TikTok voegt nieuwe functie toe aan populaire #BookTok Trend

0
13


TikTok heeft onlangs een nieuwe #BookTok-functie aangekondigd waarmee gebruikers hun favoriete Penguin Random House-boeken kunnen koppelen.TikTok voegt nieuwe functie toe aan populaire #BookTok Trend

De nieuwe functie is ontwikkeld in samenwerking met TikTok’s lanceringspartner Penguin Random House en is bedoeld om de populaire #BookTok-trend te versterken. De links in video’s leiden gebruikers naar een speciale pagina met details over het boek en een korte samenvatting, evenals een verzameling andere video’s die aan hetzelfde boek zijn gekoppeld.

Populaire TikTok Hashtag

De hashtag #BookTok heeft op het moment van schrijven wereldwijd meer dan 77 miljard views en is een van de meest populaire hashtags in de geschiedenis van TikTok. De nieuwe functie volgt op de #BookTokChallenge die eerder deze zomer werd gelanceerd en die tot doel had mensen aan te moedigen nieuwe boeken en auteurs te ontdekken en te lezen.

Dergelijke populaire trends op sociale media kunnen kleine bedrijven altijd kansen bieden om mee te doen, ook al is het alleen op persoonlijk niveau. Eigenaren van onafhankelijke boekwinkels moeten absoluut worden betrokken, vooral als ze populaire titels te koop hebben.

‘Mond-tot-mondreclame’ nog steeds de meest krachtige kracht

Het hoofd van Social bij Penguin Random House US, Alyssa Castaneda, sprak uitbundig over de BookTok-trend en zei: “Niets anders boeit lezers zoals #BookTok – het brengt boeken op een geheel nieuwe manier tot leven. Tegelijkertijd bevestigt #BookTok dat mond-tot-mondreclame nog steeds de krachtigste kracht is voor onze branche. Mensen willen weten hoe een boek hen zal laten voelen, en TikTok hecht meer waarde aan authenticiteit dan welk ander platform dan ook.

“We zijn zo enthousiast dat we de mogelijkheid hebben om samen te werken met TikTok om de beste delen van het platform – ontdekking en community – nog sterker te maken.”

Hoe de nieuwe #BookTok-functie te gebruiken

TikTok-gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben toegang tot de BookTok-functie door op de knop ‘Link toevoegen’ te klikken en te zoeken naar ‘Boek’ voordat ze hun video plaatsen. Ze kunnen vervolgens elke Penguin Random House-titel taggen die beschikbaar is in hun respectievelijke land voordat ze hun video plaatsen. Er verschijnt dan een link naar de geselecteerde titel boven de bijschriften in de video.

Volg ons op Google Nieuws voor het laatste nieuws.

Afbeelding: Depositphotos


Meer in: TikTok
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in