TikTok voor onroerend goed? Een nieuwe app voor agenten streeft naar ‘Likes’ en nog veel meer

0
13


1060, een app voor het aanbieden van onroerend goed, adverteert onroerend goed door middel van video’s van 60 seconden of minder en stelt gebruikers in staat om onroerend goed te zoeken op prijs, makelaar, makelaardij en trefwoorden wereldwijd.

Inman Connect New York levert de perfecte mix van out-of-the-box denkers, toonaangevende leiders en hardwerkende, succesvolle agenten. Doe met ons mee van 24-26 januari voor cruciale inhoud, opleiding en netwerkmogelijkheden om u te helpen gedijen in de veranderende markt van vandaag. Registreer hier.

Een nieuwe vastgoedapp voor makelaars en hun klanten wil TikTok voor vastgoed worden, zegt de oprichter.

De in Australië gevestigde app-ontwikkelaar Matthew Snowden heeft 1060 gemaakt, een app voor onroerendgoedlijsten die onroerend goed adverteert door middel van video’s van 60 seconden of minder, in plaats van het traditionele fotoformaat, en waarmee gebruikers onroerend goed kunnen zoeken op prijs, makelaar, onroerend goed makelaardij en zoekwoorden in de door hen gekozen stad over de hele wereld.

“Het is waarschijnlijk de eerste korte video-app om te vermelden [properties]’, vertelde Snowden aan Inman. “Het is bijna alsof Zillow en TikTok een baby kregen en uitkwamen met 1060.”

Matthew Snowden

De app biedt niet alleen korte video’s, maar stelt gebruikers ook in staat om de makelaar die een woning vertegenwoordigt rechtstreeks een bericht te sturen, een routebeschrijving naar een woning op te vragen, eigendommen leuk te vinden en op te slaan, commentaar te geven op eigendommen en deze te delen met alle belangrijke sociale-mediakanalen. Agenten en andere gebruikers kunnen ook bestanden delen op het platform. De app bevindt zich momenteel in de bètafase, maar is nog steeds volledig functioneel en zal medio januari uit de bètafase komen.

“We kwamen vorig jaar langs en dachten, wacht maar af – we hebben gezien hoe apps zoals Robin Hood de aandelenhandel veranderden en het echt gamified en sociaal maakten voor Gen Z, wat Tinder en Bumble deden voor Gen Z-dating, en natuurlijk TikTok en entertainment in het algemeen”, aldus Snowden. “En we hebben zoiets van, er is hier iets aan de hand.”

Snowden zei dat hij zich realiseerde dat er een mogelijkheid was om iets soortgelijks te creëren voor onroerend goed, waarbij gebruikers een “eindeloos scrollen” van eigendommen konden doen, en agenten konden werken met een heel eenvoudig platform waarmee ze snel en gemakkelijk toegang tot eigendommen aan hun potentiële klanten.

Net als TikTok kunnen agenten een video opnemen en deze onmiddellijk uploaden naar het platform en achtergrondmuziek kiezen uit een enorme bibliotheek van meer dan 300.000 nummers. Vanaf nu zei Snowden dat er geen functie is om tekst te maken die bovenop video’s kan worden geplaatst, zoals een populaire tactiek op TikTok is, maar hij zei dat meer van dergelijke functies in toekomstige updates van de app zullen komen.

Snowden heeft al een aantal top luxe agenten en makelaars aangeworven om de app in zijn bètavorm te gebruiken, waaronder Joyce Rey van Coldwell Banker, Deanna Kory van The Corcoran Group, Richard Steinberg van Compass, Jason Oppenheim van The Oppenheim Group en meer. De app biedt een overzicht van luxe eigendommen over de hele wereld, maar staat open voor makelaars en eigendommen in alle prijsklassen.

Oppenheim vertelde Inman dat hij niet bepaald snel zijn naam achter nieuwe producten zet, maar dat hij enthousiast is over wat hij tot nu toe van 1060 heeft gezien.

“Ik hou echt van wat deze jongens hier doen”, zei Oppenheim. “Ik heb het gevoel dat korte video’s echt heel logisch zijn als het gaat om het promoten van onroerend goed.”

Jason Oppenheim

Nu de aandachtsspanne steeds korter en korter wordt, zei Oppenheim dat hij dacht dat het formaat van 1060 ideaal was voor de hedendaagse consument.

“Dertig seconden, een minuut voor een woning is ongeveer de juiste aandachtsspanne,” zei hij. “Vroeger maakten we deze lange video’s van drie tot vier minuten, maar ik weet niet zo zeker of mensen ernaar kijken [now]. Zelfs hoe we 50 foto’s uploaden [to a listing] — Ik heb het gevoel dat iemand op de eerste vijf tot tien foto’s een beslissing neemt of ze wel of niet een huis willen gaan bekijken.”

De app is gratis beschikbaar voor makelaars om te adopteren, maar alle makelaars doorlopen een doorlichtingsproces. Nadat ze zich hebben aangemeld voor de app, beoordeelt het 1060-team de online aanwezigheid van een makelaar, sociale media en websites om te verifiëren dat ze een bonafide makelaar zijn.

Oppenheim voegde eraan toe dat hij de app leuk vindt omdat hij echt werkt om kopers aan te trekken.

“Ik hou van alles dat je vermogen om klanten aan te trekken kan vergroten”, zei hij. “En ik denk dat het voor makelaars ook een leuke manier is om naar panden te kijken. Ik zit nog steeds vaak vast op de MLS terwijl ik naar foto’s kijk, maar ik vind het leuk om op een app te kunnen gaan en ook korte video’s van een woning te kunnen bekijken. Video’s geven je een beetje betere context met betrekking tot de plattegrond, het natuurlijke licht, de schaal. Video’s zijn veel authentieker.”

En in tegenstelling tot de dagen dat consumenten gek werden van filters op sociale media, merkte Oppenheim op dat ze authenticiteit tegenwoordig erg waarderen.

Snowden zei ook dat het creëren van een authentieke sociale media-ervaring voor onroerend goed de missie van de app is.

“We proberen onroerend goed authentiek, sociaal en leuk te maken,” zei hij, “wat volgens ons zou moeten zijn.”

Andere sociale apps voor onroerend goed die de afgelopen jaren zijn ontstaan, zijn onder meer Foiye, een platform met video’s, foto’s en andere inhoud voor liefhebbers van huisontwerp en onroerend goed, en REAL van Fredrik Eklund, een sociale app die hij samen met Thomas Ma heeft ontwikkeld. zichzelf als een mashup van WhatsApp, Instagram en Zillow.

E-mail Lillian DickersonLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in