TikTok weigerde vermomd account te hosten voor Chinese overheid | TikTok

0
116


TikTok heeft gezegd dat het een poging van de Chinese regering om een ​​verkapte account op het platform te openen met het doel propaganda te verspreiden, heeft geweigerd.

De Chinese sociale video-app zei dat de poging werd geweigerd omdat het account de richtlijnen zou hebben geschonden.

Bloomberg meldde dat er in april 2020 een bericht was verzonden naar Elizabeth Kanter, TikTok’s hoofd van de regeringsrelaties voor het VK, Ierland, Nederland en Israël, waarin een “Chinese overheidsentiteit werd genoemd die geïnteresseerd is om zich bij TikTok aan te sluiten, maar niet openlijk gezien wil worden.” als een overheidsaccount, omdat het belangrijkste doel is om inhoud te promoten die de beste kant van China laat zien (een soort propaganda).”

Het verzoek werd intern als “gevoelig” beschouwd en volgens Bloomberg tegengewerkt door senior figuren bij het bedrijf. De TikTok-woordvoerder zei dat het verzoek is gedaan door een TikTok-medewerker namens een vriend. Bloomberg meldde dat de betrokken overheidsinstantie “verantwoordelijk was voor public relations”.

Meld u aan voor onze wekelijkse technologienieuwsbrief, TechScape.

TikTok heeft wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers en is eigendom van het Chinese technologiebedrijf ByteDance.

De communityrichtlijnen van TikTok stellen dat gebruikers zich niet kunnen bezighouden met “gecoördineerd niet-authentiek gedrag” waarbij accounts “invloed uitoefenen en de publieke opinie beïnvloeden terwijl ze individuen, onze community of onze systemen misleiden over de identiteit, locatie, relaties, populariteit of het doel van het account”. Het heeft ook aangekondigd dat het werkt aan een beleid voor het labelen van inhoud van door de staat gecontroleerde media-accounts.

BuzzFeed meldde vorige maand dat in China gevestigde werknemers van ByteDance herhaaldelijk toegang hadden tot niet-openbare gegevens van Amerikaanse gebruikers, wat leidde tot een hernieuwd debat over de veiligheid van gebruikersgegevens op het platform.

In reactie op de bezorgdheid van Amerikaanse senatoren na het BuzzFeed-verhaal, erkende Shou Zi Chew, de CEO van TikTok, dat in China gevestigde werknemers “toegang kunnen hebben tot TikTok-gebruikersgegevens in de VS”. Hij voegde er echter aan toe dat toegang onderworpen was aan “robuuste cyberbeveiligingscontroles en goedkeuringsprotocollen voor autorisatie onder toezicht van ons in de VS gevestigde beveiligingsteam”.

Deze week schreven hooggeplaatste conservatieve partijpolitici onder Chinese sancties aan de sprekers van het Lagerhuis en het Hogerhuis waarin ze eisten dat het parlement zijn onlangs gelanceerde TikTok-account zou verwijderen. Volgens Politico waren ondertekenaars van de brief onder meer Tom Tugendhat, voorzitter van de commissie buitenlandse zaken, en Iain Duncan Smith, de voormalige conservatieve leider. Ze hebben een verbod gekregen om China of Hong Kong binnen te komen na consequent kritiek te hebben geleverd op de behandeling van zijn Oeigoerse door China bevolking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in