TikTok voegt opties toe om gebruikers aan te moedigen een pauze te nemen van eindeloos scrollen

0
122


TikTok zei donderdag in een blogpost dat het de komende weken een nieuwe optie zal introduceren voor gebruikers om aangepaste tijdslimieten in te stellen voor hoeveel ononderbroken tijd ze willen besteden aan het gebruik van de app, voordat ze een herinnering krijgen om een ​​pauze te nemen. Voorheen stelde TikTok gebruikers in staat om een ​​melding te krijgen als ze meer dan 40, 60, 90 of 120 minuten per dag aan de app besteedden.
Silicon Valley zet zich schrap voor het einde van de goede tijden
“Deze prompts zullen mensen eraan herinneren om een ​​pauze te nemen na een bepaalde hoeveelheid ononderbroken schermtijd, die ze kunnen instellen zoals ze willen”, zegt Jordan Furlong, productmanager digitaal welzijn bij TikTok, in de blogpost. Volgens het bedrijf zal de prompt luiden: “Herinneringen aan pauzes helpen je om je bewuster en evenwichtiger te voelen op TikTok.”

Een nieuw schermtijddashboard geeft gebruikers ook gegevens over hoeveel tijd ze op TikTok besteden, inclusief samenvattingen van hun dagelijkse tijd op het platform, het aantal keren dat ze de app hebben geopend en een overzicht van het gebruik overdag en ’s nachts. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor wekelijkse meldingen om hun schermtijddashboard te bekijken.

Het bedrijf zei ook dat het gebruikers tussen de 13 en 17 jaar “digitale welzijnsprompts” zal geven wanneer ze de app meer dan 100 minuten op één dag hebben gebruikt. De prompts “herinneren hen aan onze tool voor schermtijdlimieten de volgende keer dat ze de app openen”, schreef Furlong. (Het is onduidelijk hoe TikTok 100 minuten heeft gekozen als drempel voor schermtijdinterventie voor tieners. TikTok reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.)

De updates komen na maandenlange druk op socialemediabedrijven om meer te doen om het welzijn van gebruikers in het digitale tijdperk te helpen, en omdat wetgevers en pleitbezorgers steeds meer de mentale gezondheidseffecten van platforms op jongere gebruikers onderzoeken. Leidinggevenden van TikTok, YouTube en Snap werden eind vorig jaar door senatoren op de proef gesteld over de stappen die hun platforms namen om tieners te beschermen.
Andere socialemediaplatforms hebben eerder soortgelijke initiatieven aangekondigd. Instagram lanceerde in december vorig jaar de tool ‘Take a Break’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in