TikTok vormt ‘legitieme bezorgdheid over de nationale veiligheid’: minister van Financiën Yellen

0
19


Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde woensdag dat de in Chinese handen zijnde video-sharing-app TikTok “legitieme nationale veiligheidsproblemen” vormt voor de Verenigde Staten.

TikTok is eigendom van ByteDance, een bedrijf gevestigd in Beijing. Amerikaanse functionarissen en wetgevers hebben gewaarschuwd dat de Chinese Communistische Partij het bedrijf zou kunnen dwingen de gegevens van Amerikaanse gebruikers over te dragen of ze bloot te stellen aan propaganda.

TikTok en ByteDance worden momenteel onderzocht door het Committee on Foreign Investment in the US (CFIUS) van het ministerie van Financiën, dat nationale veiligheidsrisico’s evalueert die verband houden met bedrijven in buitenlandse handen die actief zijn in de VS of buitenlandse investeringen in Amerikaanse bedrijven.

DE DRUK OP TIKTOK STIJGT TERWIJL ONDERZOEK NAAR NATIONALE VEILIGHEID EN PRIVACYBEDREIGINGEN

TikTok-logo

TikTok en ByteDance worden momenteel onderzocht door het ministerie van Financiën. (Reuters/Dado Ruvic/File Photo / Reuters Photos)

Yellen zei dinsdag tijdens de New York Times Dealbook Summit in New York dat ze gelooft dat er “legitieme zorgen over de nationale veiligheid” zijn met betrekking tot TikTok.

“Dat is een lopende zaak”, zei Yellen.

Met betrekking tot het CFIUS-onderzoek vertelde een TikTok-woordvoerder vorige week aan FOX Business dat ze geen commentaar konden geven op de “details van onze vertrouwelijke gesprekken met de Amerikaanse regering. We zijn ervan overtuigd dat we op weg zijn om volledig te voldoen aan alle redelijke Amerikaanse nationale veiligheidseisen”. bedenkingen.”

Janet Yellen

Yellen zei dat ze gelooft dat er “legitieme zorgen over de nationale veiligheid” zijn met betrekking tot TikTok. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, Bestand/AP Newsroom)

Eerder deze maand getuigde FBI-directeur Christopher Wray voor het House Homeland Security Committee dat hij “uiterst bezorgd” is over de bedreigingen van TikTok.

BEVEILIGINGSEXPERT ONTHULT DE TIKTOK-INSTELLING WAAROP JE GEGEVENS WEERGEGEVEN WORDT – EN HOE JE DEZE UITSCHAKELT

Wray legde uit dat die zorgen “de mogelijkheid omvatten dat de Chinese overheid het zou kunnen gebruiken om gegevensverzameling over miljoenen gebruikers te controleren of om het aanbevelingsalgoritme te controleren, dat zou kunnen worden gebruikt voor beïnvloedingsoperaties als ze dat willen, of om software op miljoenen apparaten te besturen. , wat de mogelijkheid biedt om persoonlijke apparaten mogelijk technisch te compromitteren.”

TikTok-waarschuwingen

Voormalig staatssecretaris Mike Pompeo begon in 2020 aan de bel te trekken op de app voor het delen van video’s.

Wray merkte verder op dat de buitenlandse investeringseenheid van de FBI en het ministerie van Justitie betrokken zijn bij het CFIUS-proces en dat de inbreng van het bureau “in aanmerking zou worden genomen bij eventuele overeenkomsten om de kwestie aan te pakken”.

Terwijl regeringsfunctionarissen en wetgevers van Biden scherpe waarschuwingen geven over TikTok, begon voormalig staatssecretaris Mike Pompeo in 2020 aan de bel te trekken op de app voor het delen van video’s.

CHINA VORMT DE GROOTSTE LANGDURIGE BEDREIGING VOOR DE ECONOMISCHE EN NATIONALE VEILIGHEID, WAARSCHUWT FBI-DIRECTEUR WRAY

De Trump-regering stelde een verbod op TikTok voor uit bezorgdheid dat de app Amerikanen blootstelde aan het feit dat hun persoonlijke gegevens rechtstreeks naar de Chinese overheid werden gestuurd.

Pompeo, een medewerker van Fox News, zei eerder deze maand dat de regering “100%” TikTok zou moeten verbieden, noemde het “een krachtig hulpmiddel met diep ingebedde AI” en waarschuwde dat het “een onderdeel van het Chinese veiligheidsapparaat” is.

Wat China betreft, blijven topambtenaren van de inlichtingendiensten waarschuwen dat China de “grootste bedreiging op lange termijn” voor de Amerikaanse economische en nationale veiligheid.

Eric Revell van FOX Business heeft bijgedragen aan dit rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in