TikTok Women’s Six Nations | Herziening van de TikTok Women’s Six Nations 2022

0
13


Het was Engeland dat als overwinnaar uit de bus kwam, want ze bezegelden opnieuw een Grand Slam dankzij een adembenemende beslisser in Frankrijk tijdens het laatste actieweekend.

Maar het ging niet alleen om de Red Roses, met een aantal van de meest dramatische finishes elders en landen die grote stappen voorwaarts zetten om in 2023 een overheerlijk kampioenschap op te zetten.

Voordat het zover is, kun je terugblikken op alle actie die plaatsvond tijdens de TikTok Women’s Six Nations 2022.

Ronde 1

De beste actie van het openingsweekend was te vinden in Musgrave Park, waar Ierland en Wales een thriller speelden, waarin de bezoekers met 27-19 winnaars naar huis gingen.

Donna Rose was de held van Wales en scoorde tweemaal met een indrukwekkende comeback in de tweede helft na een 14-5 achterstand bij rust.

Donna Rose viert het scoren van een try met teamgenoten

Amee-Leigh Murphy Crowe en Linda Djougang hadden gastheer Ierland de controle gegeven, maar een poging van speedster Jasmine Joyce en Rose’s brace zorgde ervoor dat Wales zichzelf van het canvas sleepte voordat Hannah Jones de overwinning bezegelde.

Elders begonnen de uiteindelijke Grand Slam-kampioenen Engeland zoals ze van plan waren door te gaan met een 57-5 overwinning op Schotland in Edinburgh. Marlie Packer was de uitblinker voor de Red Roses, toen de flanker een hattrick van pogingen maakte.

Frankrijk zat hen op de hielen, dat hun campagne opende met een 39-6 overwinning op Italië.

Ze kregen een behoorlijke test van Italië, dat veel van de bal zag, maar het waren de gastheren die meer klinisch waren, toen Madoussou Fall en Emeline Gros overgingen om Frankrijk een 17-6 voorsprong te geven bij de rust die onoverkomelijk bleek.

Ronde 2

Wales zette zijn geweldige start van de TikTok Women’s Six Nations 2022 voort in ronde 2, met een 24-19 overwinning op Schotland, waardoor het twee overwinningen van twee werden.

Het kwam dankzij een andere verbluffende comeback, dit keer terugvechtend van 19-7, dankzij de poging van Ffion Lewis in de 75e minuut.

Pogingen van Lana Skeldon en Rhona Lloyd hadden Schotland de leiding gegeven, met een seconde van Lloyd na de rust die de wedstrijd schijnbaar buiten het bereik van Wales bracht.

Maar Sioned Harries en Kelsey Jones begonnen het gevecht terug voordat Lewis naar de dood ging om het record van 100 procent van Wales in stand te houden.

Ze waren niet de enige ploeg die hun perfecte start van het kampioenschap van 2022 voortzette, waarbij Frankrijk en Engeland zich bij Wales voegden met twee van de twee overwinningen.

Laura Sansus

Een door Laure Sansus geïnspireerd Frankrijk snelde langs Ierland met 40-5 in Toulouse, met Eve Higgins als enige scorer voor de bezoekers, terwijl de solo-poging van Sarah Bern de opvallende score was voor Engeland toen ze Italië met 74-0 versloegen in Parma.

Ronde 3

Ronde 3 kwam slechts een week later, toen een recordaantal van 14.689 fans toekeek hoe Engeland Wales versloeg met 58-5 in Gloucester’s Kingsholm.

Het was een opwindende sfeer dankzij beide sets fans, met veel fans uit Wales die de korte trip over de grens maakten.

De bezoekers verdedigden sterk, maar waren niet in staat de heerszuchtige rollende maul van Engeland te stoppen die een tweehonkslag zag voor hooker Lark Davies en ook probeerde voor rekwisieten Bern en Shaunagh Brown.

Frankrijk viert het scoren van een try

Die overwinning maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Wales, wat betekende dat alleen Frankrijk Engeland kon uitdagen voor de Grand Slam-kroon en Les Bleues reageerden op de uitdaging met een 28-8 overwinning weg naar Schotland een dag later.

De bezoekers scoorden voor rust al met een dominante eerste helft, want Sansus, die later werd uitgeroepen tot TikTok Women’s Six Nations Player of the Championship, schitterde opnieuw met twee pogingen naast scores van halfverdediger Jessy Trémouliere en kapitein Gaëlle Hermet.

Het derde weekend werd afgesloten met een indrukwekkende overwinning voor Ierland, dat Italië met 29-8 versloeg in Cork voor hun eerste overwinning van het kampioenschap.

Een terughoudende opening van 40 minuten zag pogingen van Lucy Mulhall en Neve Jones de ploeg van Greg McWilliams op voorsprong zetten bij de pauze, voordat drie pogingen in de tweede helft met de wind in de rug een mooie middag afsloten.

Ronde 4

Italië had veel lof gekregen tijdens hun eerste drie wedstrijden van de TikTok Women’s Six Nations 2022, maar moest nog een overwinning behalen.

Ze maakten dat recht in ronde 4 met een 20-13 overwinning op Schotland in een doorweekt Stadio Sergio Lanfranchi.

Emma Wassell produceerde de enige poging van de eerste helft om de ploeg van Bryan Easson de leiding te geven, voordat Melissa Bettoni na slechts vier minuten in de tweede periode terugsloeg voor Le Azzurre.

En Silvia Turani bezegelde een zwaarbevochten overwinning met een poging tien minuten voor tijd, waarbij de schoen van Michela Sillari de gastheren naar huis leidde.

Italië viert Schotland

Het was een belangrijke overwinning die Italië van de onderkant van het klassement haalde, en binnen één overwinning van Wales dat met 33-5 onder de vrijdagavondverlichting werd verslagen door Frankrijk.

Sansus was opnieuw de sleutel tot de overwinning van Frankrijk, met nog twee pogingen voor de scrumhalf toen ze bij de rust naar een voorsprong van 26-0 renden.

Het gooide de handschoen naar Engeland om in het laatste weekend een Grand Slam-beslisser op te zetten, en de Red Roses reageerden naar behoren met een 69-0 overwinning op Ierland.

Engeland stond bij de rust slechts met 10-0 voor voordat het een meedogenloos optreden in de tweede helft opleverde met zeven verschillende doelpuntenmakers voor de ploeg van Simon Middleton voor een recordaantal van 15.836 supporters – waarmee het record werd overtroffen dat slechts twee weken eerder was neergezet.

Ronde 5

Het laatste weekend stond helemaal in het teken van Le Crunch, toen Engeland naar Bayonne reisde om het op te nemen tegen Frankrijk en zowel de TikTok Women’s Six Nations 2022 als de Grand Slam te beslissen.

Engeland ging als favoriet naar binnen, maar het was Frankrijk dat een vroege mars stal, want Romane Ménager ging binnen drie minuten over om het vocale thuispubliek in vervoering te brengen.

Maar echte kampioenen staan ​​nooit lang stil, en Engeland brulde terug in stijl, met Bern die tweemaal scoorde en ook Abbie Ward binnen 25 minuten naar beneden kwam om de bezoekers de controle te geven en weer een Grand Slam te bezegelen.

Engeland viert het scoren van een try 30/4/2022

Alle ogen waren misschien gericht op Zuidwest-Frankrijk, maar er was ook een ongelooflijk drama in de andere twee wedstrijden om een ​​verbluffend slotweekend af te sluiten.
Italië verdiende hun tweede overwinning van het kampioenschap met een 10-8 overwinning op Wales, waarbij Sillari een penalty van 80 minuten naar huis schoof.

Keira Bevan’s poging van 75 minuten leek te hebben gewonnen voor Wales, maar Sillari hield haar moed in bedwang om Italië naar voren te duwen met slechts enkele seconden te spelen.

En als fans dachten dat dat dramatisch was, stond er nog meer op het programma in Belfast, want Enya Breen hield haar hoofd koel om een ​​conversie te trappen met de klok diep in het rood in de 83e minuut.

In een zwaarbevochten wedstrijd zette Evie Gallagher Schotland al na drie minuten op voorsprong voordat Neve Jones twee minuten voor rust reageerde voor de gastheren.

De vaste laars van Helen Nelson zette Schotland weer op kop voordat Breen’s late show het stal voor Ierland met een 15-14 overwinning.

Het was een passend einde voor een spannend kampioenschap en maakte de weg vrij voor een gelijkspel meer boeiende actie in 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in