TikTok voegt een nieuwe aanpassing toe aan het platform door nieuwe volgers weer te geven die zijn verkregen tussen bezoeken aan de profielpagina / Digital Information World

0
54


TikTok test een nieuwe functie waarmee gebruikers op het platform worden geïnformeerd over verschillende nieuwe volgers die ze via de profielpagina hebben gekregen.

Omdat TikTok de huidige scene is voor influencers en internetberoemdheden, is dit precies het soort kleine aanpassing dat van pas komt. Integendeel, het zou ook kunnen bijdragen aan de ongezonde obsessie waarmee individuen nu worden geconfronteerd sinds de komst van sociale media, waar we onze waarde steeds verder hechten aan willekeurige aantallen in plaats van inhoud te maken voor onze tevredenheid. Ik ben bereid om geld in te zetten op het laatste, maar ik zou niet blij zijn als ik het onvermijdelijk terug zou winnen.

Gewoon wegglijden in een van mijn eindeloze raaklijnen, het voelt alsof sociale-mediaplatforms tegenwoordig gebruikers steeds meer manieren bieden om interacties op hun sites te kwantificeren. WhatsApp deelt reacties uit op berichten zoals emoji’s waren niet genoeg, Instagram stelt gebruikers in staat om te reageren op Verhalen, YouTube’s creator-programma’s zijn letterlijk gebouwd om gebruikers te belonen voor het genereren van een bepaald aantal views, en tot slot, hier is het onderwerp van zorg van vandaag. TikTok biedt een nieuwe manier om gemakkelijker een statistiek te meten waar het platform vooraf al informatie over geeft.

Nu, elke keer dat een gebruiker inlogt op het platform, wordt op zijn profielpagina het aantal nieuwe volgers weergegeven dat ze tussen bezoeken hebben opgedaan. Deze worden weergegeven in dezelfde ruimte als het aantal volgers, zij het in een relatief kleiner, rood lettertype. Het is een interessante manier voor gebruikers om hun voortgang op de site in kaart te brengen, waarbij makers van inhoud direct worden ge├»nformeerd als bepaalde inhoud van hen het uiteindelijk veel beter doet dan verwacht. Ik heb echter het gevoel dat het eerlijk gezegd meer gericht is op het voeden van ongezonde gewoonten. Ik ben er vrij zeker van dat ik niemand verbaas als ik iets noem in de trant van hoe alle sociale-mediaplatforms hun imperium bouwen door op de een of andere manier gebruikers uit te buiten. TikTok heeft makers en gebruikers van inhoud nodig om video’s voor het platform te maken en om advertentie-inhoud te gebruiken.


H/T: Ahmed Ghanem

Functies zoals deze nieuwe zullen gebruikers alleen helpen om obsessief bij te houden of hun inhoud het goed doet of niet.

Volgende lezen: Nieuwe studie toont de voordelen voor betrokkenheid verbeteren van native video’s op Instagram en TikTokLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in