TikTok-video’s van junior bankiers over hun bestedingspatroon

0
88


Als u een analist bent bij een investeringsbank met een salaris van $ 110k+ en een bonus die uw totale vergoeding op $ 200.000 kan brengen, waar geeft u dan uw geld aan uit? In het nieuwe rijk van transparantie op sociale media bieden junior bankiers op TikTok een aantal zware inzichten.

Een analist van het tweede jaar in het TMT-team van een grote Amerikaanse bank in New York zegt dat ze $ 1,6k in een weekend heeft uitgegeven, waarvan meer dan de helft aan kleding ging (inclusief een pak van $ 720 voor werk, waarvan ze zegt dat het geen standaard weekendaankoop is ). Er was een “lymfedrainagemassage” voor $ 210 en een personal trainer voor $ 135.

@thesabway Wat ik in een weekend uitgeef #wallstreet #moneytok #banker #finance #woman #nyc #shopping ♬ First Class – Jack Harlow

Een andere bankier met onbepaalde ervaring (maar die ook een tweedejaars analist lijkt te zijn) die voor een bank in LA werkt, zegt dat hij in augustus meer dan $ 13k heeft uitgegeven, inclusief huur en een vakantie in Thailand die hij ook in de voorgaande maanden heeft betaald.

@financereactions Veruit de hoogste bestedingsmaand. #personalfinance #budgeting #savingmoney #investmentbanking #travel #finance #investments #fintok #banker #financeguru ♬ I’m Good (Blue) – David Guetta & Bebe Rexha

De onthullingen over de uitgaven van analisten komen nadat een bankier uit het midden van de ranglijst ons vertelde dat ze na zes jaar zorgvuldig leven haar studieleningen volledig had terugbetaald, terwijl haar collega’s de leningen niet terug betaalden en hun geld verkwisten aan kleding, make-up en handtassen .

Vier jaar geleden schreef een Goldman-medewerker hier dat de meeste van haar collega’s bijna niets hadden gespaard na uitgaven aan meerdere vakanties, merkkleding, apparaten en frequente impulsaankopen. In een YouTube-video van vorig jaar zei voormalig JPMorgan-analist Ben Chon dat hij zijn volledige JPMorgan-loonpakket van $ 155k besteedde aan belasting, huur, plezier, investeringen en reizen. Opgemerkt moet echter worden dat Chon JPMorgan verliet kort nadat hij zijn bonus had ontvangen en dat zijn uitgaven $ 15.000 omvatten voor acht maanden reizen en $ 14.5k voor het lanceren van een nieuw kledingmerk. Slechts $ 500 ging door met het terugbetalen van zijn studielening.

De meest succesvolle mensen op TikTok verdienen miljoenen. Ze hebben echter ook tientallen miljoenen volgers; zelfs de beste bankrekeningen hebben minder dan 100k.

Klik hier om een ​​profiel aan te maken op eFinancialCareers. Maak uzelf zichtbaar voor recruiters die inhuren voor topfuncties in financiën en technologie die een groot besteedbaar inkomen opleveren.

Heb je een vertrouwelijk verhaal, tip of opmerking die je wilt delen? Neem in eerste instantie contact op met: sbutcher@efinancialcareers.com. Whatsapp/Signaal/Telegram ook beschikbaar (Telegram: @SarahButcher)

Heb geduld met ons als je een reactie achterlaat onderaan dit artikel: al onze reacties worden gemodereerd door mensen. Soms kunnen deze mensen slapen of niet achter hun bureau zitten, dus het kan even duren voordat je reactie verschijnt. Uiteindelijk zal het – tenzij het aanstootgevend of lasterlijk is (in dat geval niet).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in