TikTok-waarschuwing afgegeven aan ouders toen 14-jarige jongen dood werd gevonden na een virale uitdaging | VK | Nieuws

0
92


Leon Brown was naar verluidt aan het videobellen met vrienden toen hij een ‘black-out’-uitdaging probeerde die ‘vreselijk mis’ ging. De geschokte moeder van de 14-jarige, Lauryn Keating, ontdekte op 25 augustus haar tienerzoon in zijn slaapkamer in Dunbartonshire, Schotland.

Mevrouw Keating, 30, beschreef hoe haar jonge zoon en zijn vrienden “waarschijnlijk dachten dat het een lach was” om de gevaarlijke trend te proberen die op het socialemediaplatform circuleert.

Ze beschreef hoe een van Leons vrienden haar vertelde wat er was gebeurd nadat ze Leon de uitdaging op FaceTime had zien proberen.

Mevrouw Keating vertelde de Daily Record: “Een van Leon’s vrienden vertelde me dat hij de uitdaging op FaceTime met hen had gedaan nadat hij het op TikTok had gezien.

“Mijn Leon dacht dat hij degene zou zijn die het als eerste zou proberen.

“Hij en zijn vrienden dachten waarschijnlijk dat het een lach en een grap was.

“Een van de kinderen met wie hij op FaceTime zat, vertelde me wat hij had gedaan.

“Ze zei dat ze dachten dat ze wakker zouden worden.

‘Maar Leon kwam niet meer terug. Het ging vreselijk mis.’

Mevrouw Keating prees haar zoon als de “gelukkigste, grappigste kleine jongen ooit”.

Ze schilderde een foto van Leon als “een beetje een klassenclown en hij maakte mensen graag aan het lachen”.

Ze voegde eraan toe: “Alles was altijd een grap en een doorgeefluik naar Leon.

‘Hij was maar een kleine brutale jongen. Maar hij betekende zoveel voor me.’

Dit komt in de nasleep van de zaak van de 12-jarige Archie Battersbee, die helaas van de beademing werd gehaald in het Royal London Hospital na een poging tot wat volgens mevrouw Dance een virale uitdaging is die op TikTok verschijnt.

Mevrouw Keating zei: “Ik had van deze uitdaging gehoord vanwege wat er met Archie Battersbee was gebeurd.”

Archie werd in april bewusteloos ontdekt door zijn moeder, Hollie Dance, in hun huis in Southend in Essex.

Archie stierf op 6 augustus nadat zijn ouders een langdurige juridische strijd verloren om zijn levensondersteunende behandeling voort te zetten nadat artsen hadden gezegd dat Archie hersenstamdood was.

Mevrouw Keating voegde eraan toe: “Maar je verwacht gewoon niet dat je eigen kind het doet. Waarschuw ze alsjeblieft, deze online uitdagingen zijn hun leven niet waard. Ze zijn het niet waard om ‘vind-ik-leuks’ te vinden of waar ze het ook voor doen.”

TikTok, dat gemarkeerde video’s van de uitdaging op het platform verwijdert, zei dat het maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat de video’s worden gedeeld.

Een zoektocht naar de uitdaging op TikTok leidt door naar een veiligheidscentrum in de app en gebruikers kunnen grafische inhoud rapporteren aan het platform.

Een woordvoerder van TikTok zei: “Onze innige deelneming gaat uit naar de familie voor hun tragische verlies.

“De veiligheid van onze community is onze prioriteit en we nemen elke claim over een gevaarlijke uitdaging zeer serieus. Dergelijke inhoud is verboden op ons platform en zou worden verwijderd als deze wordt gevonden.”

Een woordvoerder van Police Scotland zei: “We werden op donderdag 25 augustus 2022 rond 08.00 uur op de hoogte gebracht van de plotselinge dood van een 14-jarige jongen in Ochilview Court in Cumbernauld.

“Er zijn geen verdachte omstandigheden rond zijn dood en er zal aangifte worden gedaan bij de Procureur Fiscaal.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in