TikTok voorruithackwaarschuwing voor Britse chauffeurs kan boetes of gevangenisstraf zien

0
11


Britse chauffeurs zijn gewaarschuwd om deze “lifehack” te vermijden nadat een virale video op TikTok een nieuwe manier liet zien om de voorruiten van auto’s de komende winter vrij te houden van regen.

Experts op het gebied van risicoverzekeringen van Chill Insurance waren er snel bij om automobilisten te waarschuwen om de trend niet te volgen nadat ze hadden onthuld dat overtreders enorme boetes en zelfs gevangenisstraf konden krijgen.

De “life hack” beweert dat bestuurders door de nieuwe methode nooit meer ruitenwissers hoeven te gebruiken.

De experts zeiden echter dat het vertrouwen op deze methode om de zichtbaarheid te verbeteren, het vertrouwen te veel zou kunnen vergroten en tot gevaarlijk rijgedrag zou kunnen leiden.


Nieuwe verkeersregels in 2022


Wat is de TikTok-hack voor het leven van de voorruit?

In één video met zo’n 180.000 views, gebruikt de Amerikaanse automobilist een waterafstotende oplossing om tijdens het rijden het water van zijn voorruit te verwijderen.

De oplossing lijkt enig succes te hebben met water dat zich van zijn gezichtslijn verwijdert.

Aan het einde van de video prijst de chauffeur de oplossing en eindigt met: “Dus ja, geen ruitenwissers!”

Ondanks een positieve ontvangst op TikTok hebben experts echter gewaarschuwd voor het gevaar van deze nieuwe trend.

Waarom is deze TikTok-trend voor voorruit gevaarlijk?

The National: Canva - Waarom is de Tik Tok-trend gevaarlijk?Canva – Waarom is de Tik Tok-trend gevaarlijk? (Afbeelding: Canva)

Experts bij Chill Insurance hebben gezegd dat het erg gevaarlijk was om op deze methode te vertrouwen tijdens ongunstige omstandigheden en mogelijk duur zou kunnen zijn.

Ze zeiden: “Hoewel de waterafstotende oplossing tot op zekere hoogte lijkt te werken in de TikTok-video, zouden we beweren dat het zicht nog steeds wordt belemmerd door de regen, en daarom maakt het niet gebruiken van de ruitenwissers het rijden gevaarlijk.

“Daarom moeten bestuurders niet alleen vertrouwen op de waterafstotende oplossing om water van hun voorruiten te houden om gevaarlijke rijomstandigheden te vermijden.

“Hoewel je autoverzekering je nog steeds dekt voor rijden in extreme weersomstandigheden, betekent dat niet dat je onnodige risico’s op de weg moet nemen.

“Als uw verzekeringsmaatschappij kan aantonen dat ongevallen die zich voordoen, dit zijn door uw eigen nalatigheid, bijvoorbeeld door te vertrouwen op waterbestendige spray bij hevige regen zonder ruitenwissers te gebruiken, kan dit ertoe leiden dat u in het ergste geval niet de benodigde uitkering krijgt .”

Wat zijn de straffen voor gevaarlijk rijden in het VK?

De experts voegden eraan toe dat vertrouwen op deze methode gevaarlijk kan zijn en kan leiden tot gevaarlijk rijgedrag.

Afhankelijk van hoe ernstig de rijovertredingen zijn, kunnen bestuurders een onbeperkte boete krijgen.

Chauffeurs kunnen ook punten op hun rijbewijs verliezen en een rijverbod van 12 maanden krijgen en zelfs gevangenisstraf krijgen.

Bezoek de website van de Britse overheid voor meer informatie over boetes, straffen en rijverboden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in