TikTok waarschuwt gebruikers omdat de eetuitdaging van de man ‘rauwe biefstuk’ viraal gaat

0
201


TikTok is begonnen met het toevoegen van waarschuwingen aan virale video’s die zijn gepost door een man die zegt dat hij rauwe biefstuk zal eten totdat hij er ziek van wordt.

Een aantal serieus gevaarlijke uitdagingen hebben TikTok overgenomen sinds de app voor het eerst op het toneel verscheen, waarvan sommige verband houden met autodiefstallen en zelfs de dood.

In de loop van de tijd zijn de beheerders van de app aangespoord om gebruikers te waarschuwen voor bepaalde inhoud, in het geval dat ze gevaarlijke handelingen thuis repliceren.

In augustus is een man die elke dag biefstuk eet totdat hij er ‘ziek’ van wordt, met soortgelijke waarschuwingen geslagen, die verschijnen voordat ze zelfs maar op hun video-uploads hebben geklikt.

TikToker start ‘rauwe biefstuk’-uitdaging

Een TikToker met de naam Pauly Long heeft opnieuw een stijging van het aantal kijkers gezien sinds hij op 10 augustus met zijn raw steak-dieet begon. Long heeft meer dan 500.000 volgers op het platform, met bijna 13 miljoen likes voor zijn inhoud.

Alleen al een scroll door het kanaal brengt momenten naar voren waarin hij in rauw voedsel bijt, van harten tot ongekookte testikels.

Sindsdien heeft hij dit patroon van contentcreatie echter tot een dagelijkse uitdaging gemaakt door te posten: “Elke dag rauwe biefstuk eten totdat ik ziek wordt” – waardoor actie van TikTok wordt afgedwongen in de vorm van een waarschuwing. Op het moment van schrijven eet hij al ruim een ​​week rauwe biefstuk.

Nadat deze clip hierboven de mijlpaal van één miljoen weergaven had bereikt, besloot het platform een ​​toekomstige video van de maker te markeren. Eerdere afleveringen in de korte serie hebben ook de twee en drie miljoen overschreden.

Een waarschuwing luidt: “Deelnemen aan deze activiteit kan ertoe leiden dat u of anderen gewond raken.”

Kun je rauwe biefstuk eten?

Volgens de Food Authority in New South Wales, Australië, is het niet veilig om regelmatig rauwe steak te eten.

Ze zeggen dat rauwe biefstuk “schadelijke bacteriën kan bevatten, waaronder Salmonella, Listeria, Campylobacter en E. coli, die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.” Healthline stelt ook dat het bereiden van deze voedingsmiddelen op traditionele manieren, zoals koken, het bacteriële risico vermindert.

Deze informatie is meer dan waarschijnlijk de aanleiding voor TikTok om waarschuwingen aan deze video toe te voegen. Elke dag rauwe biefstuk eten als onderdeel van een TikTok-uitdaging is zeker riskant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in