TikTok wordt de go-to-nieuwsbron voor de Under-30 Set

0
13


Als je een frequente bezoeker van TikTok bent, wat is dan de belangrijkste attractie? Voor sommigen zijn het misschien memes. Voor anderen kan het van alles zijn, van voedseltrends tot commentaar op films. Soms gaan onverwachte nummers viraal op het platform. Maar er is nog een reden waarom een ​​groeiend cohort gebruikers onder de 30 naar TikTok gaat: ze zien het als een plek om hun nieuws te krijgen.

Scott Nover schreef bij Quartz en citeerde een recent onderzoek van het Pew Research Center over nieuws en sociale media. Misschien wel de meest in het oog springende figuur uit het betreffende onderzoek? Van de volwassenen in de VS tussen 18 en 29 jaar zegt 26% dat ze “regelmatig nieuws van TikTok krijgen”.

Van alle volwassenen in de VS is dat cijfer 10%. Maar bijna elke leeftijdsgroep heeft een groei doorgemaakt van 2020 tot 2021 en vervolgens van 2021 tot 2022. De enige uitzondering zijn 65-plussers – en zelfs daar is er een lichte groei van 2020 tot 2022.

Quartz wijst erop dat bijna alle sociale-mediawebsites een daling lieten zien in het aantal gebruikers dat nieuws via hen ontving, waarbij TikTok en Instagram de enige twee waren die een algemene toename lieten zien tussen 2020 en 2022.

Hoe je over dit nieuws denkt, wordt waarschijnlijk beïnvloed door hoe je je voelt over TikTok, dat eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance, en dat onlangs verstrikt is geraakt in controverses over het al dan niet volgen van gebruikerslocaties of toetsaanslagen. En hoewel de opkomst van TikTok in vergelijking met andere sociale-mediaplatforms een aanwijzing kan zijn voor een generatieverschuiving, voelt het minder revolutionair en meer als online gebruikers die het ene algoritme inruilen voor het andere.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in