws halen, blijft TikTok toenemen, terwijl andere sociale-mediasites zoals Reddit en Facebook afnemen.

Een nieuw onderzoek van Pew Research Center ondervroeg Amerikaanse volwassenen uit verschillende leeftijdsgroepen over de sociale-mediasites waar ze hun nieuws vandaan halen. TikTok en Instagram zijn de enige platforms die sinds 2020 zijn toegenomen, terwijl andere sites die in het onderzoek zijn opgenomen – Twitter, Facebook, Reddit, YouTube, Snapchat, LinkedIn, Twitch en WhatsApp – allemaal zijn afgenomen.

In de afgelopen twee jaar is het gebruik van TikTok als nieuwsbron gestegen van 22 procent naar 33 procent. Instagram steeg slechts marginaal van één procentpunt van 28 naar 29 procent. Het is vermeldenswaard dat TikTok een groeiende nieuwsbron is, maar dat de kwaliteit van dat nieuws twijfelachtig is.

ZIE OOK:

TikTok’s oneindige scroll belicht een groeiende mediageletterdheidscrisis

Het is niet verwonderlijk dat 18- tot 29-jarigen de leeftijdsgroep zijn die het meest afhankelijk is van TikTok om op de hoogte te blijven. Dat is sinds 2020 omhooggeschoten van negen procent naar 26 procent. Dit komt overeen met eerdere bevindingen van Pew die aantonen dat TikTok een alternatieve zoekmachine is geworden voor jongere generaties.

De achteruitgang van Facebook als nieuwsbron is ook logisch. De ongebreidelde verspreiding van verkeerde informatie en schadelijke algoritmen hebben het vertrouwen van mensen in de sociale-mediasite geschonden, en Facebook neemt bewust afstand van investeringen in zijn nieuwspartnerschappen. Ironisch genoeg is de nieuwe strategie van Meta om meer op TikTok te lijken door de korte videofunctie Reels op Instagram te verdubbelen. Maar die strategie wrijft gebruikers in het verkeerde keelgat. Vorig kwartaal rapporteerde Meta voor het eerst sinds de beursgang in 2007 een omzetverlies.

Met de kwartaalresultaten van Meta in het verschiet, wordt het nog een kwartaal of omzetverlies? Of zal de hectische spil van het bedrijf om relevant te blijven, uitkomen? Blijf kijken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in