TikTok voegt fotomodus toe voor stilstaande beelden, langere video-onderschriften

0
10


TikTok heeft een spreekwoordelijke handschoen over het gezicht van Instagram geslagen, als vergelding voor IG die al zijn spullen kopieert, met de toevoeging van een nieuwe ‘Fotomodus’ voor stilstaande beelden in de app.

TikTok-fotomodus

Zoals je in dit voorbeeld kunt zien, lijkt de fotomodus precies op Instagram, waarbij gebruikers carrousels van stilstaande beelden kunnen plaatsen waar gebruikers doorheen kunnen bladeren in de app.

Volgens TikTok:

“Met de fotomodus kun je carrouselposts van stilstaande beelden delen die automatisch na elkaar worden weergegeven. Je kunt muziek toevoegen aan de soundtrack van de beelden, waar kijkers in hun eigen tempo doorheen kunnen vegen.”

Wat niet logisch lijkt op TikTok – maar misschien opent het nieuwe creatieve opties en gebruiksscenario’s die het algehele aanbod van de app zullen verbeteren.

Je kunt je nu al voorstellen hoe het nieuwe trends kan aanwakkeren, zoals voor- en na-opnamen van een avondje uit, of misschien carrousels van memes die een andere manier bieden om een ​​publiek te bereiken.

Maar meestal lijkt het alsof TikTok een middelvinger opsteekt naar IG, die blijft proberen TikTok te repliceren in een poging om zijn publiek vast te houden.

TikTok heeft ook een aantal nieuwe bewerkingstools toegevoegd om het gemakkelijker te maken om je clips te verfijnen voordat je ze plaatst.

Update van TikTok-bewerkingstools

Het heeft ook officieel zijn langere bijschriften aangekondigd, waarbij makers nu tot 2.200 tekens kunnen begeleiden bij elke clip.

Dat is een grote sprong op de 300 tekens je was eerder toegestaan ​​voor videobeschrijvingen, wat ook speelt in de groeiende waarde van de app als ontdekkingsplatform, vooral voor jongere gebruikers.

Sterker nog, Google constateerde onlangs zelf dat bijna 40% van de jongeren nu TikTok en Instagram gebruikt om te zoeken, in plaats van Google.

Of dat nu Google is die de concurrentie in de ruimte probeert te vergroten, of een echte trend, het lijkt erop dat TikTok nu een steeds grotere rol speelt bij het ontdekken, en het hebben van meer tekens in videobeschrijvingen zorgt voor meer zoekwoorden, meer zoekovereenkomsten, enz.

TikTok heeft de afgelopen maand langere beschrijvingen voor gebruikers uitgerold.

Elk nieuw element heeft potentieel en het zal interessant zijn om te zien hoe mensen zich aanpassen aan beeldcarrousels, met name in de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in