TikTok-voertuiguitdaging rijdt autodiefstallen in St. Pete . op

0
150


ST. PETERSBURG, Fla. – St. Petersburg politiechef Anthony Holloway zei dat de TikTok Kia-uitdaging autodiefstallen in de stad opdrijft, en de aantallen tot nu toe dit jaar waren al hoger dan het totale aantal van vorig jaar.


Wat je moet weten

  • De video’s in de virale challenge laten zien hoe je Kia- en Hyundai-modellen van 2021 en ouder kunt stelen
  • Er zijn dit jaar al meer dan 200 voertuigdiefstallen geweest in St. Petersburg
  • Chauffeurs geadviseerd om deuren op slot te houden, “The Club” te kopen

De video’s in de virale uitdaging laten zien hoe mensen Kia- en Hyundai-modellen van 2021 en ouder kunnen stelen die een ingestoken sleutel gebruiken in plaats van een ontsteking met een drukknop.

St. Pete politie Sgt. Cody Lance zei dat dieven een USB-kabel gebruiken om de auto’s te stelen.

“In wezen scheuren ze gewoon de stuurkolom open, beschadigen het contact tot een punt waarop de sleutel niet meer nodig is, en dan dwingen ze het te starten,” zei hij. ‘Ik zou mijn werk niet doen als ik je zou laten zien hoe het moet. Ik laat dat over aan de criminele onderwereld om te beschrijven, maar het is niet ingewikkeld, het is niet geavanceerd. Het is eenvoudig om te doen. Zo eenvoudig dat tieners het kunnen.”

Volgens de St. Pete Police Department waren er vorig jaar 167 autodiefstallen in de stad, vergeleken met 222 dit jaar tot nu toe. Bijna de helft daarvan gebruikte de Tiktok Kia challenge-methode.

Lance zei dat er manieren zijn om jezelf te beschermen tegen autodiefstal, of je nu auto’s van merken en modellen hebt of niet. Het geheim is simpel, doe je deuren op slot. En als dat niet werkt, is er een nog oudere, vertrouwde optie, de Club. Hij waarschuwt mensen om het clubapparaat correct te installeren om hopelijk criminelen ervan te weerhouden zelfs maar te proberen in je auto in te breken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in