TikTok-video’s tonen hartverwarmende steun voor de landarbeiders in Californië

0
97


De mensen die je groenten plukken en je fruit oogsten, verdienen het om te stemmen voor vakbonden zonder geïntimideerd te worden – en ze willen dat de gouverneur van Californië dat weet. Deze maand liepen leden van de United Farm Workers 24 dagen, en hun slopende 355 mijl mars in 100 graden weer werd gedocumenteerd op TikTok en Instagram.

Hun bestemming was het State Capitol-gebouw in Sacramento, waar ze nu protesteren om de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, ervan te overtuigen een wetsvoorstel te ondertekenen dat hen het recht zou geven om te stemmen om zich te verenigen via stembriefjes. Bill AB 2183 is op 29 augustus door de staatswetgever aangenomen en wacht op een handtekening van Newsom. United Farm Workers zegt dat het wetsvoorstel de dwang en intimidatie van werkgevers zou elimineren en landarbeiders in staat zou stellen zich te organiseren om betere arbeidsomstandigheden te waarborgen.

ZIE OOK:

De mensen die ons eten leveren, verdienen deze feestdagen meer dan bedankt

Newsom had weigerde te ondertekenen een versie van het wetsvoorstel in september 2021, onder vermelding van “verschillende inconsistenties en procedurele problemen met betrekking tot het verzamelen en beoordelen van stembiljetten.”

Misschien heeft zijn verzet tegen dit specifieke wetsvoorstel iets te maken met de wijnmakerij van $ 14,5 miljoen die hij zojuist heeft gekocht.

Landarbeiders zijn altijd een bijzonder kwetsbare groep geweest, gezien de onzekerheid van veel van hun immigratiestatussen. Volgens KQED zijn er alleen al in Californië bijna een half miljoen landarbeiders zonder papieren. Hun werk omvat intense fysieke arbeid, zonder bescherming tegen pesticiden, hitte of stof. Een deel ervan vereist dat ze een groot deel van de dag bukken, wat leidt tot aanzienlijke gezondheidsproblemen. Dit is vaak het enige werk dat arbeiders zonder papieren kunnen vinden, en hun loon is meestal afhankelijk van hoeveel producten ze per dag kunnen oogsten.

Nadat Newsom vergaderingen met gekozen arbeidersleiders had geweigerd om het wetsvoorstel op Cesar Chavez Day (31 maart) te bespreken, besloot United Farm Workers kondigde de mars aan. De 355 mijl volgt de route die Cesar Chavez in 1966 liep toen hij eisen voor de rechten en bescherming van arbeiders naar Sacramento bracht. Chavez richtte in 1962 United Farm Workers op.

De mars van dit jaar begon in Delano, Californië op 3 augustus en eindigde 24 dagen later, op 26 augustus in het Capitool. Onderweg zijn er veel steunbetuigingen vastgelegd op sociale media door Flor Martinez, een activist en oprichter van landarbeider -gerichte non-profit Celebration Nation. Hier zijn enkele van de meest ontroerende interacties:

UPS-medewerkers

Bouwvakkers

Andres Chavez (kleinzoon van Cesar Chavez) en Martin Luther King III

Deze lieve man, die handgesneden sinaasappels uitdeelt

Gezinnen in de steden waar ze doorheen liepen

Brandweerlieden

Studenten van de UC Davis School of Medicine

schoolkinderen

En nog veel, veel meer

U kunt United Farm Workers steunen door meer te weten te komen over hun werk of door aan hen te doneren op ufw.org.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in